Gemeenteplannen Valencia stad voor de komende 10 jaar

Gemeente plannen Valencia stad - Parc Central

Valencia is voor ons de ideale stad! Het heeft de historie, de architectuur, de restaurants, de parken, het strand en dat allemaal natuurlijk in combinatie met het perfecte weer. Kan het nog beter, zou je denken? Als we de plannen van de gemeente moeten geloven: zeker! Nog meer groen, betere verbindingen tussen wijken en nog meer ruimte voor ontspanning. Bekijk welke gemeenteplannen voor Valencia stad we kunnen verwachten in de komende 10 jaar.

Wijken om in te investeren in Valencia

Naast dat het interessant is om te weten wat er zoal in Valencia verandert, is deze informatie natuurlijk essentieel wanneer je een huis wilt kopen in Valencia. Sommige wijken worden aantrekkelijker om te bewonen, terwijl daar nu misschien nog niet zoveel vraag is. Ideaal als je wilt investeren in Valencia, of het nu is uit verhuur voor middellange tot lange termijn, of als (tweede) woning voor jezelf.

Stedelijke projecten Valencia stad

Hoe zal Valencia stad er over 10 jaar uitzien? Uiteraard is alles onder voorbehoud, maar dit zijn de plannen voor de stad zoals ze er nu liggen. We hebben een selectie gemaakt van de meest belangrijke veranderingen die echt een boost zullen geven aan bepaalde wijken en de stad simpelweg nóg leuker maken. We noemen hierbij ook de wijken die erdoor worden beïnvloed.

1. Uitbreiding Parc Central en wegwerken van treinspoor

We beginnen met een plan welke we ook al vaak aan onze klanten meegeven: de spoorlijnen tussen de treinstation Estacion del Nord en Joaquin Sorolla zullen door een tunnel onder de grond gaan lopen. De vrijgekomen ruimte gebruiken ze om het nu al mooie Parc Central twee keer zo groot te maken. Een reuze interessante ontwikkeling, omdat dan de wijken Ruzafa, Arrancapins, Malilla en En Corts een veel makkelijkere verbinding krijgen. Op dit moment moet je om van de ene naar de andere wijk te komen nog gebruik maken van een lange voetgangerstunnel of loopbrug, met deze aanpassing kun je voortaan door een mooi park. Klinkt wel iets aantrekkelijker, toch?

Parc Central project Valencia

2. Upgrade voor het gemeentehuisplein Plaza del Ayuntamiento

Het Plaza del Ayuntamiento is het centrale plein in de stad en een belangrijke bezienswaardigheid in Valencia. Sinds het autovrij is gemaakt is deze plek nog sfeervoller geworden en een plek waar wordt gerust, gewandeld, gefotografeerd, een ijsje wordt gegeten en dat allemaal met het imposante gemeentehuis als decor. Toch kan het nóg mooier, dacht de gemeente van Valencia, want het plein krijgt een upgrade. Er komt een grotere groene zone en de bekende fontein wordt een soort strandje waar je kunt uitrusten. Een mooie verbetering voor de wijk Sant Francesc en eigenlijk het hele district Ciutat Vella.

Bekijk hier een uitgebreide omschrijving van alle plannen voor het Plaza del Ayuntamiento in Valencia.

Plannen Plaza del Ayuntamiento Valencia

3. Uitbreiding Turia-park

Het Turia-park is al bijna 10 kilometer lang, maar dat kan langer! Wie wel eens op de fiets of te voet van het Turia-park naar de zee wilde gaan heeft het vast wel gezien: het park stopt opeens. In dit project zal het park worden doorgetrokken tot aan de zee, waardoor je voortaan dus ook echt volledig via het park kunt fietsen of lopen naar de kust. Dit zal de wijken El Grau en Nazaret, behorende bij het district Poblats Maritims, een betere verbinding geven. Bovendien zullen er in dit project ook nieuwe woningen gebouwd worden. 

Project Turia Park uitbreiding Valencia

4. Twee nieuwe stadions voor sport en cultuur

Het nieuwe voetbalstadion van CF Valencia is een langlopend project wat al lang stilligt, maar er wordt nu toch echt gesproken over het oppakken van de werkzaamheden. Eén van de motivaties hierbij is het toneel kunnen zijn voor het WK Voetbal in 2030. ‘Nou Mestalla’, zoals het stadion heet, zou een capaciteit hebben van 70.000 bezoekers en ligt in de wijk Campanar.

Een stadion welke wel zeker binnenkort gaat openen is de Roig Arena, opgericht door de directeur van supermarktketen Mercadona, Juan Roig Alfonso. De Roig Arena zal het thuis worden van de basketbalclub van Valencia en zal verder een multifunctionele locatie worden voor sport, maar ook voor evenementen in de culturele sector, waarbij je kunt denken aan concerten, theater en meer. Ook zal er een gebied met restaurants en terrassen zijn. Het gebouw ligt in het Quatre Carreres-district, tegen de wijk La Punta aan. Naar verwachting worden de bouwwerkzaamheden eind 2024 afgerond.

Roig Arena Valencia

5. Wijnwijk wordt woonwijk bij Patacona strand

Alboraya, het dorp waar het gezellige Patacona-strand bij hoort, krijgt een flinke upgrade op de locatie van de oude Vinival-wijnhuizen. In deze nieuwe wijk bij het Patacona-strand zullen huizen worden gebouwd, omringd door 4.000 vierkante meter aan stadstuinen en fruitbomen, plus 16.000 vierkante meter aan tuinen met lokale planten. Het project omvat ook de renovatie van het iconische gebouw waar de wijnproductie vroeger plaatsvond.

Project Vinival Valencia
Investeren in opkomende wijken in Valencia

Benieuwd welke wijken in Valencia nog meer interessant zijn om je in te verdiepen voor het maken van een goede investering? Bekijk onze blogs ‘wijken Valencia‘ voor uitgebreide omschrijvingen van de wijken, inclusief ontwikkelingen in de afgelopen tijd. Voor een overzicht van alle districten en wijken, bekijk onze pagina Valencia stad.

Neem gerust contact met ons op als je nog meer vragen hebt over Valencia.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.