Waarom niet huren, maar direct kopen in Valencia

Waarom niet huren maar kopen in Valencia
Wie op zoek is naar een huurwoning in Valencia zal het direct beamen: het vinden van een huurhuis in Valencia dat aan alle wensen voldoet is momenteel erg lastig. Het is dan ook niet voor niks dat wij momenteel geen huuraanvragen kunnen verwerken voor Valencia. De reden voor deze “huurcrisis” is natuurlijk wat complexer, maar laten we het er op houden dat de ongekende populariteit van Valencia er zeker ook aan heeft bijgedragen dat veel mensen in deze heerlijke stad en regio willen verblijven. Maar goed, je wilt graag naar Valencia, wat nu?
Als je zeker weet dat je langere tijd in Valencia wilt leven én als je de financiële mogelijkheid hebt, waarom dan niet direct kopen? Een huis kopen in Valencia is momenteel nog steeds de beste optie. Dat heeft meerdere redenen en we lichten ze graag toe.

1. Een goede investering

Een bekend gegeven bij het kopen van een huis vs. het huren van een huis: bij een huurhuis ben je het geld kwijt terwijl bij een koophuis het een belegging is, die zeer waarschijnlijk ook nog meer waard wordt. Zeker met de huidige inflatie is investeren in steen een goede optie. Daarnaast koop je in Valencia nog veel huis voor je geld, zeker als je dit vergelijkt met steden als Amsterdam en Antwerpen, maar ook Madrid en Barcelona. De m² prijzen liggen een stuk lager dan in deze genoemde steden. Dat een koophuis een betere investering is voor later, lees je ook in de analyse van de vastgoedmarkt in Valencia.

2. Rendement uit verhuur

Schaarste op de huurmarkt in Valencia? Dat biedt natuurlijk ook mogelijkheden. Licenties voor toeristische verhuur worden al een langere tijd niet meer uitgegeven in Valencia, maar verhuur voor middellange tot lange termijn is wel mogelijk. Sterker nog, daar is nu juist heel veel vraag naar. Je kunt dus overwegen een huis te kopen in Valencia, puur voor de verhuur. Voor jou rendement uit maandelijkse verhuurinkomsten, voor iemand anders een huurwoning. Win – win!

3. Vaste stek in de leukste stad van Spanje

Wie wil nu niet een vaste uitvalsbasis in de leukste stad van Spanje? Het is zeker geen straf om langer of vaker in Valencia te verblijven. Valencia is leuk het hele jaar door: in de zomer heb je uiteraard de levendigheid op de brede zandstranden, maar ook de rest van het jaar geniet je van alles wat de stad te bieden heeft. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid je echt onder te dompelen in de Spaanse cultuur en taal.

Nu is het moment om een huis te kopen in Valencia

Timing is alles, zeker bij het kopen van een huis. Met deze ontwikkelingen in de huizenmarkt heb je een grote kans een goede investering te maken voor zowel korte termijn (rendement uit verhuur) als lange termijn (huizenprijsstijging in het algemeen). Heb je interesse in het kopen van een huis in Valencia, of wil je simpelweg meer informatie over investeren in Valencia of investeren in Spanje? Laat het ons weten via het contactformulier.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.