10 x de beste gemeentes om te wonen rondom Valencia

Foto: La Eliana, Valencia regio

Valencia is in alle opzichten de meest fantastische plek om te wonen. Nu is het niet heel verrassend dat een makelaar in Valencia dat zegt. Toch wordt het maar vaak genoeg bevestigd. De stad is al meerdere malen uitgeroepen tot de gezondste stad van de wereld. Daarbij is het een bruisende stad met veel bezienswaardigheden en zelfs een breed strand. Al jaren is Valencia daarom een populaire bestemming voor een vakantie of citytrip, bij jong en oud en bij mensen uit alle windstreken.

Er is dus het hele jaar door veel toerisme in het stadscentrum, maar wat als je hier wil wonen zonder in de drukte te zitten? Geen probleem. Valencia kent genoeg randgemeentes waar het een stuk rustiger is. De laatste tijd zien we steeds meer interesse in de woningmarkt in huizen die net buiten de stad Valencia liggen en wij snappen wel waarom.

Voordelen van wonen in de subgemeentes van Valencia

Allereerst: waarom zijn die subgemeentes in Valencia zo ideaal? Dat heeft verschillende redenen en wij zetten ze graag op een rijtje.

 • Vrijstaande villa’s en huizen
  Iets wat je niet snel in de grote stad zult vinden zijn vrijstaande woningen. Er zijn veel appartementen in Valencia stad te vinden en dat is natuurlijk niet gek in een grote stad. In Valencia regio daarentegen vind je villa’s met een zwembad en een tuin.
 • Veel groen en natuur
  Naast het groen van je eigen tuin, kun je in een randgemeente van Valencia ook een veel groenere omgeving verwachten. Bij sommige locaties liggen de natuurparken zelfs om de hoek!
 • Van stadse skyline naar berglandschap
  Zo zit je hartje centrum Valencia tussen de appartementen en historische gebouwen, zo rijd je op een landweg met gebergte en valleien als uitzicht. Dit is een voordeel waar iedereen die in Valencia woont van kan profiteren.
 • Goede verbinding met openbaar vervoer
  Wat het wonen in een randgemeente van Valencia zo aantrekkelijk maakt, is dat het openbaar vervoer zo goed is geregeld. De metrolijnen lopen ver landinwaarts en ook de busverbindingen zijn zeer goed. Bovendien kost het openbaar vervoer bijna niks.
 • Rust, maar toch snel bij het leven
  In de stad is altijd reuring. Hoe lekker is het dan om thuis te komen, op de bank te ploffen en buiten slechts een paar krekels te horen? Tegelijkertijd vinden veel mensen het fijn om ‘ onder de rook van’ de grote stad te wonen. Het beste van twee werelden!
La Eliana, Valencia regio

De 10 beste gemeentes om te wonen in Valencia regio

Wat de beste gemeente is om te wonen rondom Valencia stad is natuurlijk heel
persoonlijk. Wel kunnen we als makelaar een top 10 maken als het gaat om mooie en
fijne plaatsen dichtbij Valenca stad. We hebben hierbij gekeken naar onder andere de urbanisaties, infrastructuur, aanwezigheid van scholen, voorzieningen zoals supermarkten, restaurants, etc. en afstand naar Valencia stad.

1. La Eliana

De gemeente La Eliana ligt ten noord-westen van Valencia stad. Met de auto ben je in 30 minuten in het stadscentrum, maar ook met het openbaar vervoer kun je hier goed uit de voeten; er zijn namelijk maar liefst vier metrostations die je naar de stad brengen. Het heeft alle voorzieningen die je nodig hebt binnen handbereik, zoals restaurants, café’s, supermarkten, winkels en een allerhande aan sportvoorzieningen. Je vindt in La Eliana veel vrijstaande villa’s en de woonwijk ligt direct aan het centrum van de gemeente.

Bekijk huizen te koop in La Eliana

Villa te koop in La Eliana, Valencia regio

2. La Cañada (Paterna)

Naast La Eliana, gescheiden door het natuurgebied La Vallesa, vind je de woonwijk La
Cañada. Officieel hoort dit deel bij de gemeente Paterna, maar we lichten hier graag
La Cañada uit, omdat dit ideaal is voor gezinnen. Dit komt mede door de aanwezigheid van goede scholen in de buurt, waaronder het British College of La Cañada.

Paterna / La Cañada liggen op ongeveer 20 autominuten van Valencia stad en zijn beiden verbonden met de metrolijn.

Bekijk huizen te koop in La Cañada en Paterna

3. San Antonio de Benagéber

Net boven La Cañada vind je San Antonio de Benagéber. Ook weer een goede plek om te wonen met kinderen, vanwege de nabijheid van verschillende internationale  scholen. Qua ligging zit je hier precies tussen het natuurgebied La Valessa en de golfbaan in. Hier vind je ook een aantal nieuwbouwprojecten. 

Het is vanaf hier 20 autominuten naar Valencia stad. Het plaatsje heeft geen metroverbinding, maar is goed bereikbaar met de bus. 

