Costa Valencia

Valencia kust – de Costa de Valencia – heeft een prachtige kustlijn aan de Middellandse Zee waar je volop kunt genieten van de zon en de schitterende zandstranden. De Costa Valencia is bekend om de brede zandstranden, de heerlijke Mediterrane keuken, de milde temperaturen en de vele zonuren.

Valencia kust: brede zandstranden

De Costa Valencia heeft een overvloed aan kilometerslange zandstranden, zoals de stranden in Cullera, Gandía, Port Saplaya en in de stad Valencia zelf heeft een ruim 3,5 kilometerlang zandstrand. Hier vind je o.a. de boulevards met barretjes en restaurants en kun je naar hartelust watersporten. 

De kustplaatsen bieden een volledig scala aan diensten en aan toeristische attracties – zoals het helderblauwe water van Oliva en het Romeinse erfgoed in de stad Sagunto. Deze regio is nog niet zo toeristisch en ontdekt en nog heerlijk typisch Spaans!

De stad Valencia zelf biedt ook een breed scala aan attracties op minder dan 3 km van het strand, waaronder de Stad van Kunsten en Wetenschappen en de leuke visserswijk Cabanyal.

Als je op zoek bent naar een huis aan de Valencia kust (Costa Valencia), dan zijn wij er om je te helpen.

Canet d'en Berenguer

Canet d’en Berenguer bied je zowel sinaasappelplantages als een kustlijn met een schitterend fijn zandstrand van 80 meter breed. Het beschikt over een jachthaven en een oude dorpskern met oude historische gebouwen.

Sagunto

Sagunto – 30 km ten noorden van Valencia –  heeft vele archeologische overblijfselen en monumenten in de oude stad behouden. Op korte afstand van Sagunto is de haven, met 13 kilometer lange zandstranden met mooie duinpartijen.

El Puig

Minder dan 20 km ten noorden van Valencia vind je het plaatsje El Puig met een historisch centrum met monumenten en meer richting kust vind je de “playas” waar je kunt relaxen en heerlijk genieten van de zon.

La Pobla de Farnals

Naast de Pobla de Farnals zeilclub vind je het 400 meter lange strand van La Pobla de Farnals. Achter de boulevard zijn verschillende restaurants en barretjes.

Port Saplaya - Alboraya

Ten noorden van Valencia Stad is Port Saplaya, bekend om de grote villas, kleurrijke huizen, winkels en haven. Het wordt ook wel klein-Venetië genoemd.

Valencia - Playa Patacona

Dit is het strand aan de noordkant van Valencia, iets minder toeristisch en weg van alle drukte. Toch zijn ook hier een aantal goede plekken te vinden waar je prima kunt eten en drinken.

Valencia - Playa Malvarrosa

Uitgestrekt strand van 1000 meter lang en 135 meter breed. La Malvarrosa is een fijn zandstrand met een grote wandelboulevard met vele restaurants maar ook veel sportfaciliteiten.

Valencia - Las Arenas

Slechts een paar minuten buiten het centrum van de stad kun je het Arenas strand vinden, met zijn adembenemende Paseo Marítimo, waar je kunt genieten van een authentieke Valenciaanse paella of tapas. Aan dit strand is het bekende 5* Hotel Las Arenas gevestigd.

El Saler

Dit strand is te vinden in het hart van het La Dehesa gebied en El Saler Natuurpark. Dit lange strand wordt beschut tegen de westenwinden door dennenbomen, natuurlijke duinen en andere vegetatie.

Mareny Blau

Het fijne zand van dit strand leent zich uitstekend voor volleyball, voetbal en hardlopen langs de kust. Er is ook een  boulevard. Op het strand liggen kleine visserbootjes… een uitstekende plek voor het beoefenen van strand- en watersporten.

Cullera

Cullera heeft een uitzonderlijke lange kustlijn met exclusieve stranden en biedt voor ieder wat wils: watersport, relaxen en genieten, heerlijk eten en het nachtleven.

Gandía

Gandía is gevestigd in een landschap tussen de bergen in het binnenland en de Middellandse Zee. Het zandstrand van bijna vijf kilometer lang loopt langs de kust van dit gebied en biedt een breed scala aan toeristische en sportieve activiteiten.

Oliva

Oliva is een stad bij de zuidelijke grens van de provincie Valencia met Alicante. De kustlijn strekt zich uit over bijna 12 km en bestaat uit zandstranden en schitterende natuurlijke duinpartijen.

Costa Dorada

Costa Dorada betekent “Gouden Kust” en is het gebied aan de kust van Catalonië. Het ligt in de provincie Tarragona ten noorden van de provincie Valencia en de Costa del Azahar.

Costa Blanca

De lange strook van de Costa Blanca (witte kust) is één van de drukst bezochte gebieden vanwege het gunstige klimaat in de zomer én in de winter.

Valencia stad

Als alternatief als je op zoek bent naar het meer levendigere centrum van Valencia, kun je wellicht beter de geweldige sfeer in het oude stadscentrum ontdekken. Of ontdek voor meer rust en stilte de omliggende “barrios” nabij het Turia-park.

Valencia binnenland

Ook het binnenland van de regio Valencia heeft zoveel te bieden … Van zeer landelijke gebieden met mooie valleien tot de sinaasappelboom- en wijngaarden tot leuke dorpjes. Allemaal goed verbonden en binnen ongeveer 30 minuten van Valencia kust en het centrum.

Valencia randgemeenten

Alhoewel de meeste mensen zich richten op de kust of de stad Valencia, kun je ook juist net iets buiten de stad zoeken. Dan heb je het beste van twee werelden: dicht bij de stad met alles wat het te bieden heeft aan cultuur en evenementen. Maar ook weer net iets rustiger, meer ruimte en dicht bij het mooie achterland.

Huis kopen Valencia kust

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.