Top 10 restaurants in Ruzafa – Valencia

restaurants in ruzafa

Er wordt ons heel vaak gevraagd naar tips voor lekkere restaurantjes, tapasbars en andere eetgelegenheden in Valencia of meer specifiek restaurants in Ruzafa, waar ons kantoor is gevestigd. In de jaren dat we hier wonen en werken hebben we natuurlijk al heel veel leuke restaurants uitgeprobeerd. Valencia is wat dat betreft echt een heerlijke culinaire stad om te verblijven, omdat je echt voor elke prijs en type keuken veel keuze hebt. Hoe vaak wij ons al niet verbaasd hebben als we ergens toevallig neerstreken voor een “menu del dia” van rond de 10 euro hoe heerlijk en eerlijk het eten was…

Bekijk ook: appartementen te koop in Ruzafa >>>

Onze favoriete restaurants in Ruzafa

Alleen al in de stad heb je meer dan 3500 restaurants. Dus je snapt een lastige keuze om hier de beste uit te halen. We hebben ons nu dus even beperkt tot onze favoriete restaurants in Ruzafa, de hippe en trendy wijk in Valencia waar ook ons kantoor (Calle de Denia 49) is gevestigd. Op voorhand alvast de melding dat dit een lijst is op willekeurige volgorde en daarbij laten we ook veel hele goede restaurants en eetervaringen buiten beschouwing.

Top 10 restaurants in Ruzafa:

1.     Canalla Bistro

Dit is een spin off van de sterrenkok Ricard Camarena en is wat ons betreft een ster waardig. Wat een heerlijke gerechten in een sfeervolle omgeving met een goede akoestiek. Eigenlijk kiezen we altijd de wandeling door de kaart, dus de verschillende gerechtjes om te delen voor nog geen 30 euro. Top tent!

Canalle bistro - restaurants in ruzafa

adres: Calle Maestro Jose Serrano, 5
locatie: op 600 meter/8 minuten lopen van kantoor Makelaar Valencia
www.canallabistro.com

2.     Dando Leña

Je zou hier bijna voorbij lopen, aan de buitenkant een sombere niet opvallende gevel….. maar dan binnen word je helemaal blij. Met veel groen en sfeer bereiden en serveren ze hier de heerlijkste betaalbare gerechten en een super vriendelijke bediening. Of je nu kiest voor het 3-gangen dagmenu (10 euro) of een van de vaste menu´s van 15, 18 of 22 euro het is allemaal even lekker. Ook hier weer heerlijk om te delen.

dando leña - restaurants in ruzafa

adres: Calle de Sueca 46
locatie: op 180 meter / 2 minuten lopen van kantoor Makelaar Valencia
www.restaurantedandolena.com

3.     Dulce de Leche Boutique

Dit zal voor velen al geen onbekende meer zijn. Deze bij uitstek ontbijt-brunch-lunch locatie is al door velen ontdekt, dat we twijfelden of we deze nog zouden vermelden. Maar ja, het blijft wel een favoriet met de heerlijke (verjaardags-)taarten, gebak, hartige broodjes en gezonde smoothies, waarbij het water je in de mond loopt. Inmiddels zijn er wegens succes al enkele nieuwe locaties geopend in de stad, maar zowel binnen als buiten op het terras is het in Ruzafa heerlijk toeven. Cafecito, Blue Bell Café en La Mas Bonita zijn leuke alternatieven in de buurt als het vol is.

Dulche de leche- lekkerste taarten in valencia

adres: Carrer del Pintor Gisbert, 2
locatie: op 240 meter /3 minuten lopen van kantoor Makelaar Valencia
www.facebook.com/DulceDeLecheRuzafa

4.     El Rodamón de Russafa

Wat het leuke is aan het eten in Spanje, dat bijna alle restaurants er op zijn ingesteld dat je gerechten met elkaar deelt. Hierdoor heb je de mogelijkheid veel verschillende gerechten te proeven en als je dan bijvoorbeeld op de kaart van El Rodamón zoveel lekkere dingen ziet, kun je er tenminste veel van uitproberen :-). Het concept is dat ze letterlijk en figuurlijk een wereldkaart hebben met heerlijke fusion tapas, zoals curry langoustines of curry calamares of Thaise mosselen. Mmm.