Bekijk huizen te koop in San Antonio de Benageber

San Antonio de Benageber - Valencia regio

4. Godella

Zit je liever wat dichter bij Valencia stad, dan is Godella een goede plek om naar een woning te zoeken. Dit is namelijk met de auto slechts 15 minuten rijden. Ook Godella is verbonden met de metro naar het stadscentrum.

Godella is een leuk Spaans dorp met Campolivar als een een wat chiquere wijk. Je vindt
hier mooie villa’s en huizen. Ook zijn hier goede scholen en sportfaliciteiten in de buurt en dat maakt ook deze gemeente zeer geschikt voor gezinnen die emigreren naar Spanje.

Bekijk huizen te koop in Godella

Nieuwsgierige buur in Godella, Valencia regio

5. Rocafort

Een andere goede optie is Rocafort, een gemeente gelegen naast Godella. Hier heb je onder andere de afgesloten urbanisatie Santa Bárbara, waar mooie villa’s en veel faciliteiten zijn te vinden. Er zijn goede internationale scholen in de buurt en er is een privéschool op een steenworp afstand.

Ook Rocafort is te bereiken met de metro. Vanaf de gated community Santa Bárbara is het 20 minuten met de auto naar Valencia.

Bekijk huizen te koop in Rocafort

6. Bétera

Nog wat verder boven Godella en Rocafort vind je Bétera. Bétera ligt op de zuidelijke helling van het Sierra Calderona-gebergte. Het is een rustige gemeente, waar je veel villa’s vindt en goede scholen. Het staat ook bekend om zijn golfbaan. Ook hier een tweetal mooie urbanisaties te weten Mas Camarena en Torre Conil.

Vanuit Bétera bereik je Valencia met de auto in ongeveer 30 minuten. De metro bereikt ook deze plaats.

Bekijk huizen te koop in Betera

7. Náquera

Nog verder naar het noorden vindt je Náquera, een gemeente die is omgeven door natuur. Het grenst direct aan het natuurreservaat Parc Natural de la Sierra Calderona. Door de wat hogere ligging van Náquera is het een perfecte plaats als je op zoek bent naar een villa met uitzicht, zelfs soms tot aan de zee.

Het ligt iets verder van Valencia stad, klein half uurtje met de auto, maar je krijgt er wel een schitterend natuurgebied voor terug. Met de metro is het ongeveer een uur naar het centrum.

Bekijk huizen te koop in Naquera

8. Puzol

Spreekt Náquera je aan, maar zit je graag wat dichterbij de zee, dan is Puzol de beste optie. Niet alleen heb je hier alle vormen van buitenleven binnen handbereik, ook het centrum van Puzol zelf is erg mooi. Een mooie en bekende urbanisatie binnen Puzol is Los Monasterios.

Van Puzol naar Valencia stad is met de auto 25 minuten. Het is niet verbonden met de
metro, maar heeft wel een trein die je naar Valencia Estacion del Norte brengt. Je staat dan middenin het centrum van Valencia.

Bekijk huizen te koop in Puzol

Estacion del Norte, Valencia stad

9. Chiva

Ten westen van Valencia stad vind je Chiva. Ook hier zijn mooie vrijstaande villa’s te vinden, vaak ook met zwembad en uitzicht. Woon je in Chiva, dan heb je ook een gigantisch natuurgebied naast de deur, het Sierra de Chiva, wat garant staat voor mooie wandelroutes. Ook kent Chiva zijn eigen golfbaan inclusief een mooie gesloten urbanisatie: El Bosque.

Met de auto ben je in een half uur in Valencia stad. Ook heeft het een busverbinding die je zonder overstappen naar het centrum brengt.

Bekijk huizen te koop in Chiva

10. Picassent

We eindigen dit rijtje met een plaats ten zuiden van Valencia. Picassent is een echte Valenciaanse gemeente met veel groen in de buurt. Ook zit je vanaf Picassent snel op het strand, in slechts 15 minuutjes met de auto.

Het hart van het centrum van Valencia is maar 20 minuten met de auto en een half uur met de metro. Ook Picassent heeft verschillende urbanisaties, waarvan El tancat d`el Alter een van de bekendste is, dichtbij de internationale school van Ausias March.

Bekijk huizen te koop in Picassent

Ook in Valencia regio vind je gezellige terrassen

Hoe bepaal je in welk deel van Valencia je een huis gaat kopen?

De wensen die je hebt voor een koophuis in Valencia zal afhankelijk zijn van het doel wat je hebt. Wil je een woning in Valencia als vakantiehuis, dan zit je misschien liever in een gezellige, bruisende wijk of dicht bij het strand. Ga je echter emigreren naar Valencia, dan zijn er nog andere punten om in overweging te nemen.

Het team van Makelaar Valencia is bekend met de stad, maar ook met de omliggende
gemeenten. We kunnen je daarom van een goed en persoonlijk advies voorzien
voordat je op zoek gaat naar een huis in Valencia. Laat aan ons weten wat je wensen zijn en wij helpen je!

Huizen te koop in Valencia regio

Een overzicht met alle huizen te koop in Valencia randgemeenten vind je hier.

Schitterende natuur en wandelroutes in de omgeving van Valencia

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.