Valencia vastgoedmarkt blijft aantrekkelijk

Ruzafa - nieuwbouw valencia

2019: terugblik op vastgoedmarkt in Valencia

Volgens officiële cijfers laten de gemiddelde huizenprijzen in Spanje een lichte stijging van 0,2% zien in het 3e kwartaal van 2019. Vergelijken we dit op jaarbasis dan is de stijging van de huizenprijzen 4,2%. Er zijn echter grote verschillen per regio, provincies en steden in Spanje. Hier meer informatie over de ontwikkeling van de vastgoedmarkt in Valencia.

Rendement investering in Valencia

De provincie en Valencia Stad hebben de afgelopen jaren aanzienlijke prijsstijgingen laten zien. Desondanks blijven de vastgoedprijzen in Valencia gemiddeld minder dan de helft van die van Barcelona en Madrid. De huizenprijzen in de regio en Valencia Stad zijn nog steeds zeer concurrerend voor buitenlandse kopers die op zoek zijn naar een goed rendement op hun investering.

Tijdens het derde kwartaal van 2019 was er in geen enkele provincie een stijging van meer dan 8% op jaarbasis. Negen provincies, waaronder Madrid, Malaga en Valencia, vertonen prijsstijgingen tussen de 5 en 8% en staan daarmee bovenaan de Spaanse lijst.
In totaal zagen 28 regio´s hun gemiddelde dalen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De hoogste prijzen per m2 vinden wij in regio Madrid (€ 2.336 per m²), de Balearen (€ 2.183 per m²) en regio Barcelona (€ 2.153 per m²). De gemiddelde huizenprijs in de regio van Valencia is aanzienlijk lager met € 1.042 per m².

real-estate-report-valencia-Q3-2019

 

Prijs ontwikkeling grote steden in Spanje

Kijken wij naar de prijzen van de provinciale hoofdsteden dan hebben Valencia, Orense, Girona en Burgos prijsstijgingen van meer dan 10% geregistreerd. De 2 grootste steden in Spanje, Madrid en Barcelona hebben mindere grote stijgingen. Madrid groeide met 6,6% op jaarbasis, terwijl Barcelona met 1,6% steeg. In het derde kwartaal van 2019 vertoont de gemiddelde onroerendgoedprijs in de hoofdstad Valencia een stijging van 11,4% op jaarbasis (€ 1,437 per m²). Dat is dan nog steeds een stuk lager ten opzichte van Madrid en Barcelona.

Prijsontwikkelingen per wijk in Valencia Stad

De gemiddelde prijzen in de wijk Eixample (Gran Via en Ruzafa) stegen slechts licht, met 3,9%. Geen verrassing: de grote stijging in deze wijk heeft eigenlijk de afgelopen jaren al plaatsgevonden. De m2 prijs in Q3 bvan 201 staat op € 2.211 euro. Opkomende wijken in Valencia Stad zijn La Saidia, Olivereta en Poblats Maritims (Cabanyal) zijn in prijs het meest gestegen: meer dan 24%. Deze wijken worden dus steeds populairder bij investeerders. De procentuele stijgingen zijn groot maar qua prijzen blijft dit nog steeds aantrekkelijker dan in andere grote Spaanse steden. De gemiddelde prijsstijging in Valencia Stad op jaarbasis is 4,5%.

Conclusie vastgoedmarkt in Valencia: investeren blijft aantrekkelijk

De onroerendgoedmarkt van Valencia blijft dus interessant. De ontwikkeling van de huizenprijzen in het tweede kwartaal van 2019 bevestigt dat de provincie en vooral Valencia Stad een concurrerende markt blijven voor buitenlandse kopers die op zoek zijn naar een goed rendement op hun investering én natuurlijk rekening houdend met alle voordelen die Valencia te bieden heeft: meer dan 300 dagen zon, dicht bij de luchthaven, brede zandstranden en natuurlijk een heerlijke, bruisende stad!

Ons team van Makelaar Valencia staat voor je klaar om te helpen bij de zoektocht en is je persoonlijke gids tijdens het volledige aankoopproces! Neem nu contact met ons op.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.