De wijken in Valencia: En Corts in Quatre Carreres

En Corts Valencia

Ben je op zoek naar een goede investering in Valencia dicht bij het centrum van de stad? Lees dan snel verder. Enige tijd geleden namen we je al mee op ontdekkingstocht in de opkomende wijk Monteolivete. We vertelden je dat Monteolivete een uitstekende plek is mocht je op zoek zijn naar een goed alternatief voor het steeds duurder wordende centrum van de stad. Naast Monteolivete zijn er nog een paar andere opkomende wijken in Valencia die zeker een bezoek waard zijn, zoals En Corts. In de deze blog stellen we je graag aan En Corts  in Valencia voor.

Direct zien wat er te koop staat aan woningen in dit district? Bekijk appartementen te koop in Quatre Carreres

Districts Valencia En Corts

Direct gelegen aan Ruzafa

En Corts is net als Monteolivete gelegen in het district Quatre Carreres. Loop je vanuit Ruzafa in zuidelijke richting en steek je de grote weg Avenida de Peris y Valero over dan beland je in En Corts. En Corts bevindt zich ten oosten van Monteolivete. Monteolivete en En Corts worden van elkaar gescheiden door de straat Calle de Zapadores. Diagonaal door En Corts vind je verder de bekende straat Avenida del Doctor Waksman.

Op nog geen tien minuten lopen bevind je je vanuit En Corts in Ruzafa. Een uitstekende uitvallocatie dus om te genieten van het bruisende leven van Ruzafa en tegelijkertijd te wonen in een rustiger en residentiele omgeving. Net als in Ruzafa (en ook in Monteolivete) dateren de woningen van de jaren 60. In En Corts vind je verder een goede afwisseling van woningcomplexen en kleine en knusse groene parkjes.

De geschiedenis van En Corts

Gaan we terug in de tijd dan wordt duidelijk dat En Corts haar naam te danken heeft aan de in 1424 bestaande fontein gelegen ten zuiden van Ruzafa. De fontein behoorde toe aan de heer Francisco Corts, oud gouveneur van Valencia. De fontein werd “Font d’En Corts” genoemd (fontein van de heer Corts in het Valenciaans). Er werden helende krachten aan het water toegeschreven en men bezocht de bron om zowel het water te drinken als het lichaam te genezen. Zijde-ambachtslieden gingen naar de bron om het eelt op de handen te genezen.

In 1877 werd En Corts samen met Ruzafa onderdeel van de gemeente Valencia. Vanaf de jaren 60 is En Corts zich meer en meer gaan verstedelijken. Van de fontein zelf is helaas geen spoor meer te bekennen op een aantal straatnamen op de straatbordjes na.

En Corts Valencia artist house

Goede locatie en het Parque Central als tuin

En Corts heeft dus een goede ligging ten opzichte van het centrum, maar tevens bevind je je niet al te ver van de snelweg mocht je met de auto willen uitwijken naar een van de vele stranden of naar het binnenland willen gaan. De wijk is verder ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar en je kunt gebruik maken van verschillende buslijnen.

In de wijk zelf vind je verder genoeg supermarkten, speciaalzaken en typisch Spaanse barretjes waar je terecht kunt voor een koffie, of later op de dag voor een cerveza of een glas wijn. Op het lijstje van leuke eettips staan onder andere Liaopastel, El Parotet, Mas Blayet en Carmen Carmen.

Net als Monteolivete is En Corts een plek waar je minder toeristen tegen zult komen en waar je in tegenstelling tot Ruzafa (ook al ligt de wijk nog zo dichtbij) meer zult wonen tussen de Spanjaarden en in een meer residentiele omgeving.

En nog een ander groot voordeel: En Corts is gelegen aan de nieuwe trots van Valencia, namelijk aan het Parque Central. Het Parque Central is gelegen in het verlengde van het station (Estación del Norte). Er werd 30 jaar met man en macht aan het grootste stadspark van Valencia gewerkt en het resultaat is werkelijk waar prachtig. Het park van maar liefst 110.000 vierkante meter bestaat uit speelgelegenheden, veel bloemen, planten, fonteinen en een boomgaard. Ook heeft het een toekomstig auditorium voor evenementen, een centraal plein, een bibliotheek en elk stukje waar je loopt is weer anders.

Het park is nog niet helemaal af, want ze gaan nog beginnen aan de volgende fase waarbij de rails ondergronds worden gelegd. Parc Central zal steeds belangrijker worden voor Valencia, waardoor En Corts ook populairder zal worden, met als gevolg dat de prijzen mee zullen stijgen. Een perfect moment om te investeren in deze opkomende wijk waar de prijzen nog steeds gunstig zijn.

Parc Central Valencia En Corts

Investeren? Dit is het juiste moment

Net zoals in het grootste deel van Valencia stad, in de wijk En Corts zijn vooral appartementen te vinden. Voor nu zijn er nog steeds mooie opties te vinden vanaf 150.000 euro. Deze appartementen hebben dan nog wel wat liefde nodig om het helemaal af te maken. Dus een kleine renovatie zal dan wel nodig zijn om het goed verhuurbaar te maken, als dat de intentie is.

De prijzen in En Corts zijn nog altijd zeer interessant mocht je op zoek zijn naar een goede investering. Waar de prijzen in Ruzafa momenteel op ongeveer 2706 euro per vierkante meter liggen, liggen de prijzen in En Corts gemiddeld op 2012 euro per vierkante meter. Dit terwijl je vanuit En Corts binnen 10 minuten in Ruzafa staat. De prijzen in En Corts liggen hiermee op dit moment lager dan in Ruzafa, waardoor dit een goede optie is voor mensen met een wat lager budget.

De prijzen in En Corts zijn vergelijkbaar met Monteolivete, waar je op dit moment kunt uitgaan van een vierkante meterprijs van 1991 euro. In allebei de wijken zijn de prijzen met 23-26% gestegen vergeleken met vorig jaar. Dit is deels doordat deze wijken populairder zijn geworden.

We zien dat veel (jonge) investeerders momenteel naar En Corts en Monteolivete verhuizen omdat de prijzen in Ruzafa en het stadscentrum duidelijk wat hoger liggen. De populariteit van Valencia blijft stijgen en de vraag naar appartementen in “het nieuwe Ruzafa” wordt steeds groter. Al met al dus een uitstekend moment om te investeren in een mooie flat of een renovatieproject in En Corts of Monteolivete. De kans is groot dat je over een paar jaar kunt zeggen dat je op het juiste moment hebt gekocht en misschien wel goud in handen hebt.

Makelaar Valencia staat hoe dan ook voor je klaar en we helpen je graag om je droomhuis of droomappartement in Valencia te vinden in welke wijk dan ook. Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.