Zo bereid jij je voor op bezichtigingen in Valencia

Bezichting Valencia plannen

Bezichtigingen in Valencia

Ben je op zoek naar een appartement of huis in Valencia en heb je bezichtigingstrip op de planning? Dit zijn wat tips hoe je je hierop het beste kunt voorbereiden. Zodra je data in gedachten hebt om te komen, stem dit even met ons af. We kunnen dan direct zeggen of we in deze periode voldoende beschikbaarheid hebben en er toevallig geen lokale feestdagen zijn, waardoor bezichtigingen in Valencia niet of lastig in te plannen zijn.

Heb je via onze Zoekservice een aantal huizen in Valencia ontvangen die je graag wilt bezichtigen? Ook dat horen we graag. De specialisten van Makelaar Valencia helpen je met het efficiënt inplannen van alle afspraken, zodat jij in een paar dagen tijd de huizen die jij op het oog hebt op je gemak kunt bekijken.

In de stad is het momenteel zo dat we kort op de bal moeten spelen, omdat er bij de goede appartementen een hoog verloop is. Tijdens de bezichtigingen gaan onze makelaars met je mee voor persoonlijke begeleiding. Maar om je goed voor te bereiden op de bezichtigingsreis, kan je zelf ook een aantal dingen doen.

Stel een wensenlijst op

Bij het invullen van de zoekservice heb je al door kunnen geven wat je wensen en eisen zijn met betrekking tot de woning. Maar er zijn ondertussen wellicht een aantal andere wensen bijgekomen.

Misschien vond je het eerst niet erg om het een en ander te renoveren aan de woning, maar zie je nu toch van dit plan af. Dan is het ook goed om dit door te geven aan de makelaar. Stel in ieder geval een wensenlijst op waar het huis aan moet voldoen. Je kunt in dit geval ook denken aan de maximale afstanden tussen jouw woning en voorzieningen als supermarkten, het winkelcentrum of de luchthaven.

Gooi je het roer helemaal om en ben je op zoek naar een compleet andere woning in Valencia? Neem dan ook ruim van tevoren contact op met onze makelaars, zodat we dit tijdig kunnen inplannen en je ook kunnen terugkoppelen op de mogelijkheden en soms ook onmogelijkheden.

huis verkopen in valencia

Wat wil jij nog graag zien van Valencia?

Zijn er nog een aantal belangrijke dingen die je wilt zien in Valencia na de bezichtigingen? Bijvoorbeeld de school waar je kinderen heen zullen gaan na de verhuizing? Of wil je graag een indruk krijgen van de andere voorzieningen in de omgeving van de woningen die je gaat bekijken? Maak dan van tevoren een plan en kijk ook hoe je hier het beste kunt komen. Valencia heeft een uitstekend metronetwerk, zodat je snel van A naar B kunt reizen. Wil je liever niet met het openbaar vervoer? Dan kan je ook een auto huren om zelf naar de verschillende locaties af te reizen en Valencia verder te verkennen. Deze kan je eenvoudig vooraf zelf reserveren en het wegennetwerk in en om Valencia is prima.

Boek tijdig een accommodatie

Het komt vaak voor dat een bezichtigingsreis meerdere dagen duurt. Regel daarom een goede accommodatie in Valencia, zodat je na een drukke dag even heerlijk bij kunt komen. Boek het liefst een hotel of vakantiehuis in de buurt van de huizen die wij samen met jou gaan bekijken, dan hoef je minder grote afstanden af te leggen en krijg je ook direct een gevoel hoe het is hier te verblijven. Je hoeft overigens niet helemaal zelf op zoek te gaan naar een hotel of vakantiehuis. Laat de adviseurs van Makelaar Valencia weten wat je wensen en eisen zijn en wij geven je een aantal passende suggesties voor een overnachting in Valencia.

voorbereiding op een bezichtiging in valencia

Maak het papierwerk in orde

Een huis kopen in Valencia neemt ook het nodige papierwerk met zich mee. Nu je toch in Valencia bent, kan je ook alvast op dit gebied het een en ander in werking zetten.

Om een huis te kunnen kopen in Valencia, heb je bijvoorbeeld een Spaans rekeningnummer nodig om het koopcontract te kunnen ondertekenen. Maak van de gelegenheid gebruik om deze rekening alvast te openen. Daarnaast heb je een NIE nodig. Dit is een afkorting voor Número de Indentificación de Extranjero, het Spaanse fiscale nummer. Dit heb je al nodig voor de overdracht, dus het is belangrijk dat je ook dit zo snel mogelijk aanvraagt om vertraging te voorkomen.

Meer informatie over het aanvragen kun je vinden via het Spaanse Consulaat in Amsterdam óf via het Spaanse Consulaat in Brussel. Wij adviseren je om dit eigenlijk al voor je komst naar Spanje te regelen. Het nummer krijg je eenmalig en blijft onbeperkt geldig. Momenteel zijn er wachttijden, waardoor er vertraging kan ontstaan of je zelfs hierop je droomhuis kunt missen omdat je niet snel genoeg kunt schakelen. Check ook op voorhand eventueel de benodigde financiering, ook dit om achteraf teleurstellingen te voorkomen.

Heb je verder nog vragen over het aankoopproces, bezichtigingen in Valencia of andere zaken met betrekking tot een woning kopen in Valencia? Neem dan contact op met de adviseurs van Makelaar Valencia.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.