Investeren in Valencia: ook met een klein budget

Momenteel is het interessant om te investeren in Valencia en Spaans vastgoed in het algemeen. Door investeringen zijn de huizenprijzen in Valencia Stad in bepaalde wijken de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen. Veel aspirant-kopers komen er nu achter dat hun oorspronkelijke budget op dit moment niet meer overeenkomt met hun oorspronkelijke wensen. Toch is het nog steeds goed mogelijk om met elk budget te investeren in een woning in Valencia. We geven je graag wat tips om te investeren in Valencia stad.

Investeren in opkomende wijken in Valencia

Investeren in een wijk met een kleiner budget? Een goed voorbeeld van een wijk waar je ook met een kleiner budget nog prima kunt investeren in de woningmarkt is de wijk Ruzafa of de wijk Monteolivete beide populaire opkomende wijken. Woningprijzen zijn er nu nog laag en je krijgt meer waar voor je geld. Maar als je wilt investeren moet je er wel snel bij zijn; de verwachting is dat de komende jaren de woningprijzen ook hier zullen gaan stijgen. Maar aangezien de gemiddelde woningprijs hier nu nog lager ligt dan in de meeste wijken van Valencia, kun je hier nu nog prima je kans pakken voor een goede investering.

Investing In Valencia All Budgets
Valencia City Under E100000

Kopen in Valencia Stad onder €100.000

Je moet er wel even je best voor doen, maar ook in Valencia kun je nog interessante appartementen kopen voor investering voor minder dan 100.000 euro. Wijken waar je een redelijke kans op succes hebt, en waar je investeringen geld op kunnen leveren zijn:

Nazaret, Mislata, Bioparc, Parque de Cabecera, Torrefiel, Marxalanes en Benicalap

Wijken in ontwikkeling

Als je een beetje bekend bent in Valencia weet je wellicht dat dit prima wijken zijn om te investeren. Wijken in ontwikkeling, maar wel al met goede infrastructuur, economische kansen en/of al concrete plannen om de wijk de komende jaren zeer interessant te maken om te investeren. Zo zit je in de wijk Benicalap in de buurt van het nieuwe voetbalstadion van Valencia. En hier vind je dus echt nog goede woningen om in te investeren in Valencia. Een voorbeeld van een paar weken geleden: een appartement met drie slaapkamers in de buurt van het metrostation en de oude stad in Mislata wordt verkocht voor 61.500 euro. Het appartement wordt voor minder dan 10K gerenoveerd (o.a. nieuwe keuken) en kan direct de verhuur in.

Investeren in huizen aan het strand van Valencia

Ben je op zoek bent naar een appartement in de buurt van het strand? Als je niet opziet tegen een mooie klus-uitdaging en voor een goede investering wilt gaan, dan zou je eens in de wijk Cabanyal kunnen kijken. Het lijkt vrijwel onmogelijk om iets goeds te vinden voor maximaal € 100.000 in deze populaire oude visserswijk, maar er staan zeker een paar mooie “opknappertjes” waar nog wel iets van te maken valt. Investeren in Cabanyal is zeker aan te raden. Zijn er alternatieven voor het strandgedeelte? Ja, die zijn er zeker!

Nazaret, Malvarrosa en Cabanyal

Voor alle drie deze wijken geldt dat je niet direct aan het strand zit, maar wel op een loopafstand van max. een paar honderd meter. Ook hierin investeren raden wij aan. Wat deze wijken ook nog met elkaar gemeen hebben is dat er mooie plannen zijn om deze wijken in de komende jaren op te gaan knappen. Je moet hier dus nú je slag slaan als je wilt gaan investeren, voor het te laat is en de woningprijzen al flink zijn gestegen.

Investing In Valencia Beachside Homes
Valencia City For E150000 And Abov

Investeren in Valencia voor €150.000 en hoger

Heb je een iets ruimer budget, tot 150K, dan kun je weer net even breder oriënteren en zijn er zeker ook nog mooie appartementen te koop in Valencia, die het investeren waard zijn. Binnen enkele jaren kun je hier een leuke winst mee kan maken.
Wijken waar je eens goed naar moet kijken met een budget tot € 150.000:

Monteolivete
En Corts
Arrancapins
Patraix
Benimaclet

In Monteolivete gaan de mooie appartementen op dit moment voor 160-180K van de hand of met een kleine renovatie voor ongeveer 130K. Een ander alternatief om te investeren is de wijk En Corts aan de andere kant van de Avenida Peris y Valero van Ruzafa. Hier kun je slagen voor ongeveer 150.000 euro.

Wacht niet te lang met investeren

Dat het hard kan gaan met de woningprijzen in Valencia merk je goed in de wijk Ruzafa. Vorig jaar had je nog genoeg keuze om in Ruzafa te investeren tussen 150K – 200K. Nu heb je geluk als je nog iets kunt vinden onder de 200K. Een goed alternatief als je hier wilt investeren is dus de wijk Monteolivete.
Nogmaals, voorheen kon je prima appartementen vinden voor 150K in de oude binnenstad El Carmen en de wijk Botánico, maar die tijd is echt voorbij. Houd rekening met een budget van minimaal 180-200K.

Verhuur aan studenten

Als je geluk hebt, staat er misschien iets te koop in de wijk Benimaclet. Er wordt hier niet veel te koop aangeboden, een huis hier kopen is dus een prima investering. Alles wat niet zelf bewoond wordt, wordt verhuurd aan studenten vanwege de universiteiten in de buurt. De wijk Benimaclet kan dus wel interessant zijn als dit je insteek is qua investeren in Valencia en je wilt verhuren aan studenten.

Don't Wait To Invest
Modern Style Homes

Woningen in moderne stijl

Houd je meer van een recente bouwstijl, dan zijn de wijken rond Ciudad de les Artes en Campanar in de richting van het Bioparc (dierentuin) ten noorden van de Turia rivierbedding een prima keuze. Hier zijn recentere appartementen te vinden die gebouwd zijn tussen de jaren 2000-2008. De meeste hebben zwembaden, squashbanen, padel banen, sportscholen en gemeenschappelijke tuinen. Vaak zijn ze een stuk hoger dan de oudere gebouwen in het oude centrum en hebben ze een geweldig uitzicht. Hierin investeren kan een goed idee zijn, omdat je de woningen voor meer geld kunt verhuren.

Maar opgelet: de prijzen voor een appartement met twee slaapkamers beginnen bij ongeveer 220.000 euro. En afhankelijk van het uitzicht, de oriëntatie, enz. kunnen de vraagprijzen snel oplopen. Is er een alternatief voor de meer moderne bouwstijl? Wellicht lukt het in Patacona (strandgedeelte), een appartement met twee slaapkamers met zeezicht kost hier ongeveer 200K+.

Investeren in oude centrum Valencia

In de wijken El Carmen, La Seu, El Pilar en langs de rivierbedding heb je een flink budget nodig om te investeren en om iets fatsoenlijks te vinden (circa 350K). Een superlocatie maar dus wat hoger in prijs. De vraag die wij vaak stellen aan klanten: hoe centraal is centraal? Aan de overkant van de rivierbedding van de wijk El Carmen heb je La Saidia in de richting van het Nuevo Centro winkelcentrum. Hier vind je prima appartementen voor een fractie van de El Carmen prijzen (ook minder lawaai). Dit kan ook prima als je wilt investeren. Ook richting het Viveros-park ben je slechts een paar minuten lopen van het historische centrum. De prijzen zijn daar ook een stuk gunstiger. Deze wijk Aragón (aan het begin van de Avenida del Puerto) ligt op een steenworp afstand van Ensanche, het huidige kloppende hart van het chique Valencia.

Veel informatie over prijsniveaus in de verschillende wijken. Maar eigenlijk is het belangrijkste om te realiseren: Valencia is niet heel erg groot. Je bent nooit ver verwijderd van de populaire wijken. Zelfs aan de rand van de stad ben je maar ongeveer 3 of 4 km van het centrum. En de meeste wijken zijn voorzien van metrohaltes, wat betekent dat het heel gemakkelijk is om je snel te verplaatsen. Zet je dus open voor alle alternatieven die Valencia, ook op het gebied van investeren, te bieden heeft!

Investing In Valencia Old Centre
What Can I Expect Outside Of Valencia City?

Investeren in Valencia binnenland

Wat kan ik buiten Valencia verwachten voor deze prijzen? Een makkelijke vuistregel voor het investeren en kopen: hoe verder naar het binnenland, hoe lager de prijzen en hoe dichterbij de stad, hoe hoger de prijzen. Voorbeelden: voor ongeveer 100K koop je een vrijstaande woning met drie slaapkamers in de omgeving van de grotere plaats Lliria (met prachtig uitzicht en privé zwembad). Of ga investeren in een modern appartement met twee slaapkamers en zwembad in het dorp Naquera.

Vanaf 180K koop je bijvoorbeeld een geschakeld huis in La Pobla de Vallbona. Met gemeenschappelijk zwembad en tuinen, 4 slaapkamers, garage en op loopafstand van alle voorzieningen. Of een vrijstaande villa met vier slaapkamers in Villamarchante met een grote tuin en zwembad. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor een hoger budget. Alle waar naar zijn geld uiteraard. Al deze woningen zijn binnen een half uur van de stad, de luchthaven en het strand en verbonden door middel van het metro netwerk. Uiteraard krijg je hier veel meer huis en ruimte voor je geld dan in de binnenstad. Je moet dus een keuze maken waar je wilt gaan investeren. Zoals je ziet zijn er veel alternatieven om te investeren in Valencia Stad én omgeving. Ook al zijn de prijzen inmiddels gestegen in bepaalde wijken, het blijft interessant om te investeren in Valencia. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat allemaal onder het genot van de Valenciaanse zon, die gratis is.

 

Geïnteresseerd om te investeren in Valencia?

Plannen om te investeren in Valencia stad? Er is dus heel veel mogelijk als je wilt gaan investeren in een woning in of rond Valencia. Maar in sommige wijken moet je voor het investeren nèt even tegen het juiste appartement aanlopen.

Het team van Makelaar Valencia helpt je graag in deze zoektocht. We nemen je bij de hand om in eerste instantie de juiste woningen te bezichtigen. We kunnen je door middel van ons uitgebreide netwerk in contact brengen met betrouwbare bedrijven op het gebied van hypotheken, renovaties en verhuurservices in Valencia en regio. Ontzorgen en zorgeloos aankopen is ons streven. Tot snel in Valencia!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu contact met ons op of we kunnen je helpen met onze gratis zoekservice door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Zoekservice

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken