Een villa kopen in Valencia

Villa kopen in Valencia

Zie je het leven in Valencia wel zitten, maar liever niet vanuit een appartement? Dan hoeven we je nog niet uit je droom te halen, je kunt namelijk heus wel een villa kopen in Valencia. Er is alleen een maar: je moet bereid zijn om meer buiten het centrum gaan. Iets wat je vast zelf ook al wel bedacht had. Maar, waar kun je nou het beste kijken en waar moet je op letten? Wij helpen je.

Wat kost een villa in Valencia?

Uiteraard zijn de kosten voor een villa in Valencia gebonden aan allerlei voorwaarden. De locatie, de grootte, de faciliteiten… Grofweg kunnen we zeggen dat de prijzen voor een villa in Valencia variëren van € 150.000 tot € 2.000.000. 

Hanteer bij je zoektocht naar een villa in Valencia in ieder geval altijd de volgende regel: hoe dichter bij de kust of hoe dichter bij de stad, hoe duurder de villa of hoe kleiner het grondstuk wat je bij de villa hebt. Wil je én in de stad en aan de kust? Er zijn niet veel villa’s te vinden die aan deze eisen voldoen. Er zijn wel enkele opties, maar houd er rekening mee dat je flink in de buidel zal moeten tasten!

Wat de beste locatie is om een villa te kopen in Valencia is natuurlijk heel persoonlijk, maar we kunnen als makelaar in Valencia natuurlijk wel vertellen waar je wat vindt. Zo kun je voor jezelf de beste keuze maken! 

We zullen per gebied ingaan op de gemiddelde prijzen die je daar kunt verwachten.

Villa in randgemeente Valencia stad

Wil je graag een villa kopen in Valencia, zo dicht mogelijk bij de stad? Dan kun je het beste kijken in één van de randgemeentes. Enkele populaire plaatsen rondom de stad zijn bijvoorbeeld Godella, La Eliana en Riba-Roja de Turia. Deze plaatsen hebben veel voorzieningen in de buurt, zoals supermarkten en scholen. Ook zijn ze makkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Prijzen voor een villa in de een randgemeente van Valencia stad liggen al gauw rond de € 500.000. Je hebt dan een mooie villa met zwembad die direct te betrekken is.

Bekijk voor meer over tips over goede randgemeentes in Valencia het blog 10 x de beste gemeentes om te wonen rondom Valencia.

Villa aan de kust van Valencia

We gaven al aan dat je voor een villa aan de kust in de stad Valencia wat dieper in de buidel moet tasten. Dan zoek je toch wat verder van de stad af, zou je denken? Helaas is de keuze hierin ook niet reuze en dan raadt je het al: de prijzen liggen hier nog steeds hoger dan in het binnenland. Zoek in plaatsen als Puzol, Cullera of Canet d’en Berenguer voor een mooie, instapklare villa van rond de € 500.000. Zoek je een villa in Valencia met zeezicht? Dan kun je meestal uitgaan van het dubbele.

Villa in Valencia binnenland

Vind je het het ook prima om op een kleine afstand van Valencia stad te zitten en zoek je een villa met zwembad, een mooie tuin én mooi uitzicht, dan kun je kijken naar bijvoorbeeld Naquera, Chiva of Olocau. Deze plaatsen zijn goed verbonden met autowegen en zijn ongeveer 30-40 minuten rijden naar Valencia stad. De omgeving is er groen en rustig en je hebt er veel privacy. Een direct te betrekken villa vind je hier vanaf ongeveer € 300.000. 

Zoek je een villa in een lager budget? Ook hiervoor zul je in het Valencia binnenland kunnen slagen, al zal er wellicht nog wat aan gedaan moeten worden, of kan het zijn dat er bijvoorbeeld geen zwembad is. Kijk naar plaatsen als Lliria, Pedralba en Ontinyent en ontdek dat er soms nog wel villa’s te vinden zijn vanaf € 150.000. Calculeer wel altijd alvast wat je eraan moet doen, voordat je jezelf rijk rekent met een goedkopere woning.

