Een huis kopen in Valencia?

Een huis kopen in Valencia doe je natuurlijk niet elke dag. Daarom is het een absolute must dat je op de hoogte bent van de aankoopprocedure van een villa of appartement in Spanje.

 Makelaar Valencia biedt je een complete persoonlijke begeleiding tijdens het aankoopproces, zodat je zonder zorgen een woning kunt kopen. Deze Nederlandse makelaar in Valencia is volledig op de hoogte van alle spelregels en procedures en dat kan een hoop zorgen bij jou wegnemen. Daarnaast is het mogelijk om je in contact te brengen met betrouwbare partners uit ons netwerk, zoals advocaten, die je helpen bij het kopen van een woning. Zo wordt een huis kopen in Valencia een leuke en memorabele tijd.

 Nieuwsgierig hoe het proces van een huis kopen in Valencia verloopt? Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat je allemaal kunt verwachten bij het kopen van een woning in Spanje.

huis kopen in valencia - het aankoopproces

Stap 1: Op zoek naar het perfecte huis in Valencia

We beginnen bij het begin van het koopproces. Want om jouw droomhuis te vinden en te kopen, is het belangrijk om ons eerst te laten weten wat je precies zoekt. Laat weten dat je een huis wilt kopen, door middel van het invullen van de zoekservice, maar het is natuurlijk ook mogelijk om ons telefonisch of via e-mail te benaderen om je wensen door te spreken. Daarna sturen wij je zo snel mogelijk een selectie van de huizen in Valencia die je kunt kopen en voldoen aan jouw wensen en eisen.

Maar het huis of appartement wil je natuurlijk ook in het echt bekijken voordat je het besluit te kopen. De volgende stap is daarom ook het plannen van een bezichtigingsreis. Hier gaan wij efficiënt te werk, zodat je in deze dagen alle woningen die je wellicht wilt kopen kunt bekijken die op je lijstje staan (indien nog beschikbaar). Wij sturen je niet alleen op pad, tijdens de bezichtiging zal ook een van onze makelaars aanwezig zijn. Verder krijg je tijdens deze reis van ons alle informatie die nodig is voor het kopen van een huis in Valencia.

Wil je graag een bepaald huis voor een tweede keer bezichtigen voordat je tot kopen overgaat, of wil je samen met ons verder kijken naar welke woningen er nog meer te koop staan in Valencia? Dat regelen wij graag voor je, onze missie is namelijk dat jij je droomhuis vindt en kunt kopen.

Stap 2: Een bod uitbrengen

Heb je in Valencia het huis van je dromen gevonden? Dan is het tijd om verdere actie te ondernemen en een bod uit te brengen, zodat jouw naambordje hier binnenkort op de muur hangt.

Voor die tijd vertellen wij je eerst alles wat je moet weten over de aankoopkosten, belastingen en overige periodieke kosten die bij een huis komen kijken. In dit stadium helpen wij je in de bemiddeling en het bepalen van de strategie.

Laat ons weten wat voor bod je graag uit wilt brengen en met welke voorwaarden rekening gehouden moeten worden. Dit geven wij vervolgens weer door aan de makelaar van het betreffende huis. Daarna kan het verhaal twee kanten opgaan. Het bod wordt geaccepteerd of afgewezen. Indien het bod is afgewezen, is het mogelijk om via ons een nieuw bod uit te brengen.

aankoopproces: het bieden op een huis in valencia
een huis reserveren in valencia

Stap 3: Reservering van het huis

Is het bod geaccepteerd? Dan zijn we al een heel eind op weg en kunnen we spreken van een mondelinge overeenkomst wat betreft de aankoopprijs. Om te voorkomen dat het huis in Valencia aan je neus voorbij gaat, is het noodzakelijk om de woning te reserveren. 

Dit kan je snel en eenvoudig regelen door middel van een reserveringsdocument en een aanbetaling te doen. De hoogte van dit bedrag is verschillend, maar houd in ieder geval rekening met een bedrag tussen € 3000 en € 6000. Dit valt niet onder de extra kosten, de aanbetaling wordt in mindering gebracht op het afgesproken aankoopbedrag. Wanneer alle partijen een krabbel op het document hebben gezet en de aanbetaling wordt ontvangen door de verkoper, wordt de woning in Valencia van de huizenmarkt gehaald.

Er is echter in Valencia ook nog een ander scenario mogelijk als het aankomt op een huis kopen. Na de acceptatie van het bod, wordt het gedeelte van de reservering overgeslagen en gaat men gelijk over op een koopcontract (dit noemt men hier een ‘arras’).

In beide gevallen is het verstandig om je in het verdere aankoopproces te laten bijstaan ​​door een advocaat voor alle juridische controles. Deze specialist controleert onder andere of er geen verdere lasten van schulden op het huis dat je wilt kopen zijn en houdt in de gaten of alles verloopt volgens de wettelijke voorschriften. Daarnaast kan een advocaat je helpen met het openen van een Spaanse bankrekening en de aanvraag van een NIE-nummer (Spaanse BSN-nummer) die benodigd zijn voor het kopen van een huis in Valencia. Wij kunnen je door ons uitgebreid netwerk in contact brengen met Nederlands- of Engelstalige advocaten in Valencia die je bijstaan ​​bij het kopen van een woning.

Juridische controles bij het kopen van een huis in Valencia

  • Bepalen wie de eigenaar van het onroerend goed is en verifiëren dat de verkoper gerechtigd is het onroerend goed te verkopen.
  • Controleer of het onroerend goed wettelijk is geregistreerd in het bijbehorende eigendomsregister / kadaster.
  • Controleren dat het onroerend goed bij overdracht vrij is van kosten en schulden (hypotheken, beslagleggingen, enz.).
  • Controleren of het pand de bijbehorende gemeentelijke bouwvergunning heeft gekregen van het gemeentehuis.
  • Controleren dat de wettelijke vereisten van de plannen en rechten van het onroerend goed zijn gerespecteerd.
  • Onderzoek, voorbereiding en ondertekening van alle contracten die nodig zijn om de aankoop te voltooien.
  • De advocaat zal dan namens de cliënt (jij als koper) overgaan tot het betalen van alle kosten en belastingen die voortvloeien uit de aankoop. Dit omvat ook het registreren van de openbare akten in het bijbehorende Kadaster.

De advocaat zal dan overgaan tot het betalen van alle kosten en belastingen die voortvloeien uit de aankoop namens de cliënt. Dit omvat het registreren van de openbare akte in het bijbehorende kadaster.

Daarnaast kan de advocaat aanvullende diensten verlenen, zoals het opstellen van een testament, het overmaken van gas, water en elektriciteit en het betalen van facturen en belastingen.

Je hebt ook een Spaanse bankrekening en een NIE nodig voor de overboeking. Een NIE (Número de Indentificatión de Extranjaro) is het Spaans fiscale nummer, dat je o.a. nodig hebt bij het kopen van een huis in Spanje. 

Zodra de advocaat de juridische controles heeft afgerond, zullen ze je op de hoogte brengen van de resultaten. Als deze positief zijn, is de volgende stap:

  • Ondertekening van het voorlopig koopcontract: Ga naar stap 4.

of

  • Overdracht van de woning: Ga naar stap 5.
juridische controle van een huis in valencia
ondertekening contract in valencia

Stap 4: Ondertekening voorlopig koopcontract

Indien er eerst sprake is geweest van een reservering, is de volgende stap de ondertekening van een voorlopig koopcontract. Houd er rekening mee dat je ook hier een aanbetaling moet doen. Reken in dit stadium op een bedrag van 10% van de koopsom, waar je de kosten die je bij de reservering hebt betaald al in mindering kunt brengen. In dit document staat ook aangegeven wanneer je de sleutel van je nieuwe woning in Valencia in ontvangst kunt nemen.

Let op: onze makelaars zullen je al tijdig op de hoogte brengen, maar het is echt noodzakelijk dat je in dit stadium al in bezit bent van een NIE-nummer (afkorting voor Número de Identificación de Extranjero). Dit is noodzakelijk om het (voorlopig) koopcontract van je huis te kunnen tekenen. Begin daarom tijdig met de aanvraag.  Deze vraag je aan via het consulaat van Spanje in Amsterdam, of het consulaat van Spanje in België.

Stap 5: Overdracht van jouw huis in Valencia

Dan is er eindelijk het moment waar jij je al die tijd op verheugde: de officiële overdracht van het huis. Hierbij is ook je advocaat aanwezig, zodat de ondertekening van de documenten soepel verloopt. Wanneer het jou niet lukt om op dat moment aanwezig te zijn in Valencia, is het ook mogelijk om je advocaat deze documenten te laten ondertekenen. Je geeft hem dan een volmacht.

Nu jij je droomhuis hebt gevonden, betekent het niet dat onze service stopt. Je kan altijd een beroep op Makelaar Valencia blijven doen wanneer je aanvullende diensten of informatie nodig hebt op bijvoorbeeld het gebied van verzekeringen of het onderhoud van je huis.

We raden je aan om contact met ons op te nemen voor alle hulp die je nodig hebt voor en na het huis kopen in Valencia, we houden graag contact!

Celebrate

Een huis kopen in Valencia: met welke aankoopkosten moet je rekening houden?

Wanneer je een huis gaat kopen in Valencia, moet je rekening houden met een aantal extra kosten. Zo is er de overeengekomen prijs voor de woning, maar ook de kosten koper. Dit is in de Valencia regio minimaal 15%-16% van de aankoopprijs (of hoger bij lagere koopprijzen).

Wat valt onder de kosten koper?

Overdrachtsbelasting  (ITP / IVA): ~ 10%

Advocaatkosten: ~ 1 tot 2% (let op, dit verschilt per advocatenkantoor, vaak hanteren ze een % en minimum van ca. € 2000,00 excl. 21% BTW)

Notaris & Registratiekosten: ~ 1%

Nieuwbouwbelasting (AJD): ~ 1,5% bij nieuwbouw geldt er een extra heffing & registratiekosten

Commissie voor de makelaar(s): ~ 3% (met een minimum van 3.000 euro) exclusief 21% BTW
(50% te betalen bij ondertekening van het voorlopig contract (arras) en 50% voor overdracht bij de notaris).

Bankkosten: bij de overdracht wordt er gewerkt met bankcheques, waarvoor door de bank geld in rekening wordt gebracht.

Hypotheekkosten: ~indien er een hypotheek wordt afgesloten, gelden hiervoor ook extra kosten

Disclaimer: Deze informatie wordt aangeboden als richtlijn en dient als zodanig te worden gebruikt en is niet bedoeld ter vervanging van professioneel juridisch advies. Alle informatie die hier wordt aangeboden, is bij benadering. Neem contact met ons op voor meer gedetailleerde informatie of vragen.

We staan voor je klaar

Het kopen van een appartement in en rond Valencia moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Makelaar Valencia werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Valencia.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een appartement in Valencia op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.