Verhuizen naar Valencia? Handige tips

  • 2 maanden geleden
  • Wonen
Verhuizen naar Valencia verhuiswagen

Denk je aan verhuizen naar Valencia? Goed plan! Op ons kantoor in Valencia stad zitten alleen maar mensen die je voor gingen. Allemaal met een verschillend beginpunt, maar allemaal met dezelfde eindbestemming: het mooie, zonnige Valencia! Als ervaringsdeskundigen geven we je graag tips om jouw verhuizing naar Valencia zo soepel mogelijk te laten verlopen. Of het nu is voor emigratie, of als een tijdelijke optie.

Waarom verhuizen naar Valencia?

We stelden de vraag aan de collega’s op kantoor en in de Facebook-groep Leven in Valencia: wat was voor jou de reden om te verhuizen naar Valencia? De twee meest gegeven antwoorden: het weer en de levensstijl. Die eerste spreekt natuurlijk voor zich, met zoveel zonuren is het een wereld van verschil en begint je dag al vrolijk. En dit zonnige weer heeft ook weer invloed op de levensstijl. Zodra je naar buiten stapt, heb je gelijk een vakantie vibe. De terrassen zitten vol, de mensen zijn vrolijk en vriendelijk en dat neem je vanzelf over. De Valencianen zijn levensgenieters. Dit heeft invloed op kleine dingen zoals het tijdstip dat je gaat eten, tot aan je manier van plannen, of in welke mate je je druk maakt over dingen. Daarbij zijn er nog vele andere redenen waarom verhuizen naar de Comunidad Valenciana een goed idee is, zoals het eten, de cultuur, de mooie gebouwen, de feesten, de natuur, de zee en de kosten voor levensonderhoud. Lees nog meer goede redenen op de pagina Waarom Valencia.

Handige tips bij verhuizen naar Valencia

Verhuizen is altijd al een hele beleving, laat staan verhuizen naar Valencia! Echter, een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt dus ook voor deze verhuizing. Daarom hier een aantal tips, die helpen bij deze voorbereiding en daarna om te zorgen voor een goede start van jouw leven in Valencia.

Registraties

Als je langer dan drie maanden in Valencia gaat verblijven, heb je sowieso een NIE nodig. Maar ook als je een huis gaat kopen of huren, een Spaanse bankrekening wilt openen, een telefoonabonnement afsluiten, een auto gaat huren… kortom, voor vrijwel alles. Zet dus boven aan je lijstje met zaken die je moet regelen:

  • NIE

Daarbij is het goed om alvast de volgende zaken op je verhuis-to-do-lijstje te plaatsen:

  • Empadronamiento – inschrijving bij de gemeente.
  • Social Seguridad – registratie bij het publieke zorgsysteem.
  • Licencia de conducir – je rijbewijs omzetten naar een Spaans rijbewijs.

Netwerken

De laatste jaren zijn er heel wat sociale platformen bijgekomen, maar als je gaat verhuizen naar Valencia, of naar het buitenland in het algemeen, blijkt Facebook een goede plek om te netwerken. Dit doordat er veel Facebook-groepen in de wereld zijn geroepen, waar jouw lotgenoten zich hebben verzameld. Hier kun je dus terecht voor tips en advies, maar ook gewoon om nieuwe mensen te leren kennen. Verder kun je ook nog gebruik maken van apps als Telegram en Meetup. En als je juist hier Nederlanders wilt ontmoeten, dan is er ook de Zakenkring Valencia.

Verhuisbedrijven

Er zijn vele bedrijven die heen en weer rijden tussen Nederland/België en Spanje. Meestal berekenen zij hun prijs per vierkanter meter. Hoe duur de verhuizing gaat worden gaat dus helemaal afhangen van hoeveel je meeneemt! Een goede kans om flink te gaan ‘ontspullen’! Op de eerder genoemde Facebook-groepen vind je veel verhuisbedrijven die in de groep reclame maken van hun diensten. Je kunt ook zelf een oproep plaatsen en je zult zien dat er meerdere bedrijven reageren. Check wel altijd ook goed de verzekering hiervan.

Woonruimte

Het zoeken naar woonruimte in Valencia kan ook nog een uitdaging zijn. Het aanbod is momenteel, zowel op de koopmarkt als de huurmarkt, schaars. Ben je van plan een huis te kopen in Valencia? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Vul een Zoekservice in en wij gaan voor je aan de slag. Met onze kennis van de markt en ons betrouwbare netwerk, kunnen wij je bijna alles laten zien wat er te koop staat. Ga je liever eerst huren? Hoewel wij zelf niet verhuren, kunnen wij je (afhankelijk van je wensen) wel koppelen aan een betrouwbare verhuurpartner. 

We hopen dat deze tips je helpen bij het plannen van je verhuizing naar Valencia. Heb je verder nog vragen naar aanleiding van dit artikel, of over andere zaken omtrent verhuizen naar Valencia of het kopen van een huis in Valencia? Neem gerust contact met ons op.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.