Het klimaat van Valencia

Eén van de belangrijkste redenen voor veel mensen om een woning aan te kopen in Valencia is het klimaat. Spanje, waaronder Valencia heeft het beste klimaat van Europa! Vergeleken met Noord-Europa is dit het hele jaar door velen malen aangenamer! In het algemeen is het rond de 10-15 graden warmer dan in het noord-westen van Europa.

Het klimaat en natuurlijk vooral de zon geven een positief effect op leefstijl en welzijn: men leeft veel meer buiten. Daarnaast is ook bewezen dat het zomerse klimaat een gunstig effect heeft op sommige ziektes zoals reuma, artritis en astma. Kortom, een verblijf in Valencia is goed voor lichaam en geest!

Klimaat Valencia- Valencia Informatie
weer in valencia - klimaat valencia

Mediterraan klimaat

Valencia heeft een Mediterraan klimaat: warme en soms hete zomers en milde winters. Een aantal dagen per jaar valt er aanzienlijke neerslag, in totaal ongeveer 600 millimeter per jaar.

Dankzij het Mediterraan klimaat is de gemiddelde temperatuur overdag is 22,3 en ´s nachts 13,4 graden Celsius. In de koudste maand januari varieert de temperatuur overdag ergens tussen de 10 en 20 graden, ´s nachts schommelt dit tussen de 2 tot 12 graden. In de warmste maand augustus ligt dit overdag tussen de 27 en 34 graden en 22 graden ‘s nachts. Grote schommelingen in de temperatuur zijn zeldzaam.

Wat is de beste tijd om Valencia te bezoeken?

  • Gemiddeld gezien zijn de warmste maanden juli en augustus.

  • Valencia heeft droge periodes in juni, juli en augustus.

  • Gemiddeld gezien is januari de koelste maand.

  • Oktober is de natste maand, de maand juli is de droogste maand.
Wat is beste tijd om Valencia te bezoeken

Wij staan voor je klaar

Het kopen van een appartement in en rond Valencia moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Makelaar Valencia werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Valencia.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een appartement in Valencia op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.