Analyse vastgoedmarkt Valencia: huizenprijzen nog steeds in de lift

Analyse vastgoedmarkt Valencia

Het kopen van een huis in Valencia is een goede investering, zo blijkt uit de laatste analyse vastgoedmarkt van het Spaanse onderzoeksbureau Tinsa. We nemen je mee in een korte analyse van de vastgoedmarkt en ontwikkeling van de huizenprijzen in Valencia.

Algemene situatie huizenmarkt Spanje

De prijzen van nieuwe en bestaande huizen in Spanje zijn in de afgelopen 12 maanden met 8,2% gestegen.

De gemiddelde waarde van 1.685 euro per m2 die in de statistieken van Tinsa IMIE Local Markets voor het tweede kwartaal wordt vermeld, vertegenwoordigt een stijging van 2,4% in vergelijking met het vorige kwartaal. Daarmee wordt de trend die we zagen in de analyse vastgoedmarkt Spanje Q2 2022 gehandhaafd.

De gemiddelde waarde van nieuwe en bestaande woningen in Spanje ligt gemiddeld nog steeds 21,8% onder het recordniveau van 2007. Dit zelfs na een gemiddelde waardestijging met 30,5% sinds het dieptepunt tijdens de financiële crisis (eerste kwartaal van 2015).

“We blijven een actieve vraag waarnemen die samengaat met een beperkt aanbod en de prijzen opdrijft, ondanks het feit dat de gecumuleerde verkoopcijfers een lichte vertraging laten zien ten opzichte van dezelfde periode in 2021.” zegt de directeur van de onderzoeksafdeling van Tinsa, Cristina Arias.

Meer over de marktcijfers van Q2 2022 in Spanje vind je hier.

algemene situatie vastgoed markt Spanje
De groei in verkoopprijsstijging in Spanje in kaart

Prijzen vastgoed in Valencia stad

Van de grote steden in Spanje, staat Valencia op dit moment op de tweede plaats als het gaat om de groei in prijsstijging van de afgelopen 12 maanden. Vastgoedprijzen in Valencia stad liggen nu gemiddeld 8,5 % hoger dan een jaar geleden! Om je een beeld te geven: gemiddeld ligt dit percentage in Spanje tussen de 3 en 7%.

Valencia behoudt het hoge tempo van de vorige kwartalen met sterke jaar-op-jaar stijgingen van meer dan 10% in drie districten: Quatre Carreres, Rascanya en Campanar. Quatre Carreres springt eruit met een prijsstijging van 14,2% in het afgelopen jaar. Dit komt onder andere doordat er in deze wijk aan de rand van de stad veel nieuwbouw wordt gebouwd.

Vastgoedprijzen vanaf 2.000 euro per vierkant meter vind je in Ciutat Vella, Eixample en Pla del Real, en dit kwartaal voegde de wijk Campanar zich toe aan dit rijtje, door de grens van 2.000 euro per vierkante meter te overschrijden.

Rendement investering in Valencia

De prijsstijging zegt ook iets over het rendement wat kopers kunnen krijgen op hun huis in Valencia. Het maakt Valencia nog steeds interessant voor buitenlandse kopers die op zoek zijn naar een goed rendement op hun investering.

In onderstaande kaart is aangegeven in het groen: de gemiddelde prijs per m2 per wijk, in het blauw: de gemiddelde prijsstijging jaar op jaar per wijk en in het geel: het bruto huurrendement per wijk.

Het gemiddelde voor Valencia stad is:
Prijs: 1.731 euro per m2
Prijsstijging: 8,5%
Bruto huurrendement: 4,7%

Klik om afbeelding te vergroten

Het gemiddelde bruto huurrendement voor Valencia stad is hiermee gelijk gebleven aan het vorige kwartaal. Ook staat Valencia nog steeds in de top 2 van het hoogste gemiddelde huurrendement in Spanje.

Vastgoedmarkt Valencia per wijk Q2 2022

Conclusie vastgoedanalyse Valencia Q2 2022

Kijkend naar kwartaal-op-kwartaal gaan de vastgoedprijzen in Valencia elke keer weer iets omhoog, gemiddeld zo’n 1 a 2 procent. Dat lijkt misschien niet veel, maar toch zie je op jaarbasis al een stijging van bijna 9%. Iets wat er op wijst dat investeren in Valencia nog steeds loont, zeker als investering op de lange termijn.

Wil je meer lezen over hoe en waar je zou kunnen investeren in vastgoed in Valencia? Lees dan onze speciale pagina Investeren in Valencia.

Compare listings

Vergelijken
Zoeken