Valencia Airport

Valencia Airport (code: VLC) ligt in de plaats Manises, vlakbij Valencia stad. De luchthaven is qua grootte het achtste grootste vliegveld van Spanje en wordt jaarlijks door ongeveer 5,5 miljoen reizigers aangedaan. Er gaan dus veel vluchten van en naar Valencia. Het vliegveld is modern en voorzien van een ruim aanbod van winkels en restaurants, waaronder ook Burger King en Starbucks.

Verder zijn er VIP lounges en is er een bank. Inlichtingen zijn te krijgen bij het informatiepunt. Verder zijn er uiteraard ook de balies van de autoverhuurbedrijven.

Om de honger en dorst te stillen tijdens het wachten op de vluchten zijn er restaurants en cafe’s en bars aanwezig. Er is een politiebureau, een meditatieruimte en natuurlijk eerste hulp. Bovendien is er een apotheek en een gezondheidscentrum, een geldwisselkantoor en een afdeling verloren goederen.

Ondanks dat Valencia Airport een internationaal vliegveld is, zijn er weinig gates. Hierdoor kun je eenvoudig en snel inchecken. De vliegtijd vanuit Amsterdam Schiphol bedraagt ongeveer 2,15 uur en de afstand is bijna 1500 kilometer. Er is geen sprake van tijdverschil.

Lees hier meer over het vliegveld van Valencia: Vliegveld info – Valencia Airport.

Bereikbaarheid Valencia
Vluchten Valencia

Vluchten Valencia

Valencia als reisbestemming wordt steeds populairder en dat is de vliegtuigmaatschappijen ook niet ontgaan. De vluchten van en naar Valencia Airport nemen toe. Regelmatig kun je goede vlucht aanbiedingen vinden met retourtjes ruim onder de 100 euro. Op dinsdag en woensdag vind je veelal de goedkoopste vluchten. Hieronder vind je een overzicht van de maatschappijen die momenteel vanuit Nederland, België en Duitsland vluchten naar Valencia aanbieden:

Vanuit Nederland:
Vluchten vanaf Amsterdam met KLM, Transavia en Vueling en vanaf Eindhoven met Transavia.

Vanuit België:
Vluchten vanaf Brussel Zaventem met Vueling en Ryanair en vanaf Brussel Charleroi met Ryanair.

Vanuit Duitsland:
Vluchten vanaf Düsseldorf International met Eurowings, Düsseldorf Weeze met Ryanair en Keulen met Ryanair.

Verbindingen van en naar Valencia Airport

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om van en naar de luchthaven te komen.

Autoverhuur – er zijn een paar keuzes op de luchthaven voor autoverhuurbedrijven.

Metro – Er zijn twee metrolijnen rechtstreeks van de luchthaven naar het centrum van Valencia, metrolijnen 3 en 5. De metro vertrekt elke acht minuten vanaf de begane grond en kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kaartautomaten.

Bus – Met de bus is ook een optie – elke 20 minuten gaat er een bus naar het stadscentrum vanuit de aankomsthal. Bussen rijden van zes uur ‘s ochtends tot tien uur’ s avonds, maar het nadeel is dat ze stoppen bij een beperkt aantal haltes in Valencia.

Taxi – Je kunt ook gemakkelijk een taxi nemen die je ongeveer 15-20 euro kost naar het stadscentrum van Valencia. De taxistandplaats bevindt zich bij de ingang van de terminal.

Airport Shuttle – Een andere optie is de Airport Shuttle, namelijk de Aero-Bus. Dit is een stuk sneller dan de stadsbus.  

Om goedkoop te reizen kun je een Valencia Tourist Card kopen. Er zijn één, twee of driedaagse kaarten verkrijgbaar waarmee je onbeperkt met de metro en bus in de stad kunt reizen.

Autohuur in Valencia

Wij staan voor je klaar

Het kopen van een appartement in en rond Valencia moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Makelaar Valencia werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Valencia.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een appartement in Valencia op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.