Hoe gaat het met de huizenmarkt in Valencia? Analyse vastgoedmarkt 2022 Q1

Het eerste kwartaal van 2022 zit er alweer op. Als we uitgaan van onszelf is het momenteel heel druk op de huizenmarkt in Valencia. Na een periode van 1,5 jaar relatieve rust door Corona zijn de verkopen sinds vorig jaar zomer in stijgende lijn omhoog gegaan. Wij merken dat veel mensen de stap hebben genomen om nu hun droomhuis te kopen of te investeren in vastgoed in Valencia. Maar wat zeggen officiële cijfers? De eerste Spaanse vastgoedanalyse van dit jaar van TINSA is onlangs verschenen en wij hebben er een samenvatting van gemaakt voor Valencia, de Analyse Vastgoedmarkt Valencia Q1 2022.

Bekijk het complete rapport van de Vastgoedanalyse Spanje 2022 Q1 hier (Engelstalig).

Algemene situatie huizenmarkt Spanje in 2022

Over heel Spanje genomen is de gemiddelde prijs van woningen (nieuwbouw en bestaande bouw) met 6,6% gestegen ten opzichte van vorig jaar en met 2,3% ten opzichte van het vorige kwartaal Q4 2021. Na de sterke stijging in de loop van 2021, is de gemiddelde prijsstijging in het eerste kwartaal gelijk aan die van het voorgaande kwartaal. Gezien de drukte en actieve vraag op dit moment geeft deze stijging van de huizenprijzen de situatie op dit moment goed weer.

Ondanks de lichte onzekerheid rondom de ontwikkeling van de oorlog in de Oekraïne, blijft onroerend goed een alternatief voor bescherming tegen inflatie en voor beleggers een goede optie om de vastgoedportfolio uit te breiden. Een vergelijking met de cijfers van 2019 maakt duidelijk dat we intussen alweer de dip van de coronacrisis hebben overwonnen.

Meer over de marktcijfers van Q1 2022 in heel Spanje vind je hier.

analyse vastgoedmarkt Valencia 2022 Q1
De groei in verkoopprijsstijging in Spanje in kaart

Prijzen vastgoed in Valencia stad

In de regio Valencia was de stijging van de gemiddelde verkoopprijs 5%. Een mooi gemiddelde als je kijkt naar de andere regio’s in Spanje. Waar wel een opmerkelijke ontwikkeling gaande was, was in Valencia stad. Van jaar tot jaar is er een schommeling te zien van meer dan 10% in de vier districten Campanar, Quatre Carreres, Ciutat Vella en Rascaña. Ciutat Vella, L’ Eixample en Pla del Real staan in de topposities met meer dan 2.000 euro per m2. Ter vergelijking: in de regio Valencia is de gemiddelde prijs per m2 in het eerste kwartaal van 2022 1.214 euro.

Rendement investering in Valencia

De huizenprijzen in de regio en Valencia stad zijn nog steeds interessant voor buitenlandse kopers die op zoek zijn naar een goed rendement op hun investering.

In onderstaande kaart is aangegeven in het groen: de gemiddelde prijs per m2 per wijk, in het blauw: de gemiddelde prijsstijging jaar op jaar per wijk en in het geel: het bruto huurrendement per wijk.

Het gemiddelde voor Valencia stad is:
Prijs: 1.687 euro per m2
Prijsstijging: 6,4%
Bruto huurrendement: 4,7%

Analyse vastgoedmarkt Valencia wijken 2022 Q1
Klik om afbeelding te vergroten

Een tabel laat nog eens duidelijk zien waar de eerdergenoemde prijsstijging zit in de wijken in Valencia stad: 11,4% in Ciutat Vella, 12% in Campanar, 11,4% in Quatre Carreres en 11,1% in Rascaña. Deze wijken worden dus steeds populairder bij investeerders.

Met een gemiddelde van 4,7% aan rendement blijft Valencia stad nog steeds aan kop in van de drie grootste Spaanse steden; in Barcelona is het gemiddelde 4,1% en in Madrid 4,4%.

Analyse vastgoedmarkt 2022 Valencia

Vooruitzicht o.b.v. analyse vastgoedmarkt Valencia Q1 2022

Valencia is nog steeds een goede investering als het gaat om vastgoed. Zeker in vergelijking met Nederland, waar de huizenmarkt nog steeds overspannen is, is het goed om Valencia (of Spanje in het algemeen) in overweging te nemen als investering. Wil je meer weten over de kwartaalcijfers van heel Spanje? Lees dan ook het blog Hoe gaat het met de huizenmarkt in Spanje? Analyse vastgoedmarkt 2022 Q1 van Spaanse Droomhuizen.

Uiteraard houden wij de markt nauwlettend in de gaten en zullen wij jou altijd van het beste advies voorzien bij de aankoop van jouw huis in Valencia. Vragen? Neem contact met ons op.

Compare listings

Vergelijken