Appartement kopen Valencia

Ben je verliefd geworden op de stad Valencia en ben je hier regelmatig te vinden? Dan is een appartement kopen in deze bruisende stad natuurlijk ook een optie. Hier geniet je namelijk dagelijks van een aantrekkelijk klimaat, de vele bezienswaardigheden, prachtige stranden en de locals zijn altijd vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast vinden door het jaar heen hier een aantal grote festivals en sportevenementen plaats. Daarom is Valencia ook een geliefde stad onder de toeristen.

En dit kan interessant zijn wanneer je een appartement wilt kopen om bijvoorbeeld te verhuren. Zorg in dit geval wel voor de juiste vergunningen, sinds de zomer van 2018 zijn er namelijk een aantal regels veranderd. Makelaar Valencia helpt je graag met het vinden van de juiste woning, zodat jij je eigen plekje kunt veroveren in deze populaire Spaanse stad.

Appartement kopen Valencia - Makelaar Valencia
Prijzen appartementen Valencia - appartement kopen valencia

Appartement kopen als (2e) woning of investering

Er zijn een aantal redenen waarom je een appartement zou kopen in Valencia. Bijvoorbeeld als jij je thuis voelt in deze stad en er het liefst zo vaak mogelijk bent, of als je het liefst naar Valencia wilt emigreren, of vanwege een nieuwe baan in deze regio. Kom je hier elk jaar meerdere keren? Dan is het zeker een optie om een appartement te kopen. Ben je niet het hele jaar aanwezig in je woning? Dan kan je alsnog je investering terugverdienen door je appartement te verhuren. Hierbij kan Makelaar Valencia ook helpen. Zorg in dit geval wel dat je in het bezit bent van de juiste vergunningen om hoge boetes te voorkomen. 

Wil je een appartement kopen in Valencia vanuit investeringsoogpunt? Lees dan ook eens deze informatie over het verhuurrendement door. Op deze pagina vertellen wij je meer over de prijzen van de appartementen in Valencia en onze werkwijze.

Prijzen appartementen Valencia

Wanneer je een appartement gaat kopen in Valencia stad, is het goed om je eerst in de verschillende wijken van de stad te verdiepen. Het prijsniveau kan namelijk nogal per wijk verschillen. Het team van Makelaar Valencia gaat uiteraard op zoek naar passend aanbod aan de hand van jouw budget, maar we schetsen graag vooraf een beeld van deze stad. Hierbij geldt de vuistregel: hoe verder naar het binnenland, des te lager de prijzen van de appartementen. En hoe dichterbij het centrum van de stad, hoe hoger de prijzen.

Zo is Valencia op te delen in de gedeeltes Valencia stad, Valencia kust en Valencia binnenland. Wanneer je een appartement gaat kopen in deze stad, zal je merken dat naast de staat van de woning, ook de ligging een grote invloed heeft op de verkoopprijs. Zo is de stad Valencia momenteel volop in ontwikkeling, waardoor de prijzen van de appartementen flink zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Wil je bijvoorbeeld een appartement kopen in de oude binnenstad van Valencia? Dan moet je denken aan prijzen tussen € 190.000 en € 250.000. Vaak moet het appartement dan nog wel opgeknapt worden. Wanneer je kijkt naar het strandgedeelte, reken als je wilt kopen dan op prijzen rond de € 245.000 voor een appartement met twee slaapkamers en zeezicht. In het oude centrum langs de rivierbedding (Turia) liggen de prijzen rond de € 300.000.

Apartment kopen Valencia
Woningbeheer en onderhoudsdiensten in spanje

Appartement kopen, onze werkwijze

Ben je benieuwd naar het huidige aanbod van de appartementen in Valencia? Gebruik dan de zoekservice. Hierbij geef je onder andere aan wat het maximale budget is voor je appartement (houd rekening met 15% kosten koper) en in welke wijk van Valencia je graag iets wilt kopen. Vervolgens ontvang jij binnen korte tijd het passende aanbod via e-mail. Op onze website zelf kan je ook gericht zoeken naar een geschikt appartement in Valencia door de filters in te stellen.

Zit er tussen het aanbod een appartement dat je graag zou willen kopen? Neem dan contact op met de adviseurs van Makelaar Valencia. In overleg plannen wij een bezichtiging voor een of meerdere appartementen. Heb je de geschikte woning gevonden en wil je overgaan tot kopen? Dan begeleiden wij je uiteraard ook tijdens het verdere traject. Lees voor meer informatie ook het stappenplan door. In ieder geval is het verstandig om tijdig je NIE-nummer aan te vragen (vergelijkbaar met een BSN-nummer). Er is momenteel een wachttijd van circa drie maanden, het is dus zaak om snel online alvast een afspraak in te plannen bij het consulaat. Daarna volgt nog een verwerkingstijd van tien werkdagen. Om een appartement in Valencia te kopen is dit nummer noodzakelijk voor het ondertekenen van het koopcontract bij de notaris en wanneer je een bankrekening in Spanje wilt openen.

Wil je tijdens het aankoopproces ook de hulp inschakelen van andere specialisten, zoals een advocaat? Dan kunnen wij je in contact brengen met de specialisten in Valencia uit ons netwerk. De adviseurs van Makelaar Valencia staan voor je klaar!

Appartementen in Valencia stad en regio

Sort By:

Neem gerust contact op

Het kopen van een appartement in en rond Valencia moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Makelaar Valencia werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Valencia.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een appartement in Valencia op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu contact met ons op of we kunnen je helpen met onze gratis zoekservice door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Zoekservice

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.