De leukste terrassen in Valencia

leukste terrassen in valencia

Leukste terrassen in Valencia!

Met het goede nieuws dat de terrassen in de Comunidad Valenciana eindelijk weer open kunnen, willen we natuurlijk de horeca steunen. Ze hebben het hard nodig. Uiteraard met inachtneming van de juiste afstanden om te voorkomen dat we snel weer bij af zijn. De terrassen van de restaurants zijn momenteel open tot 18.00 uur. Hier een selectie van de beste terrassen en restaurants met leukste terrassen in Valencia. We hebben geprobeerd voor elk wat wils te selecteren.

Top 10 restaurants met leukste terrassen in Valencia

Er zijn natuurlijk veel leuke en goede restaurants in de stad Valencia, maar er zijn er nogal wat met alleen een binnenruimte en geen of beperkte terrassen. Ook zijn er in Valencia veel terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van een kopje koffie, een glas wijn of een cocktail. We hebben een selectie gemaakt van plekken waar je én lekker kunt eten én heerlijk buiten kunt zitten, vaak op een mooie locatie of met een schitterend uitzicht. De beste combinatie dus om in deze tijden uit eten te gaan zonder onnodig extra risico te lopen. Wij hebben een Top 10 van de leukste restaurants met terrassen in Valencia, maar er zijn nog veel meer leuke plekken….

Hier is een selectie in willekeurige volgorde:

1. Atic Palau Alameda

terras atic palau alameda
terras palau alameda - beste terrassen in valencia

Letterlijk en figuurlijk een TOP-locatie. In dit prachtige pand vlakbij Alameda naast de Turia kun je lekker eten en drinken op het dak. Ruim opgezet en natuurlijk fantastisch om een zonsondergang over de stad te zien of bij bijzondere feesten (o.a. Fallas) heb je hier een goed uitzicht op het vuurwerk. Zeker een aanrader.

2. Mercabanyal

mercabanyal in valencia - leukste terrassen in valencia
terras in valencia - mercabanyal

Sinds 2019 is de leuke en hippe visserswijk Cabanyal verrijkt met een nieuwe gastromarkt: Mercabanyal. Vlakbij het strand vind je een mooie verzameling van kraampjes voor drankjes en eten, waar je in een gemoedelijke sfeer kunt zitten. Zo kan iedereen eten wat hij of zij wil, maar wel allemaal bij elkaar.

3. Le Favole

le favole restaurant valencia
terras le favole restaurant valencia

Le Favole is al jaren een absolute favoriet met het sfeervolle restaurant vlakbij de Mercado Central. Op het rustige plein is er ook buiten een ruim terras. Ze serveren heerlijk Italiaans eten. Ook bieden ze een goede service en voel je je altijd welkom bij (half-Nederlandse) eigenaar Frank en zijn team. Aanrader als je voor de verandering Italiaans eten wilt.

4. Duna Puerto

restaurant duna puerto valencia
restaurant duna puerto in valencia

Bij Duna Puerto kun je de haven van Valencia vanuit een andere hoek bekijken. Zowel binnen als buiten een prachtige locatie met uitzicht op de karakteristieke panden van Valencia: Veles e Vents, de voormalige starttoren van America’s Cup. Prachtige locatie met heerlijk eten, we kunnen de vis in het zout van harte aanbevelen!

5. Brassa de Mar

brassa de mar patacona valencia
leukste terrassen in valencia restaurant brassa de mar in valencia

Veel mensen kennen het eerste leuke stuk aan het strand van Patacona al, waaronder La Más Bonita. Loop je wat verder dan kom je aan de boulevard bij  ruime restaurant Brassa de Mar. Het heeft een ietwat hippe en luxe lounge-sfeer eerste lijn op het strand van Patacona. Ook heerlijk voor paella op zondagmiddag!

6. Casel-la

restaurant casella in canovas valencia
restaurant casella in valencia

Midden in de bruisende wijk Canovas met de lekkerste eetstraat van Valencia, Calle Conde Altea, vind je het leuke restaurant Casel-la. Op de hoek bij Barcode kan je een aperitief nemen of gewoon de avond afsluiten, maar je eet à la carte bij Casel-la of kiest voor een lekker en betaalbaar menu.

7. Lateral

top 10 leukste terrassen in valencia - restaurant lateral in valencia
terras patriarca lateral in valencia

Midden in het centrum van Valencia vind je restaurant Lateral Patriarca met een ruim terras op de hoek van een van de mooiste pleinen van Valencia. Het heeft een luxe uitstraling maar het is heerlijk eten en een oase van rust in de drukte van de stad. Als het terras vol is, kun je Tago Mago (van de Saona-groep) op de andere hoek proberen.

8. Infanta

restaurant infanta in el carmen
restaurant infanta in valencia

Op een ander mooi plein, dit keer in de wijk El Carmen in het centrum, vind je café-restaurant Infanta op Plaza Tossal. Hier is altijd een gezellige drukte. Binnen ziet het restaurant eruit als een bruine kroeg, maar buiten is er genoeg ruimte en tafels voor een hapje, tapas en een drankje.

9. La Pitusa

restaurant la pitusa in valencia
top 10 leukste terrassen in valencia la pitusa restaurant in el carmen valencia

Op minder dan 400 meter van Infanta richting de Turia vind je La Pitusa. Dit typisch Spaanse restaurant heeft ook een ruim terras gelegen aan een redelijk rustig plein. Ga lekker in de zon of de schaduw zitten en geniet van lekkere tapas of een lekker ‘menu del dia’ met een verfrissend drankje. Relax en geniet!

10. Marina Beach Club

marina beach club in valencia - top 10 leukste terrassen in valencia
terras marina beach club in valencia

Dit is waarschijnlijk voor velen wel een bekende, maar we kunnen dit lijstje niet afsluiten zonder deze bekendste beachclub van Valencia: de Marina Beach Club. Deze club in Ibiza-stijl biedt zowel binnen als buiten heerlijk eten en fijne tafels met uitzicht op het zwembad, strand en zee. Wat wil je nog meer?

Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere restaurants en leuke terrassen in Valencia. Ken jij er nog één (of meer) die we zeker moeten toevoegen aan ons overzicht met leukste terrassen in Valencia? Laat het ons weten!

Geniet van het heerlijke leven en eten in Valencia. ¡Que aproveche!

Compare listings

Vergelijken
Zoeken