Rodamon de ruzafa - restaurants in ruzafa

adres: Calle de Sueca 47
locatie: op 150 meter / 2 minuten lopen van kantoor Makelaar Valencia
www.elrodamon.com

5.     Bouet Restaurante

Aan de overkant van de Gran Via niet in de directe loop wellicht van veel toeristen vind je dit stijlvolle fusion restaurant. Wat een sfeer, wat een service en wat een eten!
Heerlijke fusion met een lekker 3-gangenmenu voor 19,50 euro of zelf van de kaart kiezen. Lastige keuzes, maar heerlijk eten, zoals dim sums, curries en sashimis. Niet het goedkoopste, maar het wel waard!

bouet restaurant - restaurant in valencia

adres: Gran Via de les Germanies, 34
locatie: opt 400 meter / 5 minuten lopen van kantoor Makelaar Valencia
www.bouetrestaurant.es

6.     Restaurant Copenhagen

Ruzafa is ook een paradijs voor vegetariërs en fijnproevers die een dagje zonder vlees kunnen; restaurant Copenhagen is een modern restaurant en heeft een originele menukaart met vegetarische gerechten uit alle windstreken. Daarnaast hebben ze ook elke dag een wisselend 3-gangen menu voor 11,90 euro (kun je hier alvast bekijken). Copenhagen heeft ook 2 ‘broertjes’; Malmö (ook in Ruzafa) en Oslo (in de historische binnenstad van Valencia).

Copenhagen - vegetarisch in valencia

adres: Calle Literato Azorín, 8
locatie: op 300 meter / 4 minuten lopen van kantoor Makelaar Valencia
www.grupocopenhagen.com

7.     El Almacén

Weer zo´n leuk restaurant in een informele setting bij ons in de straat. Heerlijke tapas met een twist. Kies wat gerechtjes om te delen of gewoon het Menú Degustación voor 24 euro waarbij je 8 heerlijke en originele gerechten eet. Puur en met liefde klaar gemaakt. Daarnaast hebben ze een uitgebreide wijnkaart met mooie wijnen. Vraag of ze het rustig serveren, kun je er lekker lang van genieten!

El Almacen - restaurants in ruzafa

adres: Calle de Sueca 41
locatie: op 120 meter / 2 minuten wandelen van kantoor Makelaar Valencia
www.elalmacenncr.com

8.     Sorsi e Morsi

Wil je eens wat anders dan het Spaanse eten? Dan is Sorsi e Morsi zeker een leuk alternatief. Deze hippe Italiaan heeft heerlijke pasta´s en pizza´s, net even anders dan de standaard. Daarnaast ook heerlijke piadini´s en lekkere wijnen. Ook hier goed betaalbare menu´s, dus ter afwisseling zeker een bezoekje waard!

Sorsi i morsi - italiaans eten in valencia

adres: Calle de Doctor Serrano 11
locatie: op 350 meter / 4 minuten wandelen van kantoor Makelaar Valencia
www.sorsiemorsi.com

9.     La Tasqueta del Mercat

Dit is het frisse zusje van Dando Leña. Wil je wat meer daglicht in een leuke omgeving vlakbij de Mercado van Ruzafa, dan is La Tasqueta een leuke zaak. Vooral perfect voor de lunch. Ze hebben iets andere dagmenu´s (10 euro), maar verder dezelfde kaartje met heerlijke gerechten om te delen. Vergeet de tonijnsalada met pindasaus niet te proberen! En super vriendelijk personeel. Goede prijs/kwaliteit.

La Tasqueta - restaurants in ruzafa
adres: Calle Maestro Aguilar 2 (andere locatie is in Calle Cadiz 90)
locatie: op 550 meter / 6 minuten wandelen van kantoor Makelaar Valencia
www.latasquetadelmercat.com

10.   Mood Food

Ook Mood Food is zo een heerlijk restaurant waar je gerust naar toe kunt gaat en gewoon het 6 of 8 gangenmenu kunt nemen. Heerlijke gerechtjes in het midden om met elkaar te delen. Ook een culinair lunchmenu voor 15 euro.

mood food - tapas in ruzafa

adres: Carrer del Pintor Salvador Abril, 7
locatie: op 600 meter / 7 minuten wandelen van kantoor Makelaar Valencia
www.facebook.com/moodfoodrestaurant

Nogmaals, dit is slechts een greep uit het aanbod van heerlijke eetplekken in de wijk Ruzafa in Valencia.

Heb je nog leuke tips, laat het ons zeker weten! 🙂 Of neem gerust contact op voor de laatste eettips van lekkerste restaurants in Ruzafa.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.