Veel gestelde vragen over Valencia

Het klimaat in Spanje verschilt sterk afhankelijk van de regio. Over het algemeen heeft Spanje een mediterraan klimaat met droge, hete zomers en milde winters, maar er zijn ook gebieden met een landklimaat en gebieden met een zeeklimaat.

In de zomermaanden kunnen temperaturen in Spanje sterk oplopen, vooral in het binnenland. Aan de kust is het doorgaans wat koeler en is er vaak een briesje. In de winter is het over het algemeen mild met temperaturen rond de 15-18°C, behalve in de bergen waar het kouder kan worden en zelfs kan sneeuwen.

Op onze pagina Klimaat in Valencia lees je meer over de klimaten in de verschillende Spaanse regio’s.

Naast het heerlijke klimaat staat Spanje bekend om onder andere:

  • Spaanse keuken, met specialiteiten als paella, tapas, churros, gazpacho, sangria en cava.
  • Dans, Spanjaarden dansen sowieso graag, maar de echt typisch Spaanse dansen zijn flamenco en pasodoble.
  • Voetbal, met enkele belangrijke clubs zoals Real Madrid en FC Barcelona en een succesvol nationaal voetbalteam (deze staat bekend als ‘La Roja’).
  • Siësta, de ‘middagpauze’. Hoewel het steeds minder voorkomt in de grote steden, zal je zien dat veel bedrijven en winkels nog steeds de deuren sluiten tussen 14:00 uur en 17:00 uur.
  • Feesten, dat kunnen ze! Spanje heeft een rijke traditie van feesten en festivals, waaronder Fallas in Valencia, La Tomatina in Buñol en veel religieuze feestdagen.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.