Wonen in Valencia als expat

Expats in Valencia

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Valencia zo populair is onder expats. Naast het heerlijke Spaanse klimaat biedt de regio een fantastische levenskwaliteit. In feite komt Valencia als beste uit de bus op verschillende erkende lijsten, zoals de Top 10 steden voor expats van InterNations. Dit is slechts één van de voordelen van het wonen in Valencia als expat!

De stad Valencia is dan wel de derde grootste stad van Spanje, er heerst een gezellige en vertrouwde sfeer, ook in de expatgemeenschappen. Hierdoor is Valencia een goede keuze voor iedereen die naar het buitenland verhuist, daar deze factoren veel van het overweldigende gevoel verminderen dat vaak gepaard gaat met zo’n grote verhuizing.

Als je overweegt om als expat in Valencia te gaan wonen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. We hebben wat nuttige informatie verzameld om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over het vestigen in Valencia of kopen van een woning in Valencia. We hebben ons verdiept in de kosten van levensonderhoud, levenskwaliteit, cultuur en het kopen van een woning in Valencia.

Kosten wonen in Valencia

De kosten van levensonderhoud zijn een van de voordelen van verhuizen naar Valencia. Het heeft een stuk lagere kosten van levensonderhoud dan andere landen in Europa. Hoewel je zou verwachten dat de kosten aanzienlijk lager zijn dan in steden als Amsterdam, is Valencia ook aanzienlijk betaalbaarder dan andere Spaanse steden zoals Madrid, terwijl het dezelfde levenskwaliteit biedt. In de praktijk zijn de kosten van levensonderhoud in Valencia 17% lager dan in Madrid. Deze lagere kosten hebben betrekking op eten, openbaar vervoer, nutsvoorzieningen, vrije tijd en huizenprijzen. Uit eten gaan is in Valencia ongeveer 45% goedkoper dan in Amsterdam, en bier en wijn zijn ongeveer 65% goedkoper.

Om je een idee te geven: de kosten van levensonderhoud in de stad Valencia (exclusief hypotheek of huur) worden geschat op ongeveer 586 euro per maand, wat aanzienlijk minder is dan in de meeste Europese steden en regio’s.

Kwaliteit van leven in Valencia

Zoals we al zeiden, komt Valencia als beste uit de bus op verschillende indexen voor levenskwaliteit. Dit wordt toegeschreven aan factoren zoals klimaat, levensstijl, veiligheid en gezondheidszorg.

Het is geen verrassing dat het klimaat van Valencia één van de belangrijkste redenen is waarom expats hier willen wonen. Valencia heeft één van de meest aantrekkelijke klimaten in Europa, met zomertemperaturen van 31°C en wintertemperaturen die meestal rond de 18°C schommelen. Over het algemeen heeft Valencia warme mediterrane zomers en milde winters.

De Valenciaanse levensstijl is ook aanzienlijk relaxter dan de levensstijl die je misschien gewend bent als je ergens vandaan komt zoals Nederland of België. Er wordt veel nadruk gelegd op tijd doorbrengen met vrienden en familie en genieten van het leven. Het weer helpt hier zeker bij en biedt voldoende gelegenheid om tijd door te brengen op een van de prachtige stranden van Valencia en de regio te verkennen.

Valencia scoort ook hoog op verschillende veiligheidsindexen en wordt beschreven als een bijzonder veilige stad en provincie. Uit het onderzoek van InterNation blijkt dat 97% van de expats tevreden is met hun persoonlijke veiligheid in Valencia. Hierbij worden verschillende factoren in overweging genomen, waaronder misdaadcijfers en hoe veilig mensen zich in het algemeen voelen.

In termen van gezondheidszorg wordt Valencia zeer hoog gewaardeerd, met 91% van de expats die de gezondheidszorg in Valencia gunstig beoordelen in een onderzoek van InterNations. Hierbij wordt gekeken naar zaken als de deskundigheid van het medisch personeel en de snelheid waarmee onderzoeken en rapporten worden afgerond.

Cultuur in Valencia

De Valenciaanse cultuur heeft veel te bieden. De nadruk ligt op eten en uit eten gaan, wat betekent dat er veel geweldige restaurants, bars en cafés zijn. Het nachtleven van Valencia is ook fantastisch, of je nu graag naar clubs gaat of liever een avondje naar het theater of een openluchtbioscoop – beide zijn prachtige belevingen, want veel van de cultuur van Valencia draait om kunst.

De stad Valencia combineert historisch met modern. Hoewel het hart van de stad het middeleeuwse centrum is, vind je ook een overvloed aan moderne architectuur en wijken op loopafstand van de oude stad.

Een ander middelpunt van de Valenciaanse cultuur zijn de wereldberoemde festivals die elk jaar in de stad worden gehouden. Het beroemdste daarvan is Las Fallas, dat onlangs de status van cultureel erfgoed van de UNESCO heeft gekregen – een evenement dat je niet mag missen!

Deze cultuur zorgt voor een geweldige ervaring als expat in Valencia, zoals blijkt uit de reeds grote en levendige expatgemeenschap die zich tot Valencia heeft aangetrokken door de cultuur die er heerst.

Een huis kopen in Valencia

De kosten voor het kopen van een huis in Valencia liggen wel hoger dan je gewend bent in Nederland (rond de 15%), dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de veel lagere prijs per vierkante meter.  Deze is lager dan in de meeste andere Europese steden. Dit betekent ook dat het betaalbaarder is dan woningen in Madrid en Barcelona.

Bovendien, als je in de stad koopt zal je merken dat bijna elke wijk alle voorzieningen biedt die je nodig hebt in de buurt (grotendeels).

Als je op zoek bent naar een ruime villa in de provincie Valencia, zijn er vele subgemeentes om uit te kiezen.

Wonen in Valencia als expat

Zoals je ziet, is Valencia een heerlijke plek om te wonen voor zowel de lokale bevolking als voor expats. Als expat kun je er zeker van zijn dat je een warm welkom krijgt. Vooral de grote gemeenschap van expats biedt de mogelijkheid om vriendschappen op te bouwen met gelijkgestemden. Deze groep dient ook als een hulpmiddel bij je verhuizing – je zult merken dat veel expats graag hun eigen ervaringen delen en advies geven om je te helpen bij je avontuur in Valencia.

Makelaar Valencia

Op zoek naar een woning in Valencia?

Bij Makelaar Valencia helpen wij je door het aankoopproces heen. We zijn er om je te ontzorgen bij de aankoop van een huis, waarbij we adviseren over alle juiste procedures zodat het zo eenvoudig mogelijk is.

We hebben meer dan 500 woningen beschikbaar in Valencia, dus we hebben genoeg om uit te kiezen.

Geef je wensen door via onze Zoekservice, of start je zoektocht hier.

We zien je graag in Valencia!

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.