Een hypotheek in Valencia, hoe werkt dat?

Wanneer je denkt aan een huis kopen in Valencia, is het ook vaak nodig om een hypotheek aan te vragen voor de financiering hiervan.

Voordat je aan het aankoopproces begint, raden wij je dus ook zeker aan om te overleggen met een specialist wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek in Valencia.

Zorg voor een snelle start en verzamel alvast alle belangrijke documenten voor je hypotheekdossier. Zo ben jij binnen korte tijd de trotse eigenaar van jouw droomhuis in Valencia.

hypotheek in valencia
financiering huis kopen in valencia

Randvoorwaarden en onafhankelijk advies hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een woning in Valencia of de rest in Spanje, moet je rekening houden met een aantal randvoorwaarden. Zo is de maximale eindleeftijd voor een hypotheek 75 jaar, de maximale looptijd 25 jaar en los je de hypotheek af door middel van een annuïteitenhypotheek. De specialist kan je uiteraard alles over de hypotheek en voorwaarden over vertellen.

Makelaar Valencia werkt nauw samen met een Nederlandstalige onafhankelijke hypotheekmakelaar in Spanje. Deze specialist heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van hypotheekadvies en staat in direct contact met de grote nationale en internationale banken. Deze hypotheek adviseur kan je volledig informeren over de financiering en hypotheek van jouw huis in Valencia of een andere plaats in Spanje en biedt tijdens het verdere traject volop persoonlijke begeleiding. Zelfs na het afsluiten van de hypotheek. Naast uitgebreide informatie over de financiering, gaat de specialist ook voor jou op zoek naar de beste voorwaarden in het geval van renovatie en nieuwbouw.

Nieuwsgierig naar jouw financieringsmogelijkheden? Vul ons contactformulier in en we gaan gelijk voor je aan de slag!

Benodigde documenten hypotheek in Valencia

Voordat je begint met de aanvraag van je hypotheek, is het verstandig om de benodigde documenten te verzamelen. Zo kan de adviseur snel starten om de hoogte van de hypotheek voor jouw huis in Valencia te bepalen. Maar welke belangrijke documenten maken deel uit van het hypotheekdossier?

Wanneer je werkt in loondienst:

Wanneer je werkt als zelfstandige:

Duur aanvraag hypotheek

Gemiddeld duurt de aanvraag van de hypotheek voor je woning in Valencia vier weken. Dit hangt ook af van hoe snel je de benodigde documenten voor je hypotheek compleet hebt.

Zorg daarom dat je deze al compleet hebt wanneer je de financiering aan gaat vragen. Vanaf dat punt kan de adviseur je een duidelijke indicatie geven van de duur van het proces.

de hypotheek van jouw woning in valencia
Verhuurmogelijkheden in valencia

Inbreng eigen middelen

Om jezelf al enige duidelijkheid te geven of het huis in Valencia dat jij wilt gaan kopen betaalbaar is, raden wij je aan om ook rekening te houden met de eigen inbreng.

Bij het kopen van een huis in Spanje, is het mogelijk om 70% van het bedrag te financieren. De overige 30% van de verkoopprijs (of de taxatiewaarde) is voor je eigen rekening. Daarnaast zijn er nog de kosten koper, dit is gemiddeld 15% van de verkoopprijs. Dit is echter een globale uitleg.

Ga voor meer informatie en een passend rekenvoorbeeld in gesprek met de hypotheekadviseur. Interesse? Laat het ons weten en wij brengen je in contact men hen.

Maximale financiering Finca Rustica in Valencia

Er komen ook regelmatig aanvragen binnen voor een hypotheek voor een Finca Rustica in Valencia en andere gebieden in Spanje. Niet alle banken zijn bereid om dit te financieren, maar een aantal doen dit wel.

Houd er in ieder geval rekening mee dat de maximale hoogte van de hypotheek 60% van de verkoopprijs is, of de taxatiewaarde.

maximum financiering huis in valencia

Wij staan voor je klaar

Het kopen van een appartement in en rond Valencia moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Makelaar Valencia werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Valencia.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een appartement in Valencia op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.