Villa kopen in Valencia

Houd je van de natuur en mooie uitzichten over velden met sinaasappel- of citroenbomen? Is wandelen, hiken of fietsen in de bergen precies wat je nodig hebt? Wellicht is een villa kopen in Valencia regio dan een interessante optie! In ongeveer 20 tot 30 minuten van Valencia en de kust vind je een mooi aanbod en diversiteit aan woningen. Vaak de typische Spaanse (vakantie)huizen met een heerlijk zwembad, privacy, mooi uitzicht en regelmatig ook met je eigen paellero (een buitenkeuken om je eigen paella te maken).

In Valencia zijn er villa’s te koop voor elk budget. Van een eenvoudig huisje op het platteland tot een luxe villa in een mooie urbanisatie. Vanuit je eigen villa met privé zwembad kun je genieten van het leven tussen de Spaanse locals, nabij leuke en gezellige Spaanse stadjes, met vaste buren maar ook gemengd met enkele andere internationals. En houd er rekening mee dat de metrolijnen vanuit de stad Valencia heel diep het binnenland in gaan (helemaal tot aan Lliria!).

villa kopen in Valencia - makelaar valencia
villa te koop in valencia - makelaar valencia

Prijzen villa's in Valencia

De prijzen voor het kopen van een villa in Valencia zijn over het algemeen nog erg interessant. Je koopt hier nog veel waar of wel huis voor je geld; de prijzen voor een eenvoudige vakantiewoning starten vanaf ongeveer € 160 – 200.000 (of iets minder als je geluk hebt), maar voor wat meer koop je al snel veel huis en/of grond. Uiteraard zijn er ook luxe villa’s op de markt als je een groter budget hebt. Ook dan koop je in vergelijking met Noord-Europa, maar ook de rest van Spanje veel voor je geld.

In Valencia (en in Spanje in het algemeen) staan villa’s op ‘rustico’ of ‘urbano’ land. Als je een villa zoekt tot ca. €175.000, dan staan de huizen vaak op rustieke oftewel landbouwgrond. Dit betekent dus grotere kavels, meer privacy en geweldige uitzichten; maar er zitten ook enkele nadelen aan. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat je geen zwembad kunt bouwen (als dat er nog niet is) of een pand kunt uitbreiden. Desgewenst kunt je het huis natuurlijk wel renoveren.

Vanaf € 175.000 – € 250.000 en meer is de kans groter dat de huizen zich op urbano grond bevinden, o.a. aansluiting op water- en elektriciteitsnetwerk, lantarenpalen. Als je plannen hebt om een woning te verbouwen of uit te breiden, laat je advocaat dan alle documenten nakijken die betrekking hebben op de grond waarop de woning zich bevindt en welke mogelijkheden er zijn.

Wij helpen je graag bij het vinden van een goede Nederlands- of Engelssprekende advocaat. Ook goed om te weten: de meeste villa’s in de omgeving van Valencia zijn gebouwd in Spaanse stijl; sommige moderner dan andere. Uiteraard hebben we ook moderne of zelfs nieuw te bouwen villa’s in het aanbod.

 

Investeren in villa's in Valencia

In Valencia, en dit geldt voor elke grote stad, zijn de huizen dichter bij de grote stad (en de kust) duurder. Wil je een huis kopen in Valencia regio rond de € 350.000 – € 500.000 en meer dan kan het interessant zijn om villa’s in steden als La Eliana of La Pobla de Vallbona te bekijken. Dichter bij de stad Valencia gelegen in een leuke plaats en met huizen die vaak wat luxer zijn.

Als je van plan bent om een huis in Valencia te kopen als investering, kan het bovendien interessant zijn om een villa in de omgeving van Valencia te zoeken in plaats van een appartement in de stad. Omdat het in de stad niet meer mogelijk is om een toeristenvergunning te krijgen, zijn er in het binnenland nog wel enkele mogelijkheden, mits het o.a. op urbano grond is. Houd er echter rekening mee dat de regelgeving kan veranderen. Om er zeker van te zijn dat je niet voor verrassingen komt te staan, raden wij je altijd aan om contact op te nemen met een advocaat voor alle legale checks.  Makelaar Valencia helpt je graag bij het vinden van jouw droomvilla in de prachtige omgeving van Valencia!

Investeren In Villa In Valencia
een villa kopen in valencia - onze werkwijze

Een villa kopen - onze werkwijze

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor het kopen van een ​​villa in Valencia regio? We adviseren je dan om de zoekservice te gebruiken. Als je ons laat weten wat de eisen en wensen zijn voor jouw droomvilla, wat het maximale budget is (houd rekening met ca. 15 – 17% kosten koper) en  welke plaatsen je voorkeur hebben, dan sturen wij je alvast een eerste selectie. Ook ontvang je daarna automatisch nieuwe huizen die aan je wensen voldoen. Je kunt zelf ook alvast het aanbod bekijken door de filters op onze website in te stellen.

Heb je een villa gevonden die je droomhuis zou kunnen zijn? Laat het ons dan weten. Wij organiseren de bezichtigingen en begeleiden je uiteraard door het hele proces. Het is in ieder geval aan te raden om alvast je NIE nummer aan te vragen bij het Spaanse consulaat in eigen land, aangezien de wachttijd momenteel ongeveer drie maanden is. Het NIE-nummer is het Spaanse fiscale nummer en heb je nodig voor het tekenen van het koopcontract en voor vele andere zaken in Spanje, zoals het openen van een bankrekening of om te gaan werken in Spanje.

Wil je gebruik maken van ons gespecialiseerde netwerk? We zullen je graag voorzien van de beste advocaten, renovatieteams, verhuur- of woningbeheerbedrijven  enzovoort in Valencia en omgeving. Makelaar Valencia helpt je graag bij het vinden van jouw droomvilla in Valencia. Leef je droom nu!

Villa's in Valencia

Sorteren:

Neem gerust contact op

Het kopen van een appartement in en rond Valencia moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Makelaar Valencia werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Valencia.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een appartement in Valencia op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu contact met ons op of we kunnen je helpen met onze gratis zoekservice door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Zoekservice

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.