Gefeliciteerd met je huis in Spanje!

Je hebt (binnenkort) de sleutel van je nieuwe huis of appartement in Valencia en wilt er natuurlijk direct optimaal van genieten. Geen zorgen, ook hierbij kunnen we natuurlijk zorgen voor een “zachte landing” 🙂 Een startpakket nieuw huis helpt je alvast de eerste zaken te regelen en geeft je de rust en een warm welkom in Valencia.

startpakket nieuw huis in valencia
welkomstpakket nieuw huis in valencia

En wat nu?

Wat moet je allemaal doen als je een huis hebt gekocht? Als het goed is zijn er natuurlijk al veel zaken van te voren besproken en geregeld en weet je wat je te doen staat als je de sleutel hebt. Bij de één zal het zijn dat je echt alleen de sleutel nog hoeft om te draaien, maar bij de ander betekent dit dat er nog een hoop werk te wachten staat om de woning leefbaar te maken. En natuurlijk alles wat er tussen in zit.

Bij Services heb je al gezien dat we een breed scala aan diensten aanbieden, die we zelf of via ons netwerk kunnen leveren. Dus grote of kleine renovaties of reparaties, daar draaien we onze hand niet voor om. Maar vaak hebben mensen toch wel een bijna “standaard” wensenlijst, vandaar dat we die met je willen delen. Ook kun je dan makkelijk aangeven wat in jouw geval van toepassing is en waar je wellicht onze hulp bij zou willen inschakelen.

Startpakket nieuw huis - checklist

De makelaar en de advocaat hebben je als het goed is zonder problemen door alle fasen van het aankoopproces geloodst. Wat nu?

Uiteraard staan we ook na de sleuteloverdracht voor je klaar waar mogelijk. Laat ons weten welke diensten je nodig hebt en onze after sales service neemt contact met je op om je een voorstel te doen. We kunnen zo een op maat Startpakket Nieuw Huis In Valencia voor je samenstellen, waardoor je gedeeltelijk of volledig wordt ontzorgd. 

Dit zijn veel voorkomende zaken die geregeld moeten worden:

Natuurlijk heb je direct alle nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en water nodig. Over het algemeen wordt dit ook in Spanje meestal niet afgesloten, maar overgezet op naam van de nieuwe eigenaar. Zorg dat je deze vraag bij je advocaat neerlegt, dat deze het direct regelt bij de overdracht van het huis. Dat is het snelste en meest eenvoudige. Ook voorkomt het dat je zelf direct met de logge Spaanse bedrijven aan de slag moet en het wiel opnieuw moet uitvinden.

Het is raadzaam de sloten van je nieuwe huis te vervangen. Omdat de woning vaak niet exclusief bij een makelaar in de verkoop is geweest, kunnen er nog sleutels in omloop zijn. Ook hier kunnen we voor je zorgen dat dit snel wordt vervangen.

Ook in je vakantiehuis of permanente verblijf zul je waarschijnlijk toch ook wel een of meer TV´s willen installeren. Hoe kan ik dit het beste in Spanje regelen? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Ook dit zijn vaak lastige vraagstukken in het buitenland. Hier in Spanje is er veelal nog geen snel glasvezelnetwerk aangelegd, dus je kunt dit veelal op verschillende manieren regelen.

Hoe netjes het huis wellicht is opgeleverd, toch wil je er voor zorgen dat het de eerste keer grondig is schoongemaakt. Zo weet je zeker dat de ramen, badkamer, keuken en alles in huis weer helemaal fris is.

Het zou zo maar kunnen dat je nieuwe huis niet is voorzien van verwarming zoals je dit wellicht zou wensen. Dit geldt ook voor airconditioning, wat in een land als Spanje weer eerder wenselijk zou zijn. Vaak adviseren wij onze klanten – net als met verbouwingen – om het eerst een paar maanden aan te kijken. Wat is er al wel en wat heb je echt nodig? Soms blijkt  een open haard in aanvulling met een gas- of elektrisch kacheltje voor de koude momenten in de ochtend toch voldoende. Hetzelfde geldt voor eventuele ventilatoren. Dit voorkomt soms toch wat prijzige meer structurele oplossingen. Maar ook hier geldt; mocht je het willen dan kunnen we je uiteraard verder helpen.

Hier in Valencia hebben we de grootste IKEA vestiging van Europa. Uiteraard zijn er veel meer meubelzaken en ook voor witgoed heb je hier de Mediamarkt of vergelijkbare zaken. Dus ongetwijfeld zul je hier ook wel je weg in vinden. Maar wil je net even iets anders of wil je je nieuwe huis echt eens mooi gestyled hebben, dan helpen we je ook hier graag. We kunnen je op maat adviseren, maar ook hebben we enkele pakketten samengesteld waar je tegen een leuke prijs gelijk helemaal in jouw stijl klaar bent. Kijk hier voor wat inspiratie en ideeën.

extra hulp bj verhuizing naar valencia

Meer hulp nodig?

Met dit startpakket heb je de meest essentiële zaken wel geregeld om zorgeloos te kunnen genieten.

Maar heb je toch wat meer nodig, kijk dan eens rond wat we nog meer te bieden hebben bij Services, bijvoorbeeld op het gebied van Renovaties, Woningbeheer of de Expatservice.

Hier kunnen we nog meer voor je regelen. Dus geen zorgen, schroom niet ons je vraag te stellen. We zullen er vast een oplossing voor kunnen vinden.

Wij staan voor je klaar

Het kopen van een appartement in en rond Valencia moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Makelaar Valencia werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Valencia.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een appartement in Valencia op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.