De wijken in Valencia: Cabanyal aan het strand

Voorgevels in Cabanyal

Je bent al enige tijd aan het nadenken over het aankopen van een appartement in Valencia en ongetwijfeld heb je dan ook wel eens gedacht: hoe heerlijk zou het zijn om direct aan het strand een huis te hebben? Wat ons betreft is het ook geen wonder dat veel van onze klanten, naast Ruzafa en het centrum van Valencia, veel interesse hebben in de strandwijk genaamd: El Cabanyal. De nog aantrekkelijke prijzen, het gevoel tussen de Spanjaarden te wonen, een prachtig kilometerslang zandstrand en een heerlijke traditionele ¨visserswijk¨-sfeer. Wij zeggen: doen!

Direct zien wat er te koop staat aan huizen in deze wijk in Valencia? Bekijk appartementen te koop Cabanyal.

Aan het strand van Valencia: Poblats Marítims

El Cabanyal maakt deel uit van het overkoepelende Poblats Marítims waar ook de wijken el Grau, la Malvarrosa, Beteró en Nazaret onder vallen. In dit blog behandelen we het steeds geliefder wordende Cabanyal. De naam van deze wijk is officieel El Cabanyal-El Canyamelar, of in het Valenciaans Cabañal-Cañamela.

De visserswijk El Cabanyal is gelegen in het havengebied (La Marina) van Valencia en is in de afgelopen jaren erg in populariteit gestegen. Zowel digital nomads, expats, als permanente bewoners strijken neer in Cabanyal. Woningen in Cabanyal zijn nog redelijk betaalbaar. We zien, onder andere door de vele investeringen die in de wijk gedaan worden, wel een flinke prijsstijging. Prijzen variëren behoorlijk. We zeggen dan ook wel; in Cabanyal is er voor ieder wat wils. Je kunt in Cabanyal vele traditionele, wat oudere appartementen vinden, maar ook zien we steeds meer moderne opties. Klanten kiezen er vaak voor om een appartement op een goede locatie aan te kopen en deze naar smaak te renoveren. Een droomappartement op loopafstand van het strand, wat wil je nog meer?

Wel is het zo dat je in Cabanyal goed moet weten waar je een appartement gaat aankopen, dit kan per straat verschillen. De wijk wordt stevig opgeknapt en dat wordt vanuit de gemeente aangestuurd, vanuit de Europese Unie is hier geld voor beschikbaar gesteld. Wij adviseren je graag over de goede en kansrijke gedeeltes en straten in de wijk.

Strand Valencia

De (recente) geschiedenis van Cabanyal

El Cabanyal stond dus bekend als de haven van Valencia en de plek waar de arbeiders en vissers woonden en leefden. De huizen en voorgevels zijn uniek en kleurrijk en de lokale bevolking is nog altijd erg trots op de wijk. Elk jaar worden de deuren van de wijk dan ook voor het publiek geopend om zo een glimp op te vangen van hoe het leven in de jaren 60 in deze visserswijk was.

De gemeente heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het toerisme en het aantrekkelijk maken van de stad in het algemeen. In Cabanyal zijn er steeds meer straten alleen toegankelijk voor voetgangers en worden er veel fietspaden en groene zones aangelegd. De straten zijn over het algemeen schoon en vrij van verkeer waardoor je ook steeds meer gezellige terrassen in de wijk kunt vinden. Het leven is er relaxed, het eten en de verse vis is er heerlijk en de zeebries maakt het vervolgens helemaal af.

In Cabanyal bevind je je eigenlijk altijd op max 10 minuten van het strand. Het centrum bereik je dan weer het beste in een minuut of 15 per auto of taxi. Ook gaan er metro´s en bussen naar het centrum van de stad en kun je natuurlijk ook de fiets nemen of een lange wandeling maken. Als je in Cabanyal een huis hebt, dan is het vervolgens ook weer zo dat je niet altijd naar het centrum hoeft, mocht je iets nodig hebben. In Cabanyal vind je genoeg supermarkten en winkels. El Cabanyal is te typeren als een dorp op zich.

Huizen Cabanal Valencia

Wat te doen in het Valenciaanse Cabañal?

Wat in ieder geval zeker is, is dat je je met een appartement in El Cabanyal vrijwel direct op het Malvarossa en Las Arenas strand bevindt. Goed nieuws: de temperaturen in Valencia zijn vaak boven de 20 graden en bijna elke dag een heerlijk zonnetje Of je nou aan je kleurtje wilt werken, een watersport wilt beoefenen of een lekker drankje wilt doen in één van de vele ¨beach bars¨; El Cabanyal heeft het allemaal.

El Cabanyal heeft geen uitbundig nachtleven (natuurlijk op Marina Beach Club en de andere uitgaansplekken direct in de haven na) maar wel veel goede restaurants en gezellige bars met terrassen. Op het lijstje van onze favorieten eettips staan onder andere La SastreríaCasa CarmelaMercabanyalCasa montañaLa Fábrica del HieloLa Llimera en Lindala.

Ook vindt elk jaar in deze wijk het festival ¨Los Moros y Cristianos¨ plaats. Duizenden toeristen komen dan naar El Cabanyal om het Christendom te vieren. De processies en feestjes duren tot laat in de nacht. Daarnaast wordt ook de Semana Santa rondom Pasen hier uitgebreid gevierd met vele processies.

Ook lekker genieten: de lokale markt in Cabanyal. Koop heerlijke verse producten zoals de locals dat doen. Een aantal dagen per jaar blijft de markt ook ´s avonds open. Het is dan de plek om te eten, borrelen en het leven te vieren; iets waar de lokale inwoners experts in zijn.

Plein in Cabanyal

Woningmarkt in El Cabanyal

Over het algemeen vind je in El Cabanyal vooral appartementen, net als in de rest van de stad. Voor een villa zul je moeten uitwijken naar de gemeentes rondom Valencia stad. Wel zijn er aan het strand een aantal townhouses of heel soms vrijstaande woningen te vinden. Houd er dan wel rekening mee dat de prijzen al snel naar de 750.000 euro en hoger gaan.

Appartementen (met unieke voorgevels) kun je er dan wel weer vinden in allerlei budgetten. Af en toe vind je nog wel een goede optie onder de 200.000 euro, maar dan zullen nog wel de nodige renovaties uitgevoerd moeten worden. Over het algemeen starten te prijzen vanaf 200.000 euro met een gemiddelde prijs van 2019 euro per vierkante meter. Je krijgt dan een appartement op minder dan 500 meter van het strand met twee à drie slaapkamers. Soms hebben appartementen ook meer slaapkamers, hetgeen weer interessant kan zijn voor de verhuur aan studenten. De strandwijken van Valencia bevinden zich dicht bij de universiteiten van de stad, waardoor er veel studenten in de wijk te vinden zijn.

Als je wilt investeren in Valencia, is een appartement kopen in El Cabanyal over het algemeen een goede investering omdat deze, dicht bij het strand gelegen, populair zijn zowel bij vakantievierders (let er wel op dat je op dit moment geen officiële toeristische verhuurlicenties meer zult krijgen) als bij expats en lange termijn huurders. Woningen dicht bij het strand zijn bij huurders erg in trek. We raden je wel aan in gedachten te houden dat de woningprijzen laag zijn, maar dat het slim is om een bedrag voor renovatie apart te houden. Veel appartementen in Cabanyal hebben ondanks de goede locatie nog wat liefde en aandacht (en soms een flinke renovatie) nodig om goed verhuurbaar te zijn of om zelf van te genieten.

Vissershuis Cabanyal

De prijzen in Cabanyal stijgen

We raden je aan niet te lang te wachten met investeren in deze opkomende wijk. De prijzen zullen met de populariteit van Valencia in het algemeen mee blijven stijgen. Ook de vele investeringen van de gemeente maken de traditionele visserswijk steeds interessanter. Vergelijkbaar met Ruzafa, waar er een flink aantal jaren geleden gedeeltes waren waar je in de avond beter niet kon komen. Dus pak nu je kans en investeer in Cabanyal in Valencia of elders in Valencia. Laat ons weten wat je zoekt en hoe we je kunnen helpen.

Al met al is Cabanyal de wijk waar je moet zijn wanneer je op zoek bent naar een appartement in een gezellige, traditionele (vissers) wijk met een urban vibe. Mocht je op zoek zijn naar een appartement om voor de middellange of lange termijn te verhuren dan is El Cabanyal ook zeker het bekijken waard. We laten je graag alle mogelijkheden passend binnen jouw budget en wensen zien en staan klaar om je over alle goede gedeeltes van deze gezellige wijk te vertellen! We begeleiden je graag bij het kopen van een mooi appartement in Cabanyal.

Als je benieuwd bent naar het aanbod van Makelaar Valencia in deze wijk, bekijk appartementen te koop Cabanyal

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.