Financiering huis kopen Valencia

Een hypotheek aanvragen in Valencia, hoe werkt dat?

hypotheek in Valencia

Wanneer je denkt aan een huis kopen in Valencia, is het ook vaak nodig om een hypotheek aan te vragen voor de financiering hiervan. Voordat je aan het aankoopproces begint, raden wij je dus ook zeker aan om te overleggen met een specialist wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek in Valencia. Zorg voor een snelle start en verzamel alvast alle belangrijke documenten voor je hypotheekdossier. Zo ben jij straks binnen korte tijd de trotse eigenaar van de woning van jouw dromen in Valencia.

Randvoorwaarden en onafhankelijk advies

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een woning in Valencia of de rest in Spanje, moet je rekening houden met een aantal randvoorwaarden. Zo is de maximale eindleeftijd voor een hypotheek 75 jaar, de maximale looptijd 25 jaar en los je de hypotheek af door middel van een annuïteitenhypotheek. Hier kan de specialist je uiteraard meer over vertellen.

Makelaar Valencia werkt nauw samen met een Nederlandstalige onafhankelijke hypotheekmakelaar in Spanje. Deze specialist heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van hypotheekadvies en staat in direct contact met de grote nationale en internationale banken. Deze adviseur kan je volledig informeren over de financiering van jouw huis in Valencia of een andere plaats in Spanje en biedt tijdens het verdere traject volop persoonlijke begeleiding. Zelfs na het afsluiten van de hypotheek. Naast uitgebreide informatie over de financiering, gaat de specialist ook voor jou op zoek naar de beste voorwaarden in het geval van renovatie en nieuwbouw.

Nieuwsgierig naar jouw financieringsmogelijkheden? Klik op onderstaande banner. Hierna krijg je de mogelijkheid om het aanmeldingsformulier in te vullen. Na verzending ontvang jij binnen 24 uur een vrijblijvende offerte via de e-mail.

Benodigde documenten hypotheekaanvraag Valencia

Voordat je begint met de aanvraag van je hypotheek, is het verstandig om de benodigde documenten te verzamelen. Zo kan de adviseur snel starten om de hoogte van de hypotheek voor jouw huis in Valencia te bepalen. Maar welke belangrijke documenten maken deel uit van het hypotheekdossier?

Wanneer je werkt in loondienst:

>> Loonstroken van de afgelopen drie maanden

>> Meest recente belastingaangifte

>> Uittreksel BKR of uittreksel Centrale voor Kredieten aan Particulieren (België)

>> Hypotheekafschrift bank eigen woning

>> Alle rekeningafschriften van de afgelopen zes maanden

Wanneer je werkt als zelfstandige:

>> In geval van huurinkomsten alle huurcontracten

>> Twee meest recente jaarrekeningen

>> Twee meest recente belastingaangiftes

>> Uittreksel BKR of uittreksel Centrale voor Kredieten aan Particulieren (België)

>> Bankafschriften van de afgelopen drie maanden

>> Hypotheekafschrift van je eigen woning

Duur aanvraag hypotheek en inbreng eigen middelen

Gemiddeld duurt de aanvraag van de hypotheek voor je woning in Valencia vier weken. Dit hangt ook af van hoe snel je de benodigde documenten voor je hypotheek compleet hebt. Zorg daarom dat je deze al compleet hebt wanneer je de financiering aan gaat vragen. Vanaf dat punt kan de adviseur je een duidelijke indicatie geven van de duur van het proces.

Om jezelf al enige duidelijkheid te geven of het huis in Valencia dat jij wilt gaan kopen betaalbaar is, raden wij je aan om ook rekening te houden met de eigen inbreng. Bij het kopen van een huis in Spanje, is het mogelijk om 70% van het bedrag te financieren. De overige 30% van de verkoopprijs (of de taxatiewaarde) is voor je eigen rekening. Daarnaast zijn er nog de kosten koper, dit is gemiddeld 15% van de verkoopprijs. Dit is echter een globale uitleg. Ga voor meer informatie en een passend rekenvoorbeeld in gesprek met de hypotheekadviseur.

Maximale financiering Finca Rustica in Valencia

Er komen ook regelmatig aanvragen binnen voor een hypotheek voor een Finca Rustica in Valencia en andere gebieden in Spanje. Niet alle banken zijn bereid om dit te financieren, maar een aantal doen dit wel. Houd er in ieder geval rekening mee dat de maximale hoogte van de hypotheek 60% van de verkoopprijs is, of de taxatiewaarde.

Berekening van jouw eigen hypotheek

Wil je alvast weten wat de hoogte is van de hypotheek voor jouw woning in Valencia? Vul dan alle gegevens in via onderstaande tool. Houd er wel rekening mee dat de rente kan verschillen en dat de tool uitgaat van een hypotheek met een  looptijd van vijfentwintig jaar. Dit is echter niet in alle gevallen mogelijk. Daarom kunnen er aan deze tool geen rechten worden ontleend. De tool is slechts voor een indicatie, ga voor een nauwkeurige berekening van de hypotheek altijd in gesprek met een hypotheekadviseur.

 

 

 

hypotheek in Valencia

 

 


Actuele hypotheekrente

Om de actuele hypotheekrente in Spanje te bekijken kun je hier klikken. Handig!