Het allerbelangrijkste: zorg dat je de locatie leuk vindt

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het huis kun je veranderen, de locatie niet. Staar je dus niet blind op een laag geprijsde woning, alleen maar om de prijs. De locatie is wat telt. Wat ga je tenslotte doen als je eenmaal in je Valenciaanse villa zit? Zoek je graag de gezelligheid op, de natuur of zit je ook graag dicht bij de zee? Daarnaast zijn ook de staat van het huis, de voorzieningen in de buurt (bijvoorbeeld openbaar vervoer) en het wel of niet hebben van een zwembad voorwaarden waar je over na moet denken.

Wat is het verschil tussen een villa en een finca?

Het verschil tussen een villa en een finca in Spanje is in de basis dat een villa in een urbanisatie staat en een finca op rustieke grond.

In Spanje kun je op twee soorten grond een villa kopen: rustiek (rustico) of stedelijk, binnen een urbanisatie (urbanicazion). Rustieke grond is landelijk gelegen, je leeft dan wat meer op het platteland dus. Dit klinkt voor sommigen als een droom, terwijl een ander juist graag een buur heeft, al dan niet met enkele meters ertussen. In dat geval kies je voor een urbanisatie, wat neerkomt op een woonwijk of villawijk.

Een ander verschil met een rustico villa (finca) en een villa in een urbanisatie in Valencia, is dat een rustieke villa vaak niet is aangesloten op de riolering, het waternetwerk of het elektranet van de stad. Hier zijn dan alternatieven voor aangelegd, zoals een septische tank en water via een waterleveringsbedrijf. Met een urbanisatie profiteer je van de verstedelijking van het gebied, waar dus riolering, water en internet onder vallen, maar bijvoorbeeld ook straten en verlichting. Verder is het goed om te weten dat het bij een finca niet mogelijk is om (bij) te bouwen op je eigen stuk grond.

Bedenk je dus van te voren goed waar je voorkeur naar uitgaat. Heb je al een huis op het oog en twijfel je of het een villa of een finca is? Stuur het linkje naar ons en wij gaan er voor je achteraan.

Nieuwbouw of bestaande bouw

Dan is er nog de vraag of je een bestaande woning of een compleet nieuwe woning wilt kopen. Ga je een villa kopen in Valencia, dan zul je er in je zoektocht al gauw achterkomen dat er veel bestaande villa’s te koop staan. Nieuwbouw of de optie om zelf te bouwen komt minder voor in dit gebied, maar… het is er wel!

Door de Zoekservice op onze website in te vullen, kun je ons onder andere laten weten of je meer de voorkeur geeft aan nieuwbouw, of wanneer het ook bestaande bouw mag zijn, eventueel met of zonder renovatie.

Villa kopen in Valencia? Denk ook aan de Costa Blanca

Waar de Valencia regio bekend staat om zijn typische Spaanse sfeer en traditionele Spaanse villa’s, vind je in het zuiden van de Valencia regio de Costa Blanca Noord, waar je veel gezellige badplaatsen vindt. Je vind daar nóg meer villa’s te koop, en vooral als je nieuwbouw zoekt of een project om te laten bouwen, zul je hier kunnen slagen. De prijzen voor een koopvilla zijn aan de Costa Blanca Noord ook weer net anders. Aan de kust betaal je al gauw € 500.000 voor een mooie villa, waar je in het binnenland soms nog wel een villa vindt voor € 300.000.

Alternatieven voor een villa

Nog iets om naar te kijken als je jouw slagingskans voor een villa in Valencia wilt vergroten: kijk ook eens naar een geschakelde woning of een twee-onder-één-kap woning. Je ervaart dan veel gemakken van een villa, zoals de ruimte, een tuin en een privézwembad. Het heeft echter een ander prijskaartje dan een vrijstaande villa.

Een villa kopen in Valencia zonder zorgen

Naar welke locatie en wat voor villa uiteindelijk je voorkeur ook uitgaat, wij kunnen je begeleiden bij het hele aankoopproces. Van het bepalen welke locatie goed bij je past, tot aan de sleuteloverdracht, wij zullen je helpen aan je droomvilla in Spanje. Laat ons weten wat je zoekt in de Zoekservice, of neem direct contact met ons op.

Alle bedragen die we in dit artikel hebben genoemd zijn situatiegebonden en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.