Verhuur in Valencia

Een groot aantal klanten van ons willen graag (spaar)geld investeren in vastgoed in Valencia. Eén van de belangrijkste redenen is dat geld op de bankrekening qua rente momenteel bijna niets oplevert. Een beter idee is om bijvoorbeeld een appartement in Valencia te kopen en vervolgens het appartement in Valencia verhuren. Op deze manier kun je toch een mooi rendement incasseren op je investering. En wie weet wat een overwaarde in de toekomst nog kan opleveren!

Maar appartement verhuren in Valencia, hoe werkt dat en waar moet ik allemaal rekening mee houden? Het zal je niet verbazen dat wij je ook daarbij kunnen helpen ;-)…

Appartement verhuren in valencia
Verhuren in Valencia, wat mag wel en wat niet?

Appartement verhuren in Valencia: wat mag niet?

In het kort komt het erop neer dat de commerciële verhuur per dag aan toeristen via platforms als bijvoorbeeld Airbnb in Valencia niet meer mogelijk is. Tenminste, dit kan wel als je al een vergunning hebt. Het probleem is dat de gemeente niet tot nauwelijks meer toeristische verhuurlicenties verstrekt. Reden? De gemeente Valencia wil het massatoerisme zoals dit in bijvoorbeeld Barcelona, Amsterdam en Venetië plaatsvindt voorkomen. Dit kan o.a. voor veel overlast zorgen voor de lokale bevolking, maar ook een leegloop van de originele bewoners.

Officieel geldt dat er buiten de Ciutat Vella (het echte centrum) nog wel licenties kunnen worden aangevraagd voor een ‘bajo’ (begane grond) of een appartement op de eerste etage. Alleen de gemeente verstrekt ze eigenlijk nagenoeg niet meer. Er gaan maanden zo niet jaren overheen. Zodra er ook maar 1 buur een bezwaar aantekent, dan is het ook gedaan. Dus eigenlijk moet je deze optie vergeten.

Helaas is het zo dat de verhuurvergunning op naam wordt verstrekt en dus niet per locatie. Dat betekent ook dat het geen zin heeft een appartement te kopen in Valencia mét een verhuurvergunning. Dit maakt niets uit (ook al wordt het tegengestelde soms door verkopers beweerd!), dit is dus niet overdraagbaar. Dus mocht je uiteindelijk controle krijgen en blijkt de verhuurlicentie niet op jouw naam te staan, dan kun je alsnog beboet worden.

Appartement verhuren Valencia: maar wat mag wel?

Gelukkig blijven er genoeg andere verhuurmogelijkheden over. Per dag een appartement verhuren in Valencia kan dus niet meer, daar is een gemeente vergunning voor nodig. Een appartement verhuren in Valencia per week (minimaal) of langer mag wél, mits daar een verhuurcontract voor aanwezig is, ondertekend door beide partijen. Lange termijn verhuur (per maand) is natuurlijk helemaal geen probleem. Ook hiervoor is gelukkig markt. Veel mensen vinden Valencia veel te leuk en willen rustig wel een week of langer blijven. Ook zijn er veel mensen die bijvoorbeeld een talencursus volgen of voor werk of stage hier langer zijn. Ook zij zijn op zoek zijn om een appartement in Valencia te huren. Dit is op dit moment nog een onderbelichte markt, waar zeker vraag voor is.

Daarnaast kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om je appartement te verhuren aan studenten. Vaak kun je dit – afhankelijk natuurlijk van de grootte en indeling van je appartement – ook per kamer dan verhuren en zo nog steeds een leuk rendement maken. Ook is het interessant je appartement in Valencia te verhuren aan expats, dus een persoon of gezin die voor langere termijn (meestal variërend van 1 tot 3 jaar) voor werk hier in de stad verblijven.

huis verhuren in valencia
Villa verhuren in valencia

Villa in Valencia verhuren

Natuurlijk geldt alles wat je hiervoor gelezen hebt ook als je een huis of villa wilt verhuren in Valencia. Veelal willen mensen in Valencia stad een appartement huren, maar ook veel mensen kiezen er voor om in de regio van Valencia een huis te huren. Binnen een straal van 30 minuten van Valencia, heb je het voordeel van de grote stad in de buurt, maar kun je ook heerlijk rustig in je eigen huis blijven. Zo heb je vaak meer rust en ruimte voor hetzelfde geld (of minder).

Dus het is zeker ook interessant om je villa in Valencia te verhuren. Dus ook hier is het goed mogelijk dit via een contractje voor een bepaalde termijn te verhuren.

Huis in Valencia verhuren, hoe verder?

Okay! We gaan ervan uit dat je inmiddels een appartement of villa hebt gekocht en je wilt gaan verhuren. Of je wilt juist nog gaan kopen om het later wel te kunnen gaan verhuren voor investering en verhuur. Hoe ga je dit op afstand regelen? Makelaar Valencia kan je in contact brengen met de juiste verhuurpartijen en onderhoudsdiensten die dit allemaal uit handen kunnen nemen. Het belangrijkste is dat je zorgeloos kunt verhuren en dat tevreden klanten weer terugkomen of langer willen blijven huren. En uiteraard dat het je onderaan de streep een goed rendement brengt.

Hoe de verhuurmarkt veranderd is de afgelopen jaren kun je lezen in één van onze blogs: “Is het Airbnb tijdperk in Valencia dan toch echt voorbij? En nu?”

Verhuurmogelijkheden in valencia

Neem contact op

Heb je nog vragen of wil je er meer over weten? 

Neem gerust even contact met ons op en we helpen je graag verder.

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken