Valencia stad en wijken

Valencia stad (Costa Valencia) is de hoofdstad van de provincie en de autonome deelstaat Valencia. Het is de derde grootste stad van Spanje na Madrid en Barcelona met ongeveer 800.000 inwoners.

De totale agglomeratie (inclusief omliggende dorpen) van Valencia heeft een bevolking van ongeveer 1,5 miljoen mensen.

Als je op zoek bent naar een appartement in Valencia stad, dan is het goed om te weten welke districten en verschillende wijken “barrios” in de stad te vinden zijn. Alle districten hebben hun eigen sfeer, bijzonderheden en belangrijk: hun eigen prijzen!

De 19 districten van Valencia stad

Hier vind je een korte impressie van de 19 districten van Valencia stad. Ook hebben we een plattegrond. Makelaar Valencia helpt je graag om jouw weg in Valencia stad te vinden.

Valencia Districten Map
Klik om te vergroten

Ciutat Vella

De “Ciutat Vella” is de oude binnenstad van de stad en bestaat uit zes verschillende “barrios”, oftewel wijken: El Carmen, La Seu, El Mercat, Sant Fransesc, El Pilar en La Xerea. Dit is het karakteristieke, historische en levendige gedeelte van de stad met haar nauwe straatjes en vele mooie pleinen.

L'Eixample

Ook in het centrum met o.a. het belangrijkste winkelgebied de Calle Colon en ook de Mercado Colon. Dit district bestaat uit drie mooie wijken: El Pla de Remei, Gran Via / Canovas met zijn vele restaurants en de hippe en trendy wijk Ruzafa, met veel leuke winkels, terrassen, restaurants en kunstgalerijen.

Extramurs

Extramurs ligt net buiten de stadsmuren en kent vele bezienswaardigheden, zoals de Torres de Quart, de Botanische Tuin van de Universiteit van Valencia en het treinstation Estacio del Nord. De wijken die onder dit district vallen zijn Arrancapins, Botánic, La Petxina en La Roqueta.

Campanar

Campanar ligt in het noordoosten van de stad, buiten de Turia. Dit district is sterk in opkomst de afgelopen jaren. Bezienswaardigheden zijn het park Parque de Cabecera en de dierentuin Bioparc. Het district is goed verbonden met openbaar vervoer. Campanar bestaat uit de wijken Campanar, Les Tendetes, El Calvari en Sant Pau.

La Saïdia

La Saïdia, aan de noordkant van de stad, heeft bijzondere gebouwen als El Convento de la Trinidad, de Jardines del Real en het Parque Municipal de Marxalenes. Hier vind je het tramstation Pont de Fusta, centraal gelegen tegenover de Torres de Serranos. Het bestaat uit de wijken Marxalenes, Morvedre, Trinitat, Tormos en Sant Antoni.

El Pla del Real

El Pla del Real is een belangrijk district in de stad met een aantal “sleutel gebouwen”: Campus van de Universiteit van Valencia, Paseo de la Alameda, het Mestalla voetbalstadion, Exhibition Palace en de Jardines del Real of Jardin de Viveros (koninklijke tuinen). Hier vind je de wijken Exposició, Mestalla, Jaume Roig en Ciutat Universitària.

L´Olivereta

L’Olivereta is een districten aan de westkant van Valencia. Het bestaat uit vijf wijken: Nou Moles, Soternes, Tres Forques, La Fontsanta en La Llum. Bijzonderheden van het district L’Olivereta zijn het kantoorgebouw 9 d’Octubre, het academisch ziekenhuis en het park Parque del Oeste.

Patraix

De wijk Patraix, ten zuidwesten van Valencia, dankt haar naam aan de oude stad Patraix, onafhankelijk tot 1870 toen het werd geannexeerd met de stad Valencia. Het is één van de dichtstbevolkte districten van de stad. Het bestaat uit: Patraix, Sant Isidre, Vara De Quart, Safranar en Favara.

