Nieuwe wet in 2023 voor geregistreerde makelaars in Valencia

Geregistreerd makelaar Valencia

Het kopen van een huis is een van de meest significante investeringen in je leven. Als je overweegt een huis in Valencia te kopen, kan dat nog uitdagender zijn vanwege de taalbarrière en de regionale regels die van toepassing zijn. Dan is het wel zo fijn om te weten dat je zaken doet met een volledig erkend makelaar in Valencia! Dit artikel belicht de recente wetswijzigingen met betrekking tot makelaars in Valencia, die de beroepsgroep reguleren en de belangen van kopers en verkopers beschermen.

Regulering van makelaars in Valencia

Voorheen konden mensen zonder enige ervaring vanuit hun zolderkamer starten als makelaar. Nu zijn er echter veranderingen op komst. In grote delen van Spanje, met nu ook Valencia, zijn makelaars verplicht zich te registreren en moeten ze aan bepaalde eisen voldoen om dit te bereiken.

Wat vereist de nieuwe wet van makelaars in Valencia?

De nieuwe wet vereist dat makelaars in Valencia zich registreren, maar dit is geen eenvoudig proces. Het vraagt om aantoonbare ervaring, bekwaamheid, en het hebben van de juiste certificaten. Ook moeten makelaars beschikken over een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en een verzekerings- of bankgarantie om aanbetalingen te dekken. Een fysiek kantooradres is ook een vereiste, zodat makelaars toegankelijk blijven voor klanten. Daarnaast moeten makelaars een strafrechtelijke veroordeling vermijden.

Verplichte registratie voor makelaars in Valencia

Deze wetgeving stelt specifieke eisen aan makelaars in Valencia om het beroep te kunnen uitoefenen. Het hoofddoel van deze wet is de bescherming van kopers en huurders en het bevorderen van transparantie binnen de sector. Hierdoor wordt beoogd dat alleen gekwalificeerde professionals overblijven om klanten te begeleiden bij de aankoop of verkoop van vastgoed in Valencia.

Hoe herken je een geregistreerde makelaar in Valencia?

Geregistreerde makelaars in de Comunidad Valenciana, inclusief Valencia stad, moeten nu zichtbaar geregistreerd staan in het ‘Registro de Agentes de Intermediación Inmobiliaria van de Comunidad Valenciana’. Deze registratie moet op het kantoor en op de website van de makelaar te zien zijn.

ES - 1457 - Makelaar Valencia

De rol van brancheverenigingen voor makelaars in Spanje

Hoewel het momenteel niet verplicht is voor Spaanse makelaars om zich aan te sluiten bij brancheverenigingen, zoals de API (vergelijkbaar met de NVM in Nederland of de BIV in België), is het nog steeds raadzaam om met makelaars te werken die zich bij deze organisaties hebben aangesloten. Deze verenigingen stellen strikte gedragscodes en bieden opleidingen aan om de kennis van makelaars up-to-date te houden.

Makelaar Valencia: jouw betrouwbare partner in Valencia

Bij Makelaar Valencia begrijpen we het belang van deze regulering en hebben we ons volledig gecertificeerd en geregistreerd om aan alle normen en eisen van de Spaanse en Valenciaanse vastgoedmarkt te voldoen. Onze aansluiting bij verschillende registers en brancheverenigingen, waaronder RAIVC, API, ASICVAL, AIPP, AIR en FAI, garandeert dat je met een betrouwbare en professionele partner samenwerkt. Ons doel is om jou een zorgeloze ervaring te bieden bij het kopen van een huis in Valencia. Wil je meer weten over de registers en brancheverenigingen waarbij wij zijn aangesloten? Lees dan de pagina ‘Gecertificeerd makelaar in Valencia‘, waar we dieper ingaan op de verschillende organisaties en waar je onze vermeldingen kunt controleren.

Waarop letten bij het kiezen van een makelaar in Valencia

Naast certificaten en brancheverenigingen, is het ook belangrijk om te kijken naar de ervaring, reputatie en referenties van een makelaar voordat je een beslissing neemt. We nodigen je uit om onze reviews op Google te bekijken om te zien wat onze klanten over ons bedrijf Spaanse Droomhuizen – Dream Properties (waar Makelaar Valencia ondervalt) zeggen.

Bij Makelaar Valencia kun je met vertrouwen een huis kopen in Valencia met een erkende, gecertificeerde en geregistreerde makelaar. We bieden een volledige begeleiding van A tot Z, inclusief onze gratis en vrijblijvende Zoekservice.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.