Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.

Bovendien zijn we trots lid van vooraanstaande brancheverenigingen voor makelaars, zowel lokaal in Valencia als in heel Spanje. Onze aansluiting bij deze organisaties is het resultaat van onze strikte naleving van de toelatingseisen. Dit bevestigt dat we erkend makelaar in Valencia zijn – en zelfs nog iets meer. Ons doel is om onze klanten een veilig en betrouwbaar gevoel te geven bij elke vastgoedaankoop in Valencia.

Op deze pagina vind je een lijst van de organisaties waaraan wij zijn verbonden, inclusief eventuele registratienummers en/of links naar websites waar je onze vermelding kunt verifiëren.

Gecertificeerd makelaar Valencia
Appartement te koop in Ruzafa

Wetgeving makelaars in Valencia

De wetgeving die van kracht is voor vastgoedmakelaars in Valencia, is van toepassing op de gehele autonome regio Valencia (Comunidad Valenciana), wat de provincies Valencia, Castellon en Alicante omvat. Deze wetgeving is eveneens van kracht in andere autonome regio’s, zoals Andalusië (met inbegrip van provincies zoals Malaga, Almeria, Sevilla en Granada) en Catalonië (waaronder Barcelona en Tarragona).

Deze wet reguleert het beroep van vastgoedmakelaar in Valencia en vereist een verplichte registratie voor de activiteiten met betrekking tot de verkoop en verhuur van onroerend goed.

Wat betekent een gecertificeerd makelaar in Valencia?

De invoering van registratie en certificering voor vastgoedmakelaars in Valencia heeft een einde gemaakt aan de vrije benoeming van makelaars zonder duidelijke normen. Voorheen was hier geen duidelijke regelgeving voor, wat resulteerde in een verscheidenheid aan zelfbenoemde makelaars. Met de implementatie van nieuwe wetgeving en de betrokkenheid van brancheorganisaties is er nu duidelijkheid over welke makelaars als professioneel en competent worden beschouwd.

Hoewel de specifieke vereisten variëren tussen verschillende organisaties, zijn de algemene principes vergelijkbaar.

Een makelaar die geregistreerd is en over een certificering beschikt in Valencia voldoet in ieder geval aan de volgende criteria…

Waarbij is Makelaar Valencia aangesloten?

Naast de vereiste registratie en certificering, bestaan er ook makelaarsverenigingen in Valencia. Elke vereniging hanteert zijn eigen gedragscode en biedt educatieve programma’s aan om ervoor te zorgen dat makelaars hun kennis up-to-date houden en de laatste ontwikkelingen goed volgen.

RAICV

Registro de Agentes de Intermediación Inmobiliaria de la Comunitat Valenciana

In de regio’s Andalusië, Catalonië en de deelstaat Valencia is er een centraal en openbaar register waarin alle erkende makelaars vermeld staan. Dit geldt voor zowel makelaars als andere individuen die onroerend goed verkopen in deze gebieden; ze moeten allemaal wettelijk geregistreerd zijn.

Het ontbreken van registratie in dit register betekent dat iemand niet als erkende makelaar wordt beschouwd en niet voldoet aan de wettelijke vereisten. Personen die desondanks proberen onroerend goed te verkopen, riskeren aanzienlijke boetes. Geregistreerde makelaars zijn te herkennen aan een rood vignet, dat verplicht zichtbaar moet zijn op hun website en in hun kantoor, met daarop hun registratienummer vermeld.

Ons RAICV-registratienummer: 1457

Geregistreerd makelaar Valencia 1457 RAICV

API

Asociación Profesional de Agentes Inmobiliarios de España

API España is een vooraanstaande beroepsvereniging voor makelaars in Spanje. De vereniging heeft als voornaamste doel het bevorderen van professionaliteit en ethische normen binnen de Spaanse vastgoedsector.

API España legt strikte professionele normen en gedragscodes vast waaraan de aangesloten makelaars zich dienen te houden, vergelijkbaar met organisaties zoals NVM of BIV. De vereniging beheert ook een certificeringsprogramma voor makelaars, waardoor makelaars die aan specifieke criteria voldoen, de titel “API” kunnen verkrijgen.

Om de API-titel te verwerven, dienen makelaars strenge eisen te voldoen op het gebied van opleiding, ervaring en professioneel gedrag. Bovendien moeten ze beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en zich houden aan de gedragscode van API España.

Ons API-registratienummer: 00506

ASICVAL

Asociación de Inmobiliarias de la Comunitat Valenciana

ASICVAL is een vooraanstaande organisatie binnen de regio Valencia (Comunidad Valencia, in het Valenciaans: Comunitat Valenciana), en het speelt een cruciale rol in de vastgoedsector van Valencia, Castellon en Alicante, inclusief de Costa Blanca.

