Huis kopen in Valencia

huis kopen in valencia

Een huis kopen in Valencia?

Dream Properties Valencia – uw Nederlandse makelaar in Valencia – begeleidt u van A tot Z bij het kopen van een huis in Spanje. Wij hebben het aankoopproces voor u in kaart gebracht. Zo kent u de spelregels voor een veilige aankoop en kunt u de juiste procedures volgen. Wilt u een huis in kopen in Valencia? Wij zijn u van dienst en kunnen u bij elke stap in het aankoopproces van dienst zijn.

Een huis kopen in Valencia moet voor u een leuke en spannende evaring zijn. Bij Dream Properties Valencia zorgen wij ervoor dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Zo begeleiden wij u gedurende het hele aankoopproces en kunnen wij u o.a. in contact te brengen met onze betrouwbare partners.

Wij begeleiden u stap voor stap bij de koop van uw huis in Valencia en omstreken.

Stap 1: Zoek en vind uw droomhuis in Valencia!

De eerste stap is het leukste deel! Vul de zoekservice via onze website in of neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij sturen u vervolgens een goede selectie sturen met huizen die aan uw zoekwensen voldoen. Zodra u er klaar voor bent om naar Spanje te komen, dan zorgen wij dat u de huizen ook daadwerkelijk kunt bezichtigen. Wij plannen de bezichtigingsafspraken efficiënt voor u in en begeleiden u ter plekke.

Wij informeren u verder over alle aspecten die komen kijken bij het kopen van een huis in Valencia. Wij zorgen dat u op een ontspannen en prettige wijze huizen kunt bezichtigen. Zonder enige verplichting in welke zin dan ook. Wij garanderen dat u geen enkel moment het gevoel krijgt dat u iets moet doen waar u niet achterstaat. Ons doel is uw droomhuis vinden en precies dat krijgt wat u zoekt. Vervolgens is aan uzelf de beslissing of en hoe u hier verder mee wilt. Wij raden altijd aan uw favorieten goed in het achterhoofd te houden totdat u ook echt het gevoel heeft het beste aanbod voor u uit de regio te hebben gezien. Ook dan raden wij u aan uw favorieten voor een tweede keer (of meer) nog eens te gaan bekijken. Dan is het aan u om te beslissen! Op naar stap 2!

Stap 2: Doe een bod!

Nu u uw woning heeft gevonden, wilt u er natuurlijk ook voor zorgen dat het uw eigendom wordt. U wordt eerst goed geïnformeerd over alle aankoopkosten, overige periodieke kosten en belastingen voor de woning in kwestie. Zie ook het overzicht van de kosten koper hieronder. Als u vervolgens de afweging heeft gemaakt, kunt u een bod doen. Het plaatsen van een bod is zeer eenvoudig. U informeert ons over dit bod en eventuele voorwaarden en wij geven dit door aan de makelaar / verkoper. Hierop ontvangen wij dan een reactie of dit al dan niet geaccepteerd is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u een nieuw bod overwegen. Hierbij kunnen wij met u de strategie bepalen. Uiteindelijk hopen wij natuurlijk dat de onderhandeling positief voor uw wordt afgerond.

Dit leidt ons naar stap 3!

Stap 3: In reservering nemen van de woning

Als we dit punt bereiken, betekent het dat we een mondelinge overeenkomst voor de aankoopprijs van de woning hebben. Nu moeten we ervoor zorgen dat de woning voor u wordt gereserveerd en uit de markt wordt genomen. Dit doet u door een reserveringsdocument te ondertekenen. Hierin worden alle voorwaarden en uiteraard de aankoopprijs uiteen worden gezet. Tevens doet u hierbij een reserveringsaanbetaling, om de verkoper een zekerheid te geven van de gemaakte afspraken. De reserveringsaanbetaling kan variëren per situatie, maar bedragen meestal tussen de 3000 en 6000 euro. Dit bedrag wordt uiteindelijk in mindering gebracht op het aankoopbedrag. Pas als het reserveringscontract door beiden is ondertekend én de reserveringsaanbetaling is ontvangen, is de woning officieel van de markt. NB. In de regio van Valencia wordt de stap van reservering veelal ook overgeslagen en wordt direct na de onderhandeling het voorlopig koopcontract opgesteld.

Vanaf dit punt raden wij u ook ten zeerste aan u door een advocaat bij het verdere aankoopproces te laten begeleiden. Bij voorkeur is dit een in Spanje gevestigde advocaat die de regio en de wetten kent. Wij kunnen u altijd in contact brengen met Nederlands- of Engelstalige advocaten in de regio.

Werkzaamheden advocaat in Spanje

De advocaat doet vervolgens alle noodzakelijke juridische controles, zoals o.a.:

 • Bepalen wie de eigenaar van het onroerend goed is om te controleren of de verkoper het recht heeft om het pand te verkopen.
 • Controleren of de woning legaal in het overeenkomstige eigendomsregister is ingeschreven.
 • Controleren of de woning vrij is van lasten en schulden (hypotheken, enz.)
 • Controleren of de benodigde gemeentelijke bouwvergunning voor de woning door de desbetreffende gemeente is verleend.
 • Ervoor zorgen dat de wettelijke voorschriften van de plannen en rechten worden geëerbiedigd .
 • De studie, voorbereiding en ondertekening van contracten die nodig zijn om de aankoop uit te voeren.
 • De advocaat zal dan overgaan tot betaling van alle kosten en belastingen die voortvloeien uit de aankoop namens de opdrachtgever. Dit geldt ook voor het registreren van de authentieke akte in het Kadaster.

Tegelijkertijd kan de advocaat u ook aanvullende diensten aanbieden. Denkt u hierbij aan het opstellen van een testament, overschrijving van gas, water en licht, en betaling van facturen en belastingen. Daarnaast zult u voor de overdracht ook in het bezit moeten zijn van een Spaanse bankrekening en een NIE-nummer. Een NIE-nummer betekent Número de Identificación de Extranjero en is het Spaans fiscaal nummer (BSN-nummer).

Zodra de advocaat de wettelijke controles heeft voltooid zal hij u van de resultaten op de hoogte stellen. Als dit positief is kunt u naar de volgende stap, ofwel :

 • Voorlopig koopcontract (indien van toepassing); ga naar stap 4 .

of

 • Overdracht; ga naar stap 5 .aankoopproces huis Valencia

Stap 4: Voorlopig koopcontract

Dit zal afhangen van de situatie en de overeenkomst met de verkoper. Indien is overeengekomen dat er eerst nog een voorlopig koopcontract wordt opgesteld, dan vindt meestal nog een aanbetaling van 10% van de koopsom plaats, minus de al betaalde reserveringskosten. Dit wordt betaald aan de verkoper en hiervoor wordt een ondertekend contract opgesteld. Een onderling overeengekomen datum van de uiteindelijk overdracht zal ook worden vastgelegd in het contract.

Belangrijk nog even om te weten is dat u bij de aankoop van een huis in Spanje in het bezit dient te zijn van het zogenaamde NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjero), dit is het Spaanse fiscale nummer. Dit heeft u nodig vóór de overdracht. Deze kunt u in Spanje aanvragen, maar het is ook mogelijk en vaak handig om deze al in Nederland of België aan te vragen. Houdt rekening met wachttijden die kunnen variëren van enkele weken tot soms enkele maanden!

Hier leest u meer hoe u een NIE-nummer kunt aanvragen:

 • Consulaat van Spanje in Amsterdam – NIE nummer aanvragen
 • Consulaat van Spanje in België

   

  Stap 5: Overdracht huis

  De grote dag is aangebroken en vandaag krijgt u de sleutels van uw Spaanse droomhuis! Uw advocaat heeft alle documenten en het hele proces voorbereid, zodat de ondertekening soepel zal verlopen. Meestal zult u zelf bij deze overdracht aanwezig zijn. Als dat niet lukt kunt u natuurlijk ook uw advocaat een volmacht geven om dit namens u te doen.

  Als u dit wilt, kunnen wij u verder blijven begeleiden om uw verblijf in uw Spaanse droomhuis zo prettig en zorgeloos te laten zijn. Wellicht dat u na de overdracht nog aanvullende diensten nodig heeft. Wij bieden u graag ons betrouwbare en ervaren netwerk aan.

  Dream Properties Valencia staat altijd tot uw beschikking, niet alleen voor en tijdens de koop, maar ook daarna. Neemt u gerust contact met ons op als wij u ergens bij kunnen helpen.

  Kosten koper huis kopen in Valencia

  Het is belangrijk u te realiseren dat u als koper boven op de overeengekomen koopprijs van uw woning altijd ook de zogenaamde kosten koper dient te betalen. Deze kosten liggen ongeveer rond de 15% van de aankoopprijs.

  Globaal overzicht kosten koper:

  Overdrachtsbelasting (ITP / IVA) ~ 10%
  Juridische / advocaatkosten ~ 1% (varieert per advocatenkantoor, maar dit is gemiddeld)
  Notaris en registratiekosten ~ 1%
  Commissie makelaars ~ 3% (met een minimum van euro 3000,00) excl. IVA

   aankoopproces huis Spanje

  Mocht u vragen hebben over bovenstaand aankoopproces laat het ons dan weten.
  Huis kopen in Valencia? Neem direct contact met ons op. Wij helpen u graag!