Je huis verkopen in Valencia

Naast een huis kopen, kan het natuurlijk ook voorkomen dat je graag je woning in Valencia wilt verkopen. Ook voor de verkoop van je huis in Valencia kan je een beroep doen op Makelaar Valencia voor persoonlijke begeleiding tijdens het verkoopproces. Wij helpen jou om de woning snel te verkopen tegen een eerlijke prijs. Zo laten wij potentiële klanten weten dat jouw huis in Valencia beschikbaar is, geven jou tips om jouw woning aantrekkelijk te maken voor bezichtigingen en bemiddelen tijdens de onderhandelingen. Benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren als jij je huis in Valencia gaat verkopen? Lees het hier in ons stappenplan voor een huis verkopen in Valencia.

huis verkopen in valencia
Huis in verkoop valencia

Stap 1: Huis in de verkoop

De eerste stap is ons van informatie te voorzien van je woning. 

Stuur ons alle relevante informatie, zoals foto´s van de woning, een beschrijving van de woning met alle basiskenmerken, dus hoeveel slaapkamers, badkamers, hoeveel m2 bebouwd, hoeveel grond of terras, etc. en zo mogelijk aangevuld met de nota simple en/of uitdraai kadaster.

Op basis hiervan zullen we contact opnemen om de mogelijkheden voor verkoop te bespreken en verdere afspraken maken.

Stap 2: Promotie van de woning

Als alle voorbereidingen getroffen zijn, wordt het tijd om de woning echt te koop te zetten en te promoten. 

Via onze drukbezochte websites zetten wij de woning online, besteden hier aandacht aan via sociale media, nieuwsbrieven en via de vastgoedbeurzen waar wij aan deelnemen in Europa.

Promotie van je huis
bezichtigingen in valencia

Stap 3: Bezichtigingen

Nu alles op papier staat en we alle informatie en beeldmateriaal van jouw huis hebben, doen we ons uiterste best om de woning aan te prijzen via Makelaar Valencia en onze partners. 

Wanneer iemand jouw huis wil bezichtigen, laten wij je dit doorgaans minstens 24 uur van tevoren weten. Ben je zelf nog woonachtig in het huis in Valencia? Zorg dan dat het huis opgeruimd, in goede staat en toegankelijk is. 

Na afloop van de bezichtiging nemen wij contact met je op om te laten weten hoe het is gegaan.

Stap 4: Onderhandelingen

Is de kijker geïnteresseerd in jouw woning? Dan krijgt deze persoon alle informatie over het aankoopproces. Wij nemen contact met jou op om te onderhandelen over het aankoopbedrag van het huis. 

Gaan jullie allebei akkoord met het (eerste of het tweede) uitgebrachte bod? Dan maken wij samen met beide partijen alles administratief in orde. We raden jou aan om in dit stadium een advocaat in te huren, zodat deze de documenten op kan stellen en alles kan controleren op juridisch gebied. 

Heb je nog geen goede advocaat gevonden in Valencia? Dan kunnen wij je altijd een specialist aanbevelen.

onderhandelingen over je huis in spanje
huis verkopen in valencia - verkocht

Stap 5: Neem afscheid van je huis in Valencia!

In het laatste stadium van het verkoopproces controleert de advocaat de documenten. 

Wanneer dit allemaal in orde is, is het voor beide partijen tijd om het koopcontract te tekenen bij de notaris en de officiële sleuteloverdracht. 

Hierna worden ook andere stappen afgerond die horen bij het verkopen van je huis in Valencia, zoals de betaling.

Huis verkopen in Valencia - De kosten

Bij het verkopen van je huis in Valencia zijn er een aantal kosten voor de koper, maar ook jij moet rekening houden met een aantal kosten. Bijvoorbeeld wanneer je de hypotheek stop wilt zetten.

Wat valt er onder de verkoopkosten in Spanje?

Vermogensbelasting (Plusvalia Tax): de hoogte van dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de waarde van de woning en hoeveel dit is gestegen vanaf de aankoop.

Juridische kosten: gemiddeld 1% van het verkoopbedrag. Dit hangt af met welk advocatenkantoor je werkt en welke diensten je afneemt.

Makelaarscommissie: neem voor meer duidelijkheid over de kosten contact met ons op.

Kosten beëindiging hypotheek: varieert en is afhankelijk van de opgestelde voorwaarden van jouw bank.

Disclaimer: De genoemde informatie is een globale handleiding en is niet evenredig aan juridisch advies. Makelaar Valencia stelt zich niet verantwoordelijk voor verkeerd gebruik van de genoemde informatie. Neem voor verdere vragen contact met ons op.

Huis verkopen in Valencia - De kosten

Laat ons je huis in Valencia verkopen

Het verkopen van je huis in Valencia moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Makelaar Valencia werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw verkoop soepel verloopt.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele verkooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen en verkopen van een huis in Valencia op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het verkopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het verkoopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken