Verkoopproces in Valencia

Uw huis verkopen in Valencia?

huis verkopen valencia

Dream Properties Valencia is u graag van dienst bij het goed en snel verkopen van uw huis in de regio Valencia.
We adviseren en begeleiden u tijdens het gehele verkoopproces en zorgen dat uw huis zo goed mogelijk wordt verkocht. Hieronder vindt u het stappenplan voor het verkopen van een huis in Spanje.

Stap 1: Vraag een gratis waardebepaling!

De eerste stap is om helder te krijgen wat uw woning waard is in de huidige markt. Neemt u contact op voor een gratis waardebepaling door een van onze Spaanse vastgoeddeskundigen om uw woning te bezoeken. Onze woning experts hebben veel ervaring op het gebied van de vastgoedmarkt in Valencia en doen uitgebreid onderzoek om samen met u de ideale verkoopprijs voor uw woning in Valencia vast te stellen.

Stap 2: Zet uw woning te koop

Zodra u de verkoopprijs heeft vastgesteld, kan Dream Properties Valencia uw woning daadwerkelijk op de markt te brengen. Onze lokale partner zal een afspraak met u maken om goede kwaliteit foto’s te nemen en te zorgen dat uw woning zo goed mogelijk gepresenteerd kan worden. Onze woningdeskundige zal u adviseren welke verbeteringen kunnen worden gedaan om uw woning zo goed mogelijk te kunnen verkopen. We zullen ook samen met u een contract opstellen waarin wordt vermeld op welke voorwaarden wij uw woning in de verkoop kunnen nemen. Uw woning zal zowel via onze lokale partner-makelaar, als via onze websites worden gepromoot. Ook bestaat de mogelijkheid dat wij uw woning extra onder de aandacht brengen tijdens de beurzen waaraan wij deelnemen in Nederland en België en onze sociale media kanalen.

Stap 3: Bezichtigingen

Zodra stap 2 is uitgevoerd zullen wij er alles aan doen uw woning te tonen aan zo veel mogelijk potentiële klanten. Wij adviseren u te zorgen voor een gemakkelijke toegang voor bezichtigingen. Als u nog woont in de woning, raden we u aan te zorgen dat de woning in zo best mogelijke staat voor een bezichtiging is. We zullen altijd proberen om u minimaal 24 uur vooraf in kennis te stellen van bezichtigingen. Bij Dream Properties Valencia weten we dat een goede communicatie met u van groot belang is. Wij zullen u na elke bezichtiging op de hoogte stellen met feedback van de klant zodra het mogelijk is.

Stap 4: Biedingen en reservering

Zodra er een geïnteresseerde koper is, zullen wij hen op de hoogte stellen van het gehele proces. Wij bemiddelen in alle onderhandelingen (uiteraard in nauw overleg met u) en zodra er een akkoord is dan kunnen de volgende administratieve stappen gezet worden Op dit punt adviseren wij u een advocaat de rest van het proces uit te laten voeren. Wij kunnen u een advocatenkantoren aanbevelen als u geen vertegenwoordiging heeft, maar deze keuze is geheel aan u!

Stap 5: Uitwisseling van contracten / overdracht

Deze stap bestaat voornamelijk uit de nodige wettelijke controles en processen laten uitvoeren door de advocaat en de voorbereidingen voor de volgende stap, de uitwisseling van contracten of de overdracht. De overdracht vindt plaats bij de notaris, waar de akte wordt ondertekend en de betaling zal plaatsvinden.

Kosten & Belastingen

Het is belangrijk te weten welke verkoopkosten er zijn in Spanje. De verkoopkosten zijn afhankelijk van verschillende aspecten van de verkoop, zoals bijvoorbeeld indien er een hypotheek moet worden beëindigd:
Verkoopkosten:

  • Plusvalia Tax (vermogensbelasting):  hangt af van de waarde van de woning en hoeveel deze is gestegen sinds de aankoop.
  • Juridische kosten: ca. 1% (kan afhangen van het advocatenkantoor en de te leveren diensten)
  • Makelaarscommissie: neem contact met ons op voor een opgave
  • Hypotheek beeindigingskosten (indien van toepassing): kan varieren afhankelijk van hypotheek en bank.

Deze informatie is slechts een globale handleiding. Onze lokale deskundige kan u uiteraard alle punten nader toelichten als u daar behoefte aan heeft. Wij zijn hier om u te helpen en om dit proces zo soepel en gemakkelijk mogelijk te maken.

Neem contact met ons op voor een gratis waardebepaling. Met groot enthousiasme zullen wij uw huis verkopen!

Disclaimer:

Deze informatie wordt u aangeboden als een globale handleiding en moet als zodanig worden gebruikt, en is niet bedoeld om professioneel juridisch advies vervangen. Alle hier aangeboden informatie is bij benadering. Neem contact met ons op voor meer informatie of vragen. Dream Properties International aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het verkeerd gebruik van de opgenomen informatie.