Valencia: meer dan zon, zee en strand

het-bruisende-leven-in-valencia

Valencia is één van de populairste steden van Spanje en niet geheel zonder reden. Hier kan je uiteraard volop genieten van het heerlijke klimaat op de mooie stranden. Maar Valencia is nog veel meer dan dat. Als je gaat wonen in deze stad is er dagelijks voldoende te doen: bezoek de oude levendige binnenstad, bekijk de architectonische hoogstandjes of maak een wandeling in het stadspark. Maar daarnaast zijn er door het jaar heen nog vele andere evenementen die Valencia heel bijzonder en de moeite waard maken. Wat is dan precies dat bruisende leven in Valencia?

Het bruisende leven in Valencia

Valencia heeft een levendige oude binnenstad. Dit heeft ook te maken met de vele festivals die hier jaarlijks plaatsvinden. Het bekendste festival van Valencia is Las Fallas. Dit traditionele feest begint op de laatste zondag van februari en duurt drie weken. Het straatfestival is gebaseerd op de lantaarns die de ambachtslieden vroeger gebruikten om ook in de wintermaanden tijdens het donker te kunnen werken. Als het eenmaal weer lichter werd in het voorjaar werden de houten planken van de lantaarns verbrand, omdat deze niet meer nodig waren. Bij Las Fallas worden deze parots vervangen door zelfgemaakte poppen en beelden van wel tientallen meters hoog, die je in Valencia tegenkomt op veel kruispunten.

Valencia: stad van de festiviteiten

Uiteindelijk kun je er wel meer dan 600 door de hele stad vinden. Stil zal het niet zijn tijdens deze periode; vele duizenden mensen reizen af naar Valencia om dit festival mee te maken. ´s Ochtends kun je om 8:00 uur door een fanfare of lekker knalvuurwerk gewekt worden. Ook is er dagelijks om 14.00 uur een zogenaamd ´mascleta´ op het Plaza Ayuntamiento, wat je toch een keer meegemaakt moet hebben. De laatste dagen is er ook ´s nachts een mooi siervuurwerk te bewonderen in de Turia. Hier kun je meer lezen over Las Fallas.

het bruisende leven in valencia

Andere bekende festivals zijn het Festival Internacional de Benicàssim (ten noorden van Valencia) en Feria de Julio in juli en Feria de Andalucia en verschillende grote sportevenementen door het jaar heen.

De verschillende districten van de regio Valencia

Wist je dat Valencia niet alleen is opgedeeld in de kust, de stad en het binnenland, maar daarnaast ook bestaat uit maar liefst negentien verschillende districten? Zo vind je in El Pla del Real de grote belangrijke gebouwen, zoals de universiteit, het voetbalstadion en de koninklijke tuinen. In het district Poblats Maritims is de visserswijk het centrale punt. Wanneer je een huis gaat kopen in Valencia is het daarom belangrijk om eerst goed te bekijken wat er te vinden is in de omgeving van de verschillende districten. Makelaar Valencia zit gevestigd in deze stad en kan je daardoor natuurlijk ook heel veel vertellen over de verschillende regio’s.

Eenvoudig van A naar B

In sommige steden is het verstandig om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Maar in Valencia is er een uitstekende infrastructuur, zodat het reizen met de bus, metro, trein of op eigen gelegenheid geen enkel probleem is. Overdag zijn er scooters, fietsen en auto’s te huur. Wil je er in de late uurtjes nog graag volop genieten van het bruisende leven in Valencia? Dan kan je reizen met de bussen van het nachtnetwerk of neem gewoon een taxi. De tarieven liggen hier veel lager dan dat je in Nederland of België gewend bent.

Valencia stad van de festiviteiten

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.