Valencia is de World Design Capital in 2022

world-design-capital-2022

In 2019 heeft de World Design Organization (WDO) Valencia gekozen als World Design Capital voor het jaar 2022. De WDO kent om de twee jaar deze prestigieuze titel toe aan een stad in de wereld. Valencia zal door de toekenning van deze prijs in het jaar 2022 bol staan van allerlei evenementen op het gebied van duurzame innovatie en design. Een uitstekende kans voor de stad Valencia om zich van haar beste kant te laten zien!

Valencia is de eerste stad van Spanje die een dergelijke erkenning heeft gekregen en de achtste stad ter wereld. Gezien o.a. de indrukwekkende architectuur, is deze erkenning volledig terecht en bevestigt de positie van Valencia als toonaangevende stad op het gebied van design en innovatie.

Ontstaan initiatief verkiezing World Design Capital

De WDO introduceerde het World Design Capital (WDC) initiatief in 2008. Het doel is om design en innovatie te promoten als een manier om de sociale, culturele, economische en ecologische ontwikkeling over de hele wereld te bevorderen. Steden worden geselecteerd op basis van hun inzet om innovaties te gebruiken om het leven van hun burgers te verbeteren. Deze innovaties kunnen tijdens de evenementen in 2022 gedemonstreerd worden.

De impact van deze erkenning is groot.  De WDO stelt dat de uitverkozen stad wereldwijde erkenning zal krijgen voor de prestaties én door zich aan te sluiten bij een internationaal netwerk van steden die hun ontwerp- en innovatiestrategieën delen. Een gevolg hiervan is dat de inwoners van deze steden verbeteringen in de kwaliteit van leven moeten ervaren. Bovendien zal de stad veel toerisme en investeerders aantrekken en tegelijkertijd als design & innovatie stad in de hele wereld bekend blijven.

Waarom Valencia?

De Valenciaanse gemeenschap in het algemeen, en de stad Valencia in het bijzonder, staat bol van creativiteit. Het werk van professionele ontwerpers, architecten, interieurontwerpers en illustratoren in de afgelopen eeuw toont een innovatie- en designcultuur die zich over de hele regio uitstrekt.

Website met informatie over World Design Capital Valencia 2022

Valencia heeft een spectaculaire mix van historische en moderne gebouwen, van de verbluffende voorbeelden van gotische architectuur tot het futuristische complex Stad van Kunst en Wetenschappen. Uiteraard mogen wij de spectaculaire Turia rivierbedding niet vergeten. Eén van Europa´s grootste stadsparken met een totale lengte van 9,2 km, die zich door de binnenstad slingert.

Evenementen met betrekking tot Valencia World Design Capital 2022

Het evenementenprogramma in 2022 is een kans voor Valencia om zichzelf te profileren als een toonaangevend centrum van design en innovatie. Het belangrijkste evenement is de  designtentoonstelling, die zal plaatsvinden van september 2021 tot april 2022. De WDO zal deze expositie hosten in IVAM Alcoi. Hier zullen diverse voorbeelden van Valenciaans design te zien zijn van 2009 tot heden.

Hopelijk is het dan weer mogelijk om een bezoek te brengen  aan World Design Capital Valencia 2022 om te genieten van alle evenementen die in Valencia die staan  zijn gepland.

Verhuizen naar de World Design Capital

Naast de al eerder toegekende prijs als beste stad ter wereld voor expats zal deze prijs ook een positieve impact hebben voor de stad Valencia. Nog meer investeringen vanuit de overheid om de kwaliteit van leven te verbeteren (en die was al hoog!). Naar ons idee is er geen betere tijd om naar Valencia te verhuizen of erin te investeren!

Check ons actuele aanbod van te koop staande woningen in de stad of regio van Valencia via onze website of vul onze Zoekservice in…dan gaan wij voor je aan de slag!

Compare listings

Vergelijken
Zoeken

Gecertificeerd makelaar in Valencia

Makelaar Valencia is gecertificeerd makelaar in Valencia en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Valencia uit te mogen voeren.