Valencia randgemeenten

Alhoewel de meeste mensen zich richten op de kust of de stad Valencia, kun je ook juist net iets buiten de stad zoeken. Dan heb je het beste van twee werelden: dicht bij de stad met alles wat het te bieden heeft aan cultuur en evenementen. Maar ook weer net iets rustiger, meer ruimte en dicht bij het mooie achterland. 

Ook als je in plaats van een appartement toch liever een geschakelde of vrijstaande woning zoekt, dan heb je in de Valencia randgemeenten veel goed aanbod. Je kunt hier heerlijk buiten zitten in je eigen tuin en al dan niet privé zwembad. 

Goede bereikbaarheid met Valencia

Al zit je niet midden in Valencia stad, toch zit je binnen een mum van tijd in het levendige centrum. Alle randgemeenten van Valencia zijn goed met de stad verbonden door middel van openbaar vervoer (zelfs metroverbinding!) en een uitstekend wegennet. En zelfs een ritje met de taxi is nog te betalen.

Hieronder vind je een korte beschrijving van enkele van de meest populaire plaatsen van de Valencia randgemeenten, grenzend aan de stad tot maximaal zo’n 20 autominuten van de stad. Uiteraard helpen wij je als jouw persoonlijke vastgoedadviseur in Valencia graag bij het vinden van jouw droomhuis op jouw droomplek in de Valencia regio!

Bétera

Bétera ligt op 25 minuten rijden van Valencia stad en is verbonden met de metro. Met bijna 20.000 inwoners is het de tweede plaats in het Camp de Túria gebied qua inwonersaantal. Mas Camarena is één van de mooie urbanisaties in Valencia binnenland.

Godella

Godella is een gemeente in het La Huerta Norte gebied, op 5 km ten noordoosten van Valencia. Het beschikt over een metroverbinding en heeft een schitterende, groene urbanisatie: Campolivar.

La Eliana

L’Eliana behoort tot de agglomeratie van Valencia binnenland en ligt aan de linkerkant van de rivier Turia, in het Camp de Túria gebied, ongeveer 15 km van de stad. Het heeft meer dan 16.500 inwoners.

La Pobla de Vallbona

La Pobla de Vallbona ligt in het Camp del Turia gebied, 23 km ten noordwesten van Valencia minder dan 30 minuten rijden van Valencia.

Picassent

Picassent is een gemeente in de regio Horta Sud in het binnenland met bijna 20.000 inwoners en is perfect verbonden door middel van de metro met Valencia. Ideaal voor o.a. woon-werk verkeer, Valencia ligt op 17 km afstand.

Riba Roja del Turia

Deze plaats staat op een licht glooiende heuvel aan de rechterkant van de rivier de Turia in het Camp de Turia gebied. Het gebied behoort tot Valencia binnenland. Het heeft een bevolking van ongeveer 20.700 inwoners en ligt op 20 km van Valencia, op een hoogte van 125 meter boven de zeespiegel.

Rocafort

Rocafort heeft ongeveer 6.700 inwoners en het is zeer gunstig gelegen op slechts 11 km van Valencia en verbonden met het metronetwerk. Ook heeft het een grote urbanisatie: Santa Barbara. 

Torrent

Torrent is een stad gelegen in het grootstedelijk gebied van de stad Valencia. Het is de grootste gemeente van de regio Horta Oest, met ongeveer 80.000 inwoners. Het ligt op slechts 9 km van de stad Valencia en is aangesloten op het metronetwerk.

Valencia Stad

Ben je op zoek naar de levendigheid van de grote stad Valencia? In het oude centrum zul je de echte “stadssfeer” kunnen opsnuiven, meer rust en ruimte vindt je in het Turia park of aan de kust.

Valencia kust

Ben je op zoek naar het mooiste kustgebied en stranden van Valencia binnenland regio? Deze vindt je ten noorden vanaf de stad bij Canet d´en Berenguer en Sagunto tot aan het zuiden bij Mareny Blau en Cullera.

Valencia binnenland

Ook het binnenland van Valencia heeft veel te bieden: van mooie valleien, wijngaarden en sinaasappelplantages tot leuke dorpjes en urbanisaties. Allemaal prima bereikbaar binnen een half uurtje van de kust en Valencia.

Compare listings

Vergelijken