Jesus

De wijk Jesus is naast het district Extramurs. Het park Rambleta, Calle San Vicente en de algemene begraafplaats zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van dit district. Het is onderverdeeld in de wijken: La Raiosa, L’Hort De Senabre, La Creu Coberta, Sant Marcellí en Camí Real.

Quatre Carreres

Het district Quatre Carreres heeft vele bezienswaardigheden maar de meest bekende is zonder twijfel “Ciudad de las Artes y las Ciencias”. Dit district bestaat uit maar liefst zeven wijken: Monteolivete, En Corts, Malilla, Fuente San Luis, Na Rovella, La Punta en Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Poblats Maritims

Gelegen langs de kust van de Middellandse Zee, is Poblats Maritims een typische traditionele visserswijk. Het bestaat in totaal uit vijf verschillende wijken: Cabanyal-Canyamelar, Grau, Malvarrosa, Beteró en Nazaret. Perfecte wijken voor wie het liefst dicht bij het strand of de haven woont.

Camins al Grau

Het Camins al Grau district dankt haar naam aan het “pad dat leidt van de stad naar de zee”.  Het is dan ook de wijk die precies tussen het stadcentrum en het strand van Valencia stad ligt. Zeer centraal dus! Het bestaat uit vijf wijken: Ayora, Albors, La Creu del Grau, Camí Fondo en Penya-Roja.

Algiros

Het Algirós district is met name populair bij studenten omdat hier de belangrijkste universiteiten gevestigd zijn. Bestaat uit de wijken Isla Perdida, Ciudad Jardín, Amistad, La Carrasca en La Vega Baja.

Benimaclet

Benimaclet is de naam van het oude, agrarische moslim dorp, voordat het uiteindelijk geannexeerd werd door Valencia. Het district bestaat uit de wijk Benimaclet en Camino de Vera.

Rascanya

Het vijftiende district is Rascanya vernoemt naar het oude kanaal dat de omgeving van water voorzag. Bestaat uit drie wijken: Orriols, Torrefiel en San Lorenzo.

Benicalap

Naast Rascanya ligt Benicalap, het voormalige stadscentrum vernoemd naar een Arabisch dorp dat daar gevonden is. Het bestaat uit de wijken Benicalap en Ciudad Fallera.

Pobles del Nord

Pobles del Nord ligt ten noorden van de stad en is voor 1900 geannexeerd en bestaat uit de dorpen Benifaraig, Poble Nou, Carpesa, Casas de Bárcena, Mahuella, Borbotó en Massarrojos.

Pobles del Oest

Pobles del Oest bestaat uit de twee meest westelijke wijken van de stad: Benimámet and Beniferri. Belangrijkste gebouwen in dit district zijn de Feria Valencia en het Luis Puig Velodrome.

Pobles del Sud

Ten zuiden van de stad ligt het district Pobles del Sud, met als wijken: Horno de Alcedo, Castellar-Oliveral, Pinedo, El Saler, El Palmar, El Perellonet, La Torre en Faitanar. Het grootste deel bestaat uit de huerta en de Albufera van Valencia.

Valencia Kust

Ben je op zoek naar het mooiste kustgebied en de stranden van Valencia regio? Deze vind je ten noorden van de stad vanaf Canet d´en Berenguer en Sagunto tot aan het zuiden bij Mareny Blau en Cullera.

Valencia binnenland

Ook het binnenland van Valencia heeft veel te bieden: van mooie valleien, wijngaarden en sinaasappelplantages tot leuke dorpjes en urbanisaties. Allemaal prima bereikbaar binnen een half uurtje van de kust en Valencia.

Valencia randgemeenten

Alhoewel de meeste mensen zich richten op de kust of de stad Valencia, kun je ook juist net iets buiten de stad zoeken. Dan heb je het beste van twee werelden: dicht bij de stad met alles wat het te bieden heeft aan cultuur en evenementen. Maar ook weer net iets rustiger, meer ruimte en dicht bij het mooie achterland.

Alle woningen te koop in Valencia stad

Gesorteerd op:

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.