De wijken in Valencia: Monteolivete in Quatre Carreres

Appartement kopen Monteolivete Valencia

Appartement kopen in Monteolivete, Valencia

Wanneer je begint met de zoektocht naar een appartement in Valencia kom je al snel uit bij de populaire wijken van de stad. Denk hierbij aan Ruzafa of de Ciutat Vella. De prijzen in het centrum van Valencia zijn echter met de jaren flink gestegen en beginnen meestal bij 200.000 euro, waarbij aan de woningen vaak ook nog het een en ander aan renovatie noodzakelijk is.

Maar niet getreurd, mocht je op zoek zijn naar een investering in Valencia in een lagere prijsklasse dan zijn er zeker nog mogelijkheden. We laten je graag kennis maken met een paar interessante wijken in opkomst, waar wij met veel plezier voor je op zoek kunnen gaan naar jouw droomappartement in Valencia. We beginnen in dit artikel met de wijk Monteolivete; dicht bij Ruzafa, nog dichterbij het Turia-park en verder een gezellige woonwijk met alle voorzieningen in de buurt. Kortom: een huis kopen in Monteolivete is een hele goede optie voor een koopwoning in Valencia stad.

Monteolivet Valencia huis kopen

Zuidelijk van L’Eixample beland je in Quatre Carreres

Enige tijd geleden schreven we al over het district L’Eixample en het geliefde Ruzafa in het bijzonder. Waar de prijzen in het centrum van Valencia behoorlijk gestegen zijn, vragen veel van onze klanten of Valencia ook nog steeds opkomende wijken met meer voordelige woningprijzen kent. Het antwoord op deze vraag is ja. Valencia kent zeker nog opkomende wijken die niet ver van het levendige centrum gelegen zijn.

Loop je vanuit L’Eixample in zuidelijke richting dan beland je in het district Quatre Carreres. Quatre Carreres is net als L’Eixample weer opgedeeld in verschillende wijken. Het district begint vanaf de grote weg Avenida de Peris y Valero (waar L’Eixample ophoudt), loopt langs de Turia tot aan de Ciudad de las Artes y las Ciencias en nog zuidelijker tot aan de V-30 snelweg. Monteolivete bevindt zich direct onder de wijk Gran Vía (ook wel Canovas genoemd). Vanuit Monteolivete sta je daarmee binnen 10 minuten tussen de vele restaurants en het bruisende leven dat zowel Canovas als ook Ruzafa rijk zijn. En dan heeft Monteolivete naast de goede ligging ten opzichte van het centrum ook nog eens zeer interessante woningprijzen waarover we je in dit artikel graag meer vertellen.

Direct zien wat er te koop staat aan huizen in dit district? Bekijk appartementen te koop in Quatre Carreres

Monteolivete: een residentiele wijk direct aan de Turia

Om te beginnen is de wijk Monteolivete de plek waar je moet zijn wanneer je op zoek bent naar een combinatie van investeren en het wonen in een rustige, residentiele omgeving. Monteolivete heeft zich ontwikkeld tot een plek met een goede kwaliteit van leven. In Monteolivete vind je groene zones, speeltuinen en heb je bovendien direct toegang tot de trots van Valencia: de 10 kilometer lange Turia, die dit jaar het 35 jarig jubileum viert. Genoeg plek dus om de rust op te zoeken en tegelijkertijd ook dicht bij het bruisende centrum te zijn. Monteolivete is ook een uitstekende locatie mocht je (kleine) kinderen hebben; er is genoeg ruimte om lekker buiten te spelen. In Monteolivete kom je bovendien minder toeristen tegen dan in Gran Vía en Ruzafa en leef je veelal tussen de Spanjaarden.

Monteolivete heeft haar naam te danken aan een oude boerderij (in het Spaans “ermita” genoemd) opgedragen aan de heilige Virgen de Mont Olivete. De boerderij was gevestigd op de plek waar zich nu de huidige kerk van Monteolivete bevindt. In 1877 werd Monteolivete onderdeel van de gemeente van Valencia. De wijk kwam pas echt op nadat er in de jaren 60 veel appartementencomplexen werden gebouwd. De appartementen in Monteolivete hebben net als in Ruzafa een karakter afstammend uit de jaren 60.

