Veel gestelde vragen bij het zoeken naar een huis in Valencia

Je hebt besloten op zoek te gaan naar vastgoed in Valencia. Wat is de eerste stap? Met een vastgoedmarkt zo divers als in Valencia en dan ook nog eens informatie in een andere taal, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn voor buitenlandse kopers zelf op zoek te gaan in het Spaanse woningaanbod. Ten eerste moet je jezelf een aantal essentiële eerste vragen stellen: naar wat voor soort woning ben je op zoek? Welke regio spreekt je het meeste aan? Welke vereisten stel je aan je woongenot? Hoe meer je kunt specificeren wat je wilt, hoe gemakkelijker het zal zijn je droomwoning onder de Spaanse zon te vinden. Wanneer je de wensen helder hebt en de regio’s goed hebt verkend kun je natuurlijk zelf op zoek gaan of je kunt een aankoopmakelaar voor je laten zoeken. Een aankoopmakelaar kent de regio en de mogelijkheden en dat maakt het maken van een passende selectie, gezien het grote aanbod van woningen, gemakkelijker. Wij van Makelaar Valencia werken als aankoopmakelaar makelaaroverstijgend in alle regio’s en gaan met veel plezier voor je op zoek. Vul vooral onze gratis en vrijblijvende zoekservice in en dan kunnen wij aan de hand van je specifieke wensen een eerste selectie voor je maken. Tot snel in Valencia?

Een voorkeur voor een regio is natuurlijk heel persoonlijk. Dat er veel mensen op vakantie gaan of een woning aankopen in Valencia stad, aan de kust, of meer in het binnenland van Valencia wil natuurlijk niet zeggen dat ook jij je daar thuis zult gaan voelen. Het zelf ervaren en voelen van de regio en omgeving is het allerbelangrijkste. Meer lezen over de vele regio’s en mogelijkheden? Bezoek dan eens onze pagina over de verschillende locaties binnen de Valencia regio.

Soms is het lastig te bepalen waar je op moet letten wanneer je aan het begin staat van de zoektocht naar een droomhuis in Valencia. We geven je graag een aantal tips:

  • Het helpt om een beroep te doen op een Nederlandse (aankoop)makelaar ter plekke. Al is het maar voor de taal, het selecteren van geschikte woningen en voor de administratieve regeling van de koop. Lees ook altijd de recensies en klantervaringen van kopers die je voor gingen in dit proces.
  • We raden het je af om een woning in Spanje aan te kopen via een bank. Het klopt dat de Spaanse banken door de vele faillissementen over een grote voorraad woningen beschikken, maar vaak zijn dit uitgeleefde panden die gebouwd werden met niet al te beste materialen en die soms al jaren leeg staan.
  • Denk goed na over of je wil gaan voor nieuwbouw of een al bestaande woning. Aan beide mogelijkheden zitten voor- en nadelen.
  • Ben je op zoek naar een eerstelijns appartement of een villa met zeezicht, dan zal je logischerwijs daar ook altijd méér voor betalen. We raden het je aan een paar rondritten in het binnenland te maken, om ook te voelen en ervaren hoe het is om iets van de zee af te zitten en daarmee mogelijk wel meer huis voor je geld te kopen.
  • Is het tweede huis in Valencia voornamelijk bedoelt als investering? Indien je graag rendement wilt maken door je appartement of de villa te verhuren als vakantiewoning, is het interessant om ons te vragen te zoeken naar projecten die verhuurservice aanbieden. Zo wordt alles voor je geregeld en hoef je je nergens zorgen om te maken.
  • Na de Spaanse crisis zijn de belastingen in Spanje verhoogd. Zo is de BTW op nieuwbouw verhoogd van 4 naar 10%. Maak een realistische benadering van alle kosten. Houd ook rekening met alle extra kosten, zoals de kosten koper, de notaris- en advocaatkosten en de onderhoudskosten en VVE-kosten.
  • Verder willen we je nog meegeven: koop nooit aan zonder een goede, lokale en onafhankelijke advocaat. Het zou vervelend zijn als je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Meer vragen? Neem gerust contact met ons op!

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.