Chiringuitos in Valencia, de ultieme stranddag

Chiringuito Valencia Patacona

Wat is Valencia toch een geweldige stad. Zo ben je in de historische binnenstad, zo ben je op het kilometerslange zandstrand. Eén van onze favoriete stranden is toch wel het Patacona-strand aan het naastgelegen plaatsje Alboraya. De kleurrijke laagbouw huisjes en de palmbomen geven een instant vakantiegevoel, maar in de zomer is het nog nét iets leuker: dan staan de chiringuitos er! We vertellen je graag meer over de leuke chiringuitos in Valencia.

Wat zijn chiringuitos?

Chiringuitos zijn strandtenten die te vinden zijn langs de kust van Spanje, met name in de regio’s rond de Middellandse Zee. Ze staan echt letterlijk op het strand en zijn vaak gebouwd van hout, daardoor lijken ze een beetje op surfhuisjes. De sfeer is er ontspannen en informeel en je kunt er terecht voor een broodje, een snack, een frisje of een cocktail. Bij de chiringuitos zijn ook ligbedden en parasollen die je kunt huren.

El Ocho chringuito cocktail

Wanneer zijn er chiringuitos in Valencia?

De chiringuitos in Valencia staan er doorgaans vanaf half mei tot half oktober. Ze zijn in die periode elke dag geopend. De openingstijden zijn meestal van 10:00 uur tot 23:00 uur, maar dit kan per chiringuito verschillen.

Wat zijn de leukste chiringuitos van Valencia?

De ontspannen sfeer en de ligging op het strand, maakt dat bijna elke chiringuito de moeite waard is om te bezoeken. Enkele bekende chiringuitos zijn die van La Mas Bonita (dit is ook meteen de eerste die je tegenkomt op Patacona, als je vanuit Valencia stad komt), BBeach, Patasur en El Ocho. Kijk gewoon waar er plek is en waar de sfeer of muziek je het meeste aanspreekt en je hebt gegarandeerd een heerlijke dag op het strand!

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.