Valencia stad en wijken

Valencia stad (Costa Valencia) is de hoofdstad van de provincie en de autonome deelstaat Valencia. Het is de derde grootste stad van Spanje na Madrid en Barcelona met ongeveer 800.000 inwoners.

De totale agglomeratie (inclusief omliggende dorpen) van Valencia heeft een bevolking van ongeveer 1,5 miljoen mensen.

Als je op zoek bent naar een appartement in Valencia stad, dan is het goed om te weten welke districten en verschillende wijken “barrios” in de stad te vinden zijn. Alle districten hebben hun eigen sfeer, bijzonderheden en belangrijk: hun eigen prijzen!

De 19 districten van Valencia stad

Hier vind je een korte impressie van de 19 districten van Valencia stad. Ook hebben we een plattegrond (klik op de map om deze te vergroten). Makelaar Valencia helpt je graag om jouw weg in Valencia stad te vinden.

Ciutat Vella

De “Ciutat Vella” is de oude binnenstad van de stad en bestaat uit 6 verschillende “barrios” wijken: El Carmen, La Seu, El Mercat, Sant Fransesc, El Pilar en La Xerea. Dit is het karakteristieke, historische en levendige gedeelte van de stad met haar nauwe straatjes en vele mooie pleinen.

L'Eixample

Ook in het centrum met o.a. het belangrijkste winkelgebied de Calle Colon en ook de Mercado Colon. Dit district bestaat uit 3 mooie wijken: El Pla de Remei, Canovas met zijn vele restaurants en de hippe en trendy wijk Ruzafa, met veel leuke winkels, terrassen, restaurants en kunstgalerijen.

Extramurs

Extramurs ligt net buiten de stadsmuren en kent vele bezienswaardigheden, zoals de Torres de Quart, de Botanische Tuin van de Universiteit van Valencia en het treinstation Estacio del Nord. De wijken die onder dit district vallen zijn Arrancapins, Botánic, La Petxina en La Roqueta.

Campanar

Campanar ligt in het noordoosten van de stad en buiten de Turia. Het is een district die sterk in opkomst is de afgelopen jaren. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het park Parque de Cabecera en de schitterende dierentuin Bioparc. Campanar is prima verbonden door openbaar vervoer.

La Saïdia

La Saïdia, aan de noordkant van de stad, heeft bijzondere gebouwen als El Convento de la Trinidad, de Jardines del Real en het Parque Municipal de Marxalenes. Hier vind je het tramstation Pont de Fusta, zeer centraal gelegen tegenover de Torres de Serranos.

El Pla del Real

El Pla del Real is een belangrijk district in de stad met een aantal “sleutel gebouwen”: Campus van de Universiteit van Valencia, Paseo de la Alameda, het Mestalla voetbalstadion, Exhibition Palace en de Jardines del Real of Jardin de Viveros (koninklijke tuinen).

L´Olivereta

L’Olivereta is één van de drukste districten van Valencia. Het bestaat uit vijf wijken. Bijzonderheden van het district L’Olivereta zijn het kantoorgebouw 9 d’Octubre, het academisch ziekenhuis en het park Parque del Oeste.

Patraix

De wijk Patraix , ten zuidwesten van Valencia, heeft haar naam te danken aan de oude stad Patraix, onafhankelijk tot 1870 toen het werd geannexeerd door de stad Valencia. Het is één van de dichtstbevolkte districten van de stad, hier zijn enkele grote bedrijven gevestigd.

Jesus

De wijk Jesus is naast het district Extramurs. Het park Rambleta, Calle San Vicente en de algemene begraafplaats zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van dit district.

Quatre Carreres

Het district Quatre Carreres heeft vele bezienswaardigheden maar de meest populaire is zonder twijfel “Ciudad de las Artes y las Ciencias”. Dit district bestaat uit 7 wijken: Monteolivete, En Corts, Malilla, Fuente San Luis, Na Rovella, La Punta y Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Poblats Maritims

Gelegen langs de kust van de Middelandse zee, Poblats Maritims is een typische traditionele visserswijk en bestaat in totaal uit 5 wijken: Cabanyal-Canyamelar, Grau, Malvarrosa, Beteró en Natzaret.

Camins al Grau

Het Camins al Grau district dankt haar naam aan het “pad dat leidt van de stad naar de zee”.  Het bestaat uit 5 wijken: Ayora, Albors, La Cruz del Grau, Camí Fondo en Peñarroja.

Algiros

Het Algirós district is met name populair bij studenten omdat hier de belangrijkste universiteiten gevestigd zijn. Bestaat uit de wijken Isla Perdida, Ciudad Jardín, Amistad, La Carrasca en La Vega Baja.

Benimaclet

Benimaclet is de naam van het oude, agrarische moslim dorp, voordat het uiteindelijk geannexeerd werd door Valencia. Het district bestaat uit de eigen wijk Benimaclet en Camino de Vera.

Rascanya

Het vijftiende district is Rascanya vernoemt naar het oude kanaal dat de omgeving van water voorzag. Bestaat uit drie wijken: Orriols, Torrefiel en San Lorenzo.

Benicalap

Naast Rascanya ligt Benicalap, het voormalige stadscentrum vernoemd naar een Arabisch dorp dat daar gevonden is. Ciudad Fallera hoort hier ook bij.

Pobles del Nord

Pobles del Nord ligt ten noorden van de stad en is voor 1900 geannexeerd en bestaat uit de dorpen Benifaraig, Poble Nou, Carpesa, Casas de Bárcena, Mahuella, Borbotó en Massarrojos.

Pobles del Oest

Pobles del Oest bestaat uit de twee meest westelijke wijken van de stad: Benimámet and Beniferri. Belangrijkste gebouwen in dit district zijn de Feria Valencia (gebouw voor o.a. beurzen) en het Luis Puig Velodrome.

Pobles del Sud

Ten zuiden van de stad ligt het district Pobles del Sud. De meest bijzondere plekken in dit district zijn de stranden van Pinedo en El Saler, maar ook het prachtige natuurgebied Albufera.

Valencia Kust

Ben je op zoek naar het mooiste kustgebied en de stranden van Valencia regio? Deze vind je ten noorden van de stad vanaf Canet d´en Berenguer en Sagunto tot aan het zuiden bij Mareny Blau en Cullera.

Valencia binnenland

Ook het binnenland van Valencia heeft veel te bieden: van mooie valleien, wijngaarden en sinaasappelplantages tot leuke dorpjes en urbanisaties. Allemaal prima bereikbaar binnen een half uurtje van de kust en Valencia.

Valencia randgemeenten

Alhoewel de meeste mensen zich richten op de kust of de stad Valencia, kun je ook juist net iets buiten de stad zoeken. Dan heb je het beste van twee werelden: dicht bij de stad met alles wat het te bieden heeft aan cultuur en evenementen. Maar ook weer net iets rustiger, meer ruimte en dicht bij het mooie achterland.

Alle woningen te koop in Valencia stad

Gesorteerd op:

Compare listings

Vergelijken
Zoeken