Pont de Monteolivete Valencia

Wat te doen in Monteolivete

In Monteolivete zelf valt, naast het feit dat je binnen een kwartier in het centrum van de stad staat, gelukkig ook genoeg te beleven. In Monteolivete vind je veel speciaalzaken. Denk hierbij aan lokale groente- en fruitwinkels en bezoek verder op vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur ook eens de markt op Calle Finestrat. De meeste winkels vind je verder in de straten Amado Granell (General Urrutia) en Carrer de L’escultor José y Capuz. Bovendien vind je aan de rand van de wijk het grote winkelcentrum El Saler met daarin veel commerciële winkels (H&M, Zara en ga zo maar door), een bioscoop, een speelcentrum voor kinderen en een zeer grote Carrefour supermarkt, een zogenaamde ‘hipermercado’.

Zoals de meeste mensen tegenwoordig al weten, staat Valencia bekend om de Fallas, wat elk jaar gevierd wordt in maart. Aan de rand van Monteolivet vinden we het Museo Faller de Valencia. In dit museum kan je in kijkje nemen in de geschiedenis en festiviteiten van Fallas.

Restaurants Monteolivete Valencia

Ook zijn er in Monteolivete genoeg leuke barretjes en restaurants om even te genieten van het Spaanse leven. Op ons lijstje van leuke restaurants in Monteolivete staan onder andere OlraitLa Buleria, Kaniche Pedigree Hot Dogs, Rafaello Pasta e Pizza en Café etcétera.

Monteolivete beschikt daarnaast ook over goede transportmogelijkheden. Er is onlangs een nieuw metrostation op de Avenida Amado Granell geopend. Met metrolijn 10 kun je je zo snel verplaatsen van het Estación del Norte (in het centrum van de stad) tot aan Nazaret bij de haven. Monteolivete ligt dus niet alleen op loopafstand van het centrum, maar is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Investeren in Monteolivete

Palau de les Arts Monteolivete Valencia

Zoals we al aangaven liggen de prijzen voor huizen te koop in Monteolivete ook nog steeds een stuk lager dan in het centrum van Valencia. Doordat voor veel jonge investeerders L’Eixample onbereikbaar wordt, wijkt men uit naar het jongere zusje Monteolivete. Waar de gemiddelde vierkante meterprijs op dit moment in Ruzafa op zo’n 2.706 euro ligt, ligt deze in Monteolivete op 1.991 euro per vierkante meter. We kunnen dan ook stellen dat de prijzen in Monteolivete, net zoals in de wijk En Corts, momenteel lager liggen dan in Ruzafa, waardoor deze wijken een goede optie zijn voor mensen met een wat lager budget, maar die toch graag dichtbij het centrum willen investeren.

We zien dat de wijk Monteolivete steeds populairder is onder onze klanten, en ook de nieuwe cijfers bevestigen dit. De vierkante meterprijzen zijn in deze wijk is in een jaar tijd bijna met een 27% gestegen. Toch is een appartement kopen in Monteolivete nog steeds toegankelijk voor een lager budget.

We gaan er in Monteolivete van uit dat je nog altijd goede appartementen kunt vinden vanaf de 175.000 euro. Sommige appartementen hebben nog wat renovatie nodig. De renovatieprijzen liggen in Spanje een stuk lager dan in Nederland of België. Mocht je ervoor kiezen om te renoveren, dan helpen we je graag aan een goede partij die het beste bij jouw wensen past. Door jarenlange ervaring zijn we in contact met de beste architecten, aannemers en bouwers van Valencia. We begeleiden je dan ook graag in het hele traject; van het zoeken van jouw droomappartement in Ruzafa’s jongere zusje Monteolivete tot aan het renoveren van de woning.  

Vastgoed prijzen Quatre Carreres Valencia

Op dit moment kunnen we gerust zeggen dat Monteolivete een van de opkomende wijken van Valencia is. Waar de prijzen nu nog gunstig liggen, verwachten we dat deze langzaamaan zullen stijgen net zoals het geval is geweest in het centrum van de stad. De populariteit van Valencia stijgt nog altijd gestaag waarmee de prijzen als een olievlek steeds verder meestijgen. 

Al met al is het dus een zeer goed moment om te investeren in Monteolivete, Valencia. Er is keuze genoeg en Makelaar Valencia helpt je graag verder bij het doen van een goede investering! Laat ons weten hoe wij jou verder kunnen helpen.

Tot snel in het altijd zonnige Valencia?

Compare listings

Vergelijken