Investeren in Valencia

Valencia is zeer in trek bij investeerders. Wat maakt het zo aantrekkelijk om te investeren in Valencia? Allereerst is Valencia natuurlijk een zonnige, bruisende leuke stad, die een grote aantrekkingskracht heeft op veel mensen. Hierdoor is er op veel vlak vraag naar appartementen terwijl de woningmarkt in Valencia – zeker in vergelijking met Noord-Europa – nog veel interessante mogelijkheden biedt. Dus kort en bondig: investeren in Valencia is interessant.

Wat zijn de investeringsmogelijkheden in Valencia?

Net als in veel grote steden, kun je investeren in Valencia en je rendement halen uit de volgende mogelijkheden, of combinaties hiervan:

  • Een huis kopen en verhuren voor middellange of lange termijn
  • Een ‘opknapper’ kopen, renoveren en verkopen met winst
  • Prijsstijging van de woning door prijsstijging in woningmarkt in het algemeen

Het is goed om je van tevoren te bedenken hoe je de investering wil bewerkstelligen. Wat is jouw doel en waar ga je je op richten? We zullen hierna verder ingaan op de diverse investeringsopties in Valencia. Daarnaast geven we je graag wat tips om te investeren in Valencia stad, maar ook investeren in Valencia regio. Wat zijn de interessante mogelijkheden die deze zonnige stad je biedt?

Valencia City Under E100000

Rendement uit verhuuropbrengsten

De allereerste vraag die je je zelf moet stellen, is of dit puur een investering voor rendement is of dat je de woning ook deels zelf nog zou willen gebruiken. Als je voor het laatste kiest, dan betekent dit dat je kiest voor verhuur voor de korte middellange termijn verhuur. Hiermee richt je je dan op doelgroepen zoals mensen die hier drie tot zes maanden verblijven voor bijvoorbeeld het volgen van een talencursus, een Erasmus-programma of stage, de Digital Nomads en mensen die het gebruiken als uitvalsbasis voor het aankopen van een huis of willen ‘proefwonen’.

Als je zelf absoluut geen gebruik hoeft te maken van je investeringspand en/of een vastgoedportefeuille wilt opbouwen, dan kun je je ook op de lange termijn verhuur richten aan bijvoorbeeld de expats, studenten en de (inter)nationale gemeenschap die in Valencia al dan niet voor langere tijd willen wonen.

Verhuur middellange en lange termijn

Denk je aan investeren in Valencia voor (middel)lange termijn verhuur, dan is het goed om te weten welke wijken ‘populair’ zijn om te wonen in Valencia. Hoe korter men verblijft in de stad, hoe centraler men vaak wil zitten. Wat een fijne plek is om te wonen is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar over het algemeen is er veel vraag naar woonruimte in de wijken Ruzafa, La Gran Via, Eixample, Ciutat Vella, El Carmen, El Cabanyal en Malvarossa. Deze typisch Valenciaanse wijken zijn ook een goede investering voor als je zelf regelmatig komt genieten. Je zit dan midden in het bruisende Valencia en dichtbij alles wat de stad te bieden heeft.

Uit oogpunt van budget, als je tot maximaal 250K wilt kopen, zou je ook eens kunnen kijken naar omliggende wijken van het centrum. Denk dan eens aan wijken zoals: Monteolivete, En Corts, Arrancapins, La Petxina, Patraix en Mestalla. Deze wijken zijn door hun ligging ook populair voor huurders die een woning zoeken. Ook een goede optie dus als je zelf wilt genieten van je koophuis in Valencia.

Wil je verhuren aan studenten, kijk dan eens naar een woning in Benimaclet, dit is dé studentenwijk van Valencia.

Don't Wait To Invest
Investeren in nieuwbouw in Valencia

Investeren in nieuwbouw in Valencia

Houd je meer van een moderne bouwstijl, dan zijn de wijken rond Ciudad de les Artes en Campanar in de richting van het Bioparc (dierentuin) ten noorden van de Turia rivierbedding een prima keuze. Hier zijn recentere appartementen te vinden die gebouwd zijn tussen de jaren 2000-2008. De meeste hebben zwembaden, squashbanen, padelbanen, sportscholen en gemeenschappelijke tuinen. Vaak zijn ze een stuk hoger dan de oudere gebouwen in het oude centrum en hebben ze een geweldig uitzicht.

Ook zijn er regelmatig lanceringen van nieuwbouwprojecten in Valencia, wat wij natuurlijk ook in de gaten houden. Belangrijk is dan wel om koopklaar te zijn, om snel te kunnen inschrijven. Hierin investeren kan een goed idee zijn, omdat moderne appartement heel gewild zijn en je voorlopig geen omkijken hebt aan onderhoud.

Rendement uit toeristische verhuur

Wil je investeren in een appartement in Valencia om rendement te halen uit vakantieverhuur dan moeten we je helaas vertellen: een toeristische verhuurlicentie in Valencia verkrijgen is niet langer mogelijk. De AirBnB verhuurconstructie is niet langer mogelijk.

Als dit voor jou echt dé manier is waarop je inkomsten wil genereren, laat het ons weten. We kunnen je adviseren over gebieden in Spanje waar je wél op deze manier kunt investeren. Aangezien we aanbod hebben in heel Spanje, kunnen we ook goed adviseren waar je voor de korte termijn verhuur goed kunt investeren in Spanje.

Rondom het strand van Valencia
Voorbeeld van een mooi renovatieproject in Cabanal, Valencia

Investeren in Valencia door renovatie

Wie niet bang is voor een opknapper kan in Valencia veel rendement behalen uit een renovatieproject. Er is genoeg keuze in de oude delen van de stad, zoals de districten Eixample en Ciutat Vella. Ook in de wijken rondom het strand vind je veel huizen met potentie. Prachtige oude gevels (facades), maar compleet vervallen en echt toe aan een flinke opknapbeurt. Het is wel goed je hierin te laten begeleiden, omdat we hier soms te maken hebben met monumentale panden, waardoor je niet altijd alles zomaar kan aanpassen. Vaak ligt de kracht juist erin om de originele details weer in ere te herstellen en mooi te maken. Op deze manier kun je weer veel waarde toevoegen aan de woning en deze hierdoor met winst verkopen.

Veel mensen die op zoek zijn naar een koophuis in Valencia willen een gerenoveerd huis kopen van alle gemakken voorzien. Uiteraard kunnen wij je helpen met de verkoop van het appartement. Heb je ook hulp nodig bij je renovatie in Valencia? Wij kunnen je helpen aan de juiste partners binnen ons betrouwbare netwerk.

Investering door waardestijging in het algemeen

In Valencia zie je net als in andere steden, dat de huizenprijzen de afgelopen jaren weer in de lift zitten en gestaag stijgen. Doordat het prijspeil van Valencia ten opzichte van Madrid en Barcelona nog net op 50-60% zit, is er wel een groeiende vraag en zie je dat de waarde jaarlijks met zo’n 6-7% stijgt. De populaire wijken, zoals Ruzafa en Cabanyal, groeien zelfs nog wat harder. Dus alleen al door het aankopen van een huis in Valencia, ben je verzekerd van een goede belegging. Je kunt er zelf optimaal van genieten of gedeeltelijk verhuren en intussen wordt je huis vanzelf meer waard.

Wij volgen uiteraard nauwlettend de huizenmarkt in Valencia en Spanje. Houd onze Nieuwspagina op de website in de gaten, want elk kwartaal wordt in Spanje de analyse van de vastgoedmarkt gepubliceerd, die wij graag voor jou in hapklare brokken presenteren.

Valencia centrum
Investeren Valencia stad

Investeren in Valencia stad - conclusie

Het investeren in vastgoed in het algemeen, en specifiek investeren in Valencia is een goede keuze. Waar en wat en voor wie, dat zijn allemaal keuzes, waar wij je als Makelaar Valencia uiteraard bij kunnen adviseren.

Belangrijk is dus met welk doel je koopt, wat is je budget. We hebben veel informatie over de mogelijkheden in de verschillende wijken. Maar eigenlijk is het belangrijkste om te realiseren: Valencia is niet heel erg groot. Je bent nooit ver verwijderd van de populaire wijken, het centrum of de Turia, het grote stadspark. Zelfs aan de rand van de stad ben je maar ongeveer 3 of 4 km van het centrum. En de meeste wijken zijn voorzien van metrohaltes, wat betekent dat het heel gemakkelijk is om je snel te verplaatsen. Zet je dus open voor alle alternatieven die Valencia, ook op het gebied van investeren, te bieden heeft.

Investeren in Valencia regio

Wat zijn de mogelijkheden voor verhuur in de regio van Valencia? Ook hier gelden natuurlijk de investeringsopties als verhuur, opknappen en/of waardestijging. Voor wat betreft prijzen hangt het uiteraard af van wat en waar je wilt kopen. Een makkelijke vuistregel voor het investeren en kopen: hoe verder naar het binnenland, hoe lager de prijzen en hoe dichterbij de stad, hoe hoger de prijzen. Zoals altijd locatie, locatie, locatie. Zo koop je bijvoorbeeld een vrijstaande woning met drie slaapkamers in de omgeving van de grotere plaats Lliria (met prachtig uitzicht en privé zwembad), voor dezelfde prijs als een appartement in Ruzafa. Lliria ligt op een half uurtje rijden van Valencia stad, maar is nog wel verbonden met de metro van Valencia. Zoek je een vrijstaande villa in een van de randgemeenten van Valencia, zoals Godella, Rocafort of La Eliana, dan liggen de prijzen wel weer hoger, maar liggen uiteraard ook de verhuurprijzen weer een stuk hoger.

Bekijk ook: 10 x de beste gemeentes om te wonen rondom Valencia

Er zijn genoeg opties in de regio van huizen met een tuin, zwembad binnen een half uur van de stad, de luchthaven en het strand en verbonden door middel van het metro netwerk. Uiteraard krijg je hier veel meer huis en ruimte voor je geld dan in de binnenstad. Je moet dus een keuze maken waar je wilt gaan investeren. Ook hier is veel vraag naar huurhuizen, dus zeker een interessante investeringsoptie.

Zoals je ziet zijn er veel alternatieven om te investeren in Valencia stad én omgeving. Ook al zijn de prijzen inmiddels gestegen in bepaalde wijken, het blijft interessant om te investeren in Valencia. Zeker ten opzichte van vastgoedprijzen in Nederland en België. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat allemaal onder het genot van de Valenciaanse zon, die gratis is.

What Can I Expect Outside Of Valencia City?

Geïnteresseerd om te investeren in Valencia?

Plannen om te investeren in Valencia stad? Er is dus heel veel mogelijk als je wilt gaan investeren in een woning in of rond Valencia. Maar in sommige wijken moet je voor het investeren nèt even tegen het juiste appartement aanlopen.

Het team van Makelaar Valencia helpt je graag in deze zoektocht. We nemen je bij de hand om in eerste instantie de juiste woningen te bezichtigen. We kunnen je door middel van ons uitgebreide netwerk in contact brengen met betrouwbare bedrijven op het gebied van hypotheken, renovaties en verhuurservices in Valencia en regio. Ontzorgen en zorgeloos aankopen is ons streven. Tot snel in Valencia!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu contact met ons op of we kunnen je helpen met onze gratis zoekservice door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Zoekservice

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.