De belangrijkste doelstelling van ASICVAL is het professionaliseren van de vastgoedsector en het bevorderen van goede praktijken onder vastgoedmakelaars.

Om lid te worden van ASICVAL, moeten vastgoedbedrijven aan specifieke criteria voldoen. Dit omvat onder andere minimaal drie jaar ervaring in de vastgoedsector, de aanwezigheid van een fysiek kantoor met identificatie als vastgoedkantoor, relevante opleiding, verplichte aansprakelijkheids- en borgstellingsverzekeringen, en naleving van fiscale en juridische verplichtingen. Daarnaast is een aanbeveling van een bestaand ASICVAL-lid vereist.

Leden van ASICVAL genieten verschillende voordelen, waaronder toegang tot een gedeelde vastgoedportefeuille met duizenden woningen. Dit stelt een makelaar die aangesloten is bij ASICVAL in staat om klanten altijd het beste aanbod te bieden.

Je kunt onze vermelding op naam van ons moederbedrijf bij ASICVAL vinden via deze link.

AIPP

Association of International Property Professionals

De Association of International Property Professionals (AIPP) is een Britse non-profitorganisatie met als missie het bevorderen en handhaven van normen en ethiek in de internationale vastgoedsector.

De AIPP vertegenwoordigt professionals en bedrijven die betrokken zijn bij de aankoop, verkoop en investering in internationaal vastgoed, met leden verspreid over de hele wereld. Deze leden omvatten makelaars, ontwikkelaars, juridische experts, financiële adviseurs en andere dienstverleners in de vastgoedsector.

Wanneer een bedrijf lid is van de AIPP, geeft dit aan dat het zich toewijdt aan hoge normen van professionaliteit, integriteit en klantenservice. De vereniging stelt gedragsregels op waaraan leden moeten voldoen en biedt ondersteuning bij het oplossen van eventuele geschillen, wat de bescherming van consumenten waarborgt.

Je kunt onze vermelding bij de AIPP vinden via deze link.

AIR

Agente Inmobiliario Registrado

Agente Inmobiliario Registrado, letterlijk vertaald als ‘Geregistreerde Vastgoedmakelaar’, verwijst naar de registratie van makelaars in Spanje. Het is belangrijk op te merken dat deze registratie niet simpelweg inhoudt dat je je gegevens indient en dan als geregistreerde makelaar wordt erkend. In plaats daarvan moeten makelaars voldoen aan specifieke professionele normen en vereisten om de titel “Agente Inmobiliario Registrado” te verkrijgen.

Het registratieproces omvat onder andere het voltooien van een specifieke opleiding, het succesvol afleggen van een examen en het hebben van een actieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

FAI

Federación Asociaciones Inmobilarias

De Federación de Asociaciones Inmobiliarias, ook wel bekend als de Federatie van Vastgoedverenigingen, is een overkoepelende organisatie in Spanje die meerdere vastgoedverenigingen vertegenwoordigt en verenigt.

De belangrijkste missie van FAI is het bevorderen en beschermen van de belangen van vastgoedprofessionals in Spanje. Ze fungeren als een centraal platform waar vastgoedverenigingen samenwerken, informatie delen, normen en ethiek in de sector bevorderen, en betrokken zijn bij cruciale vraagstukken die invloed hebben op de vastgoedmarkt.

FAI speelt tevens een rol in het promoten van professionaliteit en het vaststellen van kwaliteitsstandaarden binnen de vastgoedsector. Ze bieden vaak trainingen en educatieve programma’s aan voor vastgoedprofessionals om hun vaardigheden en kennis te verbeteren. Bovendien onderhoudt FAI contacten met overheidsinstanties en andere belanghebbenden om de belangen van de vastgoedsector te behartigen en bij te dragen aan positieve veranderingen en ontwikkelingen in de branche.

Wij zijn jouw gecerticeerd makelaar in Valencia

Bij Makelaar Valencia ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een betrouwbare, gecertificeerde makelaar om een huis te kopen in Valencia.

Maar wat als je een woning te koop ziet staan op een andere website of via een andere makelaar? Maak je geen zorgen, vaak kunnen wij je ook hierbij van dienst zijn. Stuur ons gewoon de link en wij zullen controleren of de woning nog beschikbaar is en of we je kunnen helpen (op voorwaarde dat je nog geen contact hebt opgenomen met de verkopende partij of de woning nog niet hebt bezichtigd). Dit brengt geen extra kosten met zich mee, en zo hoef je geen verdere moeite te doen om een gecertificeerde makelaar in Valencia te vinden.

Je kunt alvast ons aanbod van vastgoed bekijken of contact met ons opnemen voor eventuele vragen.

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.