Valencia is World Design Capital van 2022

Valencia World Design Capital 2022

Als eerste stad in Spanje is Valencia bekroond tot World Design Capital van 2022. Dat betekent: nóg meer te doen in Valencia. Het hele jaar door zullen er rondom dit thema culturele evenementen worden georganiseerd, zoals interessante exposities, workshops, congressen en lezingen.

World Design Capital steden

Het is de achtste keer dat een stad deze titel krijgt toegewezen. Voorgangers zijn Turijn, Seoul, Helsinki, Kaapstad, Taipei, Mexico City and Lille. De World Design Capital wordt elke twee jaar gekozen door de World Design Organization (WDO). Hiermee promoten zij steden die design inzetten als een middel om economische, sociale, culturele en milieu-ontwikkeling te stimuleren.

Valencia als Design Capital

Dat Valencia is uitgeroepen tot World Design Capital 2022 verbaast ons niks. Fiets maar eens een dagje door deze stad en je ziet de avantgarde architectuur van de Stad van Kunsten en Wetenschappen, als ook de art nouveau van de Colón-markt. Of wat dacht je van het stadsontwerp van de Turia-tuinen en het Central Park. Dit laat perfect zien dat design ook een sociale en functionele oplossing kan bieden. Bovendien maakt design de stad. Hoe onderscheidend zijn de mooie ´fachadas´ (gevels) in de binnenstad van Valencia? Onmiskenbaar voor het stadsgezicht en door de recente renovaties ook nog eens een goede investering voor wie op zoek is naar een pand in Valencia-stad.

Agenda World Design Capital Valencia 2022

Elke maand van 2022 zijn er meerdere evenementen in Valencia die in het teken staan van het World Design Capital-jaar. Om je alvast een indruk te geven van wat je kunt verwachten, hebben we er enkele uitgelicht.

12 januari – 31 januari: Nature Godella

Dit is een expositie met als doel voorlichting te geven over het milieu van Godella. De flora, fauna, geschiedenis en cultuur komen aan bod. De tentoonstelling biedt audiovisueel en illustratief materiaal over Godella door de ogen van verschillende Valenciaanse kunstenaars, zoals illustratoren, ontwerpers, fotografen en videokunstenaars.

19 februari: Bloubu

Bloubu is een educatief bordspel voor kinderen met spraak-, taal- of communicatiestoornissen. Het doel van dit project is kinderen op grafische wijze te motiveren, zodat zij vaardigheden zoals geheugen, aandacht, emotionele intelligentie, communicatie, zelfstandigheid en samenwerking kunnen ontwikkelen en tevens hun creativiteit en verbeeldingskracht kunnen stimuleren.

2 – 30 april: LAB de series Festival

Dit project gaat over het belang van soundtracks bij televisieseries. In LAB de series gaan musici en deskundigen het gesprek aan om de belangrijkste onderdelen te beoordelen van soundtracks in series. Hoe het bijdraagt aan het verhaal, hoe het de kijker boeit en de diversiteit van het gebruik van muziek in de wereld van televisieseries. Dit evenement wordt aangevuld met een concert van Valenciaanse groepen die enkele iconische soundtracks van gefilmde series laten horen.

19 – 25 september: World Design Street Festival

De viering van het World Design Capital, midden in de straten van Valencia! De stad zal gevuld worden met tentoonstellingen, workshops en open ateliers, waar burgers en bezoekers van de stad actief betrokken worden bij het belang en de waarde van design.

Weten wat er nog meer is? Het complete overzicht van evenementen die onderdeel zijn van het World Design Capital 2022 vind je